hOtscLOpEdia

KiSah kLaSik uNtuK maSa dEpaN... MiMpi yaNg sEmpUrna...

Highlight!!!!!!!!!!

Popular Posts

11:00 PM

hOtspUrz.. Tempat Lama & Tempat Baru!!!!!

Posted by hOtspUrz

Agak sepi ya hOtsclopedia untuk permulaan tahun 2012 ni.. Nak kata hOtspUrz sibuk sesangat, tak la jugak, nak kata malas menaip emmm ITU SEMESTINYA!!! hahaha.. Apa apa pun untuk kali ni, hOtspUrz ingin mengimbas kembali tempat lama hOtspUrz bekerja!! i means keadaan office hOtspUrz lama dan tempat baru hOtspUrz!!! kedua-duanya mempunyai kelebihan tersendiri.



Ini merupakan tempat lama hOtspUrz bekerja, Saudi Arabia Burger.. hahaha.. Actually tempat kalau anda semua ingat hOtspUrz pernah menceritakan keadaan office ini. Asalnya adalah bilik thawing dan juga pernah hendak dijadikan cold room. Makanya tempat itu sangat2 la menarik!!! haha.. menarik la sangat.. Tetapi seperti biasa 1set komputer disediakan untuk EXEC ye!!! haha but without internet excess at the beginning!!! Tetapi selepas di request oleh bOs en Makhtar makanya dapat la hOtspUrz mengexcess internet!!! as usual hOtspUrz akan mengupdate kan diri dengan forum MALAYSIANWINGS!!!, selain daripada membelek2 belog + baca paper...

Makluman ye.. gambar ini di ambil tatkala hati sudah membuak-buak mahu meninggalkan kampung halaman!!!! hahaha.. itu auta ye!!! hati membuak2 mahu meninggalkan Saudi Arabia Burger yang sangat menyakitkan hati.. hahaha.. Adoi.. sakit-sakit hati pun dapat juga membayar duit down payment kereta!!! haaaa.. macam mana tu??..

Cukup dengan kesah klasik masa lalu, kita beralih pula kepada kesah klasik untuk masa hadapan pula..


tadaaaaaaaaaaaaa.. Ni pula tempat hOtspUrz bertapa untuk sekian waktunya... Tak tahu la sampai bila hOtspUrz akan bertahan disini ye!!!!.. (stress memanjang!!! nak coklat segera!!!, please do this benchmark chocolate by today!!! coz customer really need to collaborate with us and they are commit to place an order with us!!!)... eee bosan la ngn org2 export neh!! kejar duit mcm da tak ade hari esoknye!!! duit tuh bukan boleh bawa masuk kubur pun!!!! hahaha.. geram tau!!! ngn aunty nyonya tua kat kilang ni!!!!! eeeeeee....



Actually tempat utk R&D Department tak de la besar mana, tetapi cukup la untuk tempatkan mixer machine, conche machine dan peralatan2 lain utk pemprosesan coklat. Sebenarnya lab untuk R&D ni dalam office QA Department dan terletak di tengah2 office dan juga di tengah2 antara phyical & chemical lab dan microbe lab. Makanya bila tengah proses wat coklat tuh bunyi bising la sket kat area office tuh.. mana taknya process moulding nya memerlukan mould diketuk2 untuk mengeluarkan bubble2 udara..

Jadinya cukup lah untuk pengenalan tempat baru hOtspUrz.. ape2 pun memang rindu gak kat saudi tuh.. ngeee...

7:38 AM

hOtspUrz... 1st post for 2012

Posted by hOtspUrz

Assalamualaikum... telah lama rasanya hOtspUrz tinggalkan hOtscLOpEdia ini.. Maklum la sejak memulakan langkah merantau serta memulakan alam pekerjaan di tempat baru menyebabkan kekangan masa tuh menjadi satu tembok penghalang untuk mencoretkan sesuatu di sini..

Sebenarnya banyak sangat ceritera yang ingin hOtspUrz kongsi dengan kalian semua, tetapi masa masih lagi tidak mengizinkan untuk hOtspUrz menaip panjang lebar disini.. InsyaAllah dikala berkelapangan hOtspUrz akan menceritakannya.. Bermula dengan hari pertama menjadi anak perantau, hari pertama di rumah sewa dan hari pertama memulakan kerjaya / tugas di Network Foods. Selain itu hOtspUrz akan berkongsi pengalaman bagaimana jika anda serumah dengan PEREMPUAN bukan MUHRIM, pengalaman serumah dengan pasangan suami isteri dan pengalaman hOtspUrz mencari rumah sewa baru dan juga pengalaman hari pertama di rumah sewa baru.. hehehe

Macam suspen je kan?? Tapi sebenarnya sangat-sangat menarik kisah disebalik hOtspUrz di perantauan..

Apa apa pun tunggguuuuuuuu..