hOtscLOpEdia

KiSah kLaSik uNtuK maSa dEpaN... MiMpi yaNg sEmpUrna...

Highlight!!!!!!!!!!

Popular Posts

entry kali ni tak de kaitan utk mengomen hal2 ABADI.. just wanna share 2 pieces of picca mse dinner tempoh hari.. hahahaha.. sejarah beb!!! 2 keping je gmbr dinner yg aku amek sem neh!!! final year should be byk bergambar!!! tp aku just 2 keping je.. emm kira ok la kan dari tak de.. hehehe...

tema ABADI: colour of life.. emm pakaian aku ok la jugak ber kaler-kaler.. hehehe.. nak all out malu beb.. xde member kat KAB neh.. rumate g ngan cousemate.. aku plak g ngan convomate.. hehe..Dinner neh pun amer yg tlg register utk aku.. klo tak emmm tak g la jwbnye.. tp at last dia yg tak g..

nazri mne gmbr2 dr hp ko?? nak simpan masuk arkib negara kah?? haha.. mlm tuh table ktorg no 5!! aku borak ngan nazri je.. yang lain tuh xknl.. just arep n bob je yg knl. tp tak lah rapat pun.. hehe.. yang penting ABADI da hbs.. Grand la jugak compared to kolej aku yg dulu.. siyes grand!!! tak tipu.. just mkn je yg kureng.. alah that normal!! dinner kolej almost makanan tak best!!!...

pape pun thanks to ABADI member's!!! souvenir yg korg bagi memang aku akn simpan sampai bila2.. coz CD neh ada muka aku ngan akunye ucapan.. hehehe.. for every endings there is a new beginning!!! hehehe..

10:32 PM

Seat flight dlm Feri ke tiOman..

Posted by hOtspUrz


12-14mac lps hOtspUrz dan keluarga Pesta Konvo 36 ke Pulau Tioman bercuti bersama2 setelah bertungkus lumus menjayakan Pesta Konvo 36 UKM... memang best trips tuh.. nak cite da mls coz otak letih skg neh.. hehe. tp sempat je nak tunjukkan somtin..

Mse mula2 naik feri neh tak de la perasan sesuatu... coz sume sibuk nak amek tempat then xcited nak g tioman.. huhu.. then tetibe je hOtspUrz tgk life jacket.. emmm teringat plak life jacket nak g snorkeling.. haha.. tak sabar kata kan.. adoi...
tetibe je tgh layan perasaan nak snorkeling kat tV ade safety demo pulek!!! perghh teringat plak dlm kapal terbang nak balik Penang (sp)... emm korg layan safety demo neh ye..

video


haaa ni pun siyesly sme ngan seat flight.. klo dlm flight function bende tuh nak dengar music.. tp dlm feri tuh just hiasan je lah.. edak berfunctionnye.. hehe... tgk kead sekeliling teringat plak "Untuk Keselamatan Sila tegak kan tempat duduk dan pasangkan tali pinggang kaledar"..

lastly memang sah2 la otak melayang diudara.. haha.. fasten seat belt while seated.. hehehe..aunty anep nak orange juice 1!!!! hahaha..
tp yg penting on da way nak g tioman tuh ramai pulek yg mabuk laut.. muntah ijo!!!! adoi.. kesian btol kat dorg neh.. tak sangka plak mabuk laut teruk sampai mcm neh.. hehe..tp dlm ramai2 yg mabuk laut ade pulak yg morning sick!!!!! (tak tahan .. tak layannn ayat makcik karmen!!) emm korg nak tau spe?? hahaha.. siyes aku gelak giler ble fikirkan balik hal neh.. emm spe?? haaaa AFIQ da BOOM!!!! siyes ingat lg muka afiq yg agak pucat!!! lps blk dari toilet!!! sempat aku nyakat afiq!!! ni lebey kurang ayat aku la "emm afiq muntah-muntah? berapa bulannnnn"... wakakakaka.. tp yang penting afiq tak balas ape yg aku tnye.. coz dia ngah blurr mabuk laut eheh morning sick.. adoi....

ok lah cukup2 la merepek dimalam hari.. sorry afiq!!!



GEORGETOWN: Sebuah pesawat Malaysia Airlines (MAS) yang membawa 83 penumpang dan tujuh anak kapal melakukan pendaratan cemas di Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang (LTABL) di Bayan Lepas apabila bahagian enjin pesawat itu didapati terbakar di udara.

Pengurus Kanan Malaysia Airport Berhad (MAB) di sini, Abdul Wahab Mohd Yusoff, berkata penerbangan MH674 dari Singapura ke Langkawi itu membuat pendaratan cemas pada 12.30 tengah hari.

Katanya, semua penumpang serta anak kapal dilaporkan selamat dan tidak mengalami sebarang kecederaan.
Kejadian itu menyebabkan landasan LTABL ditutup selama 20 minit dan dibuka semula pada pukul 12.50 tengah hari.

"Pesawat itu berlepas dari Singapura pada jam 11.15 pagi menuju ke Langkawi dan sememangnya dijadualkan transit di Pulau Pinang sebelum meneruskan penerbangan pada jam 6 petang ini," katanya.

Sementara itu, salah seorang penumpang yang ditemui, Eddie O'Hara, 45, dari Sydney, Australia, berkata kejadian berlaku begitu pantas dan ada di antara penumpang yang cemas tetapi tidak dapat berkata apa-apa.
Katanya, sebelum pesawat membuat pendaratan cemas, beliau terdengar bunyi bising dan kelihatan api serta asap tebal keluar dari bahagian enjin.

Beliau yang duduk di tepi tingkap bahagian kanan belakang pesawat melihat dengan jelas kejadian itu, bagaimanapun tidak memberitahu isterinya yang sedang tidur.

"Juruterbang telah membuat satu pusingan sebelum mendarat tetapi pesawat berkenaan naik semula ke udara sebelum membuat satu lagi pusingan dan akhirnya berjaya mendarat dengan selamat," katanya.

Beliau juga memuji tindakan juruterbang yang berjaya mendaratkan pesawat secara profesional tanpa mengakibatkan kecederaan kepada penumpang dan anak kapal. - Bernama

7:28 PM

Dugaan yg MAHA besar...

Posted by hOtspUrz

Ya Allah aku terima dugaan ini sebagai ujian Mu Ya Allah..
Kuatkan lah IMAN ku, kuatkan lah semangatku, kuatkan lah keazaman ku...
Sesungguhnya aku insan biasa, sangat lemah, sangat memerlukan petunjuk dari Mu..

Ya Allah aku memohon agar kembalikan kekuatan dalam diri ku dalam menempuhi hari-hari yang mendatang.. sesungguhnya hati ku hancur berkecai.. Ya Allah kuatkan lah diriku ini dalam mengharungi segala ujian-ujian Mu Ya Allah..

aminnnn....

Jelaskan Padaku Isi Hatimu
Seberapa Besar Kau Yakin Padaku
Untuk Tetap Bisa Bertahan Denganku
Menjaga Cinta Ini

Pertengkaran Yang Terjadi
Seperti Semua Salahku
Mengapa Selalu Aku Yang Mengalah
Tak Pernahkah Kau Berfikir
Sedikit Tentang Hatiku
Mengapa Ku Yang Harus Selalu Mengalah
Pantaskah Hatiku Masih Bisa Bersamamu

Jelaskan Padaku Isi Hatimu
Seberapa Besar Kau Yakin Padaku
Untuk Tetap Bisa Bertahan Denganku
Menjaga Cinta Ini

Mengapa Selalu Aku Yang Mengalah
Tak Pernahkah Kau Berfikir
Sedikit Tentang Hatiku
Mengapa Ku Yang Harus Selalu Mengalah
Pantaskah Hatiku Masih Bisa Bersamamu

10:13 PM

Di Tag Oleh Shareholder....

Posted by hOtspUrz

1. Adakah anda rasa HOT?
hOtspUrz je

2. Upload wallpaper pc/laptop yang anda guna sekarang!
3. Cerita pasal gambar ni
tOny feRnandEz in maKing.. huahaha


4. kali terakhir makan pizza

emmm udah lame teman idok mkn pizza neh.. teman mkn roti canai je

5. Lagu terakhir anda dengar
Seventeen - Selalu Mengalah

6. Apa anda buat selain menyelesaikan tag ni
Airline Manager + siap kan rEsuLt utk THE GREAT GODFATHER...

7. Selain nama sendiri, anda di panggil nama apa?
shidi, mat, kemat, murshid, hOtspUrz, a.shidi, acu, ayah cu (bkn ayah pin), Tutup mata dlu utk jwpn neh... adik.....

8. Tag lagi 5orang
1. Akmal
2. Alif aka artis..
3. uswatun
4. floe
5. ecah oren

9. Siapakah orang no.1 kepada anda
skolmate SMKKJ

10. Katakan sesuatu kepada orang no.5
Coursemate yg selalu aku kaco.. (pernah group utk food chem lab.. tp....)

11. No.3 ada hubungan dengan siapa?

Ntah la.. aku bukan kepoh.. tp pnh nmpk kat time square.. huahaha

12.Bagaimana pula dengan no.2

ex-rumate!!!!!! yg best giler!!! minat menjadi artis.. sb tuh dia selalu karok kat bilik..

14. kata2 cinta untuk orang no.4

haaaaaaaaa?? soalan yang tidak patot aku jwp.. coz floe ni junior konvo..


1
5. Berikan 5 yang anda tau tentang orang yang mengetag anda
1. Shareholder Company aku.....
2. Ex-officio Pesta Konvo 38...

3. Bercouple ngn junior Food Science (yang sedang-sedang saja)

4. Anak tunggal
5. Exec Tekno PK36 .

Don't you ever wish you were someone else,
You were meant to be the way you are exactly.
Don't you ever say you don't like the way you are.
When you learn to love yourself, you're better off by far.
And I hope you always stay the same,
cuz there's nothin' 'bout you I would change.

I think that you could be whatever you wanted to be
If you could realize, all the dreams you have inside.
Don't be afraid if you've got something to say,
Just open up your heart and let it show you the way.


Believe in yourself.
Reach down inside.
The love you find will set you free.
Believe in yourself, you will come alive.
Have faith in what you do.
You'll make it through.

2:19 PM

tiOman oh tiOman...^_^

Posted by hOtspUrz


Syukur Alhamdulillah!!!!!!!!!!!!!!!.. semuanye telah berjalan dengan lancar.. 1stly THANKS a lot to all yg bg KERJASAMA dan COMMITMENT..

Ni msg yg wat aku touching b4 g TIOMAN ..."sahabat2ku, pastikan kite beri yg terbaek utk anak buah kite........ Semoga Selamat sume perancangan kite, berjalan lancar" 8.14pm 11 march 2010.. huhhh walaupun aku penat giler hari tuh coz seharian dalam lab + tlg edit pembahagian bilik tp penat sume hilang slps tgk wajah2 ceria MT pk36 yg join + ajk2 yg tak sabar2 nak g tioman.. Penat??? memang penat... tp berbaloi lah dengan ape yg tlh dicurahkan.. thanks..

Perancangan diawal memang penuh ngan dugaan dan pelbagai halangan. tp Alhamdulillah sumenye dapat diselesaikan.. thanks kpd sesiapa yg sudi membantu dalam menjayakan Trip to Tioman neh.. thanks.

Nothings much to said coz sumenye dpt dijelaskan dlm picca2 yg diamek oleh ajk2 pk 36.. sampaikan gmbr hOtspUrz tertido pun dorg upload dlm FB. terima kasih!!!!..
tp trip kali ni yg paling2 menyeronokan bg hOtspUrz coz dpt tgk gelagat AJK + MT yg mabuk laut!!!!! huhhh.. adoiii.. korg memang STYLE!!! huahaha.. kelakar giler. coz 1st time tgk org mabuk laut sampai mcm tuh sekali.. b4 ni g redang tak de plak yg mabuk laut.. hehehe..

dlm pada bergembira ada jugak yg tak berapa sihat spjg ke tioman.. korg pun da tau kan spe.. utk yg tak tau ni hOtspUrz nak gtau sket.. raja (pemasaran) kurang sihat spjg berada di tioman.. kesian kat dia. xdpt nak enjoy sume xtvt yg dianjurkan.. tak pe yg penting raja involve dlm trip ni.. hopely raja cepat sembuh..
kpd tourist guide ktorg spjg kat tioman neh iaitu Mr Razly & Mr Dino, Thanks a lot coz byk bg info + tunjuk ajar spjg kami sume berada di Mersing + tioman.. t klo ada trip yg murah2 gtau r ktorg.. hehehe..

To MT Pk 36: terima kasih atas segalanya.. hOtspUrz belajar byk bende, bljr reality kehidupan, reality berorganisasi, dan mcm2 lg.. SUSAH SENANG BERSAMA...

11:09 PM

NUMBER 8 - hOtspUrz

Posted by hOtspUrz

Number 8
You have a very strong personality and people will find it hard to understand you. You are more likely to suffer in your younger years. You might be also the one responsible to look out for your family. You often suffer all the way through life. You will learn life in a very practical way. You are the one who will fight for justice and may even die in the war too. You are normally very reserved with a handful of friends and most of the time, live life alone and always prepared to help others. However, once you settle down, (which is often late), then your had lucks will disappear. You will face unexpected problems such as encountering poisonous animals, and accidents. You are highly- disciplined, persistence, and courageous, and it is your strength that will take you to success. You are a great part of a family team. You are a fighter!