hOtscLOpEdia

KiSah kLaSik uNtuK maSa dEpaN... MiMpi yaNg sEmpUrna...

Highlight!!!!!!!!!!

Popular Posts

2:25 PM

hOtspUrz aka sUpErpEnGaPit!!!! haha...

Posted by hOtspUrz

haha.. percaya ato tidak hOtspUrz dipaksa menjadi pengapit!!!! emm sume ni gara2 cousin aku (faisal aka aisyan) tak de spe2 nak jd pengapit dia.. Adik cousin aku plak (fadzli) xnk coz dia pun nak kawen gak bln dpn... katanya tak nk jd pengapit coz t hilang seri pengantin!!! arghh!!! alasan.. emm dlm menghitung hari menjadi pengapit, nasib baik la hOtspUrz ade baju melayu kaler purple!!! tp sempat mintak my mum kecikkan sket coz maklumla skg ni da tak pakai saiz XL.. ahahaha..

Sebelum bertolak ke Kuala Kangsar, Sume sedara mara area Kdh bkmpul kat Kulim.. perghh hOtspUrz tpkse bgn awl dowh pg tuh coz kne g Kulim pulek.. Sampai je kat Kulim aku plak kne perli coz da mcm pengantin la pulek!!! haha.. lambat lg... Dalam pkl 9pg btolak ke Kuala Kangsar.. Sampai je kat KTM kuala kangsar ktorg tunggu plak rombongan dr KL.. emm dlm pkl 11.30pg teros g Masjid Taman Kuala Kangsar utk majlis akad nikah.. huhhh tetibe plak aku yg sejuk tangan... haha kelako btl..Emm dgn 2 kali akad sah la Faisal & Aini!!!! Tahniah.. Tp sempat gak cousin aku ni bengang coz pakcik aku plak yg ckp tak sah utk 1st akad.. ahaha..

Huhu.. malu seh hOtspUrz time nak g mkn neh.. mne tak nye 1st time jd pengapit!!!! ..Perut time ni lapo gle r coz lmbt la pulek majlis.. Pkl 2ptg br rombongan pengantin lelaki g rumah pengantin perempuan...mse mkn sume senyap je coz lapo.. hahaha Mkn jgn tak mkn...

hOtspUrz sempat posing lps mkn.. erghh.. kenyang!!! hhahaha.. kat majlis nih tak hbs2 hOtspUrz jd bahan utk cousin, makcik n tok aku.. mne taknye dorg ckp lps ni majlis aku la pulak kot!!!! arghh aduyai!! pe kes ni.. lmbt lg la!!!.emm

emm tpkse la hOtspUrz berdiri dlm rumah... malu beb time neh..yg tension plak pengapit utk pengantin pompuan agak tua r!!! arghhhh!!!!!

haha.. selesai sudah majlis!!!! hOtspUrz keriangan nak balik pulak.. letih dowh!!!! pape hal pun tunggu majlis Sebelah pihak lelaki pulak!!! pada 11 Julai 2009!!!!!
Selamat Pengantin Baru!!!
Faisal & Aini
Fadzli & Miza

3:14 AM

hOtspUrz bErPICNIK!!! hahaha...

Posted by hOtspUrz

huhu.. hOtspUrz br tau nak edit gmbr guna picnik!!!!! b4 ni tgk page org sume gmbr2 edited cantik2.. tp hOtspUrz tak tau nak wat cm ne.. tp skg ni hOtspUrz become sUpErpiCniK!!!! wakakaka
Miss this moment!!!! TPE!!! emm ble nak wat gathering lg ea?? karmen aka makcik da workoholic!!! Nasir Presiden plak busy je.. Sivan?? dgr cite nak smbg master.. Amino?? pe cer?? hOtspUrz?? still with the title as a STUDENT!!!

ni pic pertama aku wat gune picnik!!! haha...

huhhh spjg mgu lepas hOtspUrz tetibe jd rajin pulek menjenguk
FAMILY Pesta Konvo 37 melakukan persiapan utk program debat piala TNC..

hOtspUrz semangat gle nak tlg coz Sekretariat Program yg anjurkan program tuh!!! haha
mne taknye dlu hOtspUrz ni AJKD merangkap SETIAUSAHA AGONG!!! Sekretariat Program!!!
Mse dlu Pengarah program Daly aka Exec Program yg sempoi n sengal.. hahaha...

Pk35 pertandingan debat neh blngsung kat Za'ba.. Tp skg ni ats faktor costing, keselesaan dan kesesuaian Pesta Konvo da tkr tempat ke Fakulti Pendidikan UKM..


Emm berbalik kpd Pertandingan Debat kali neh sebyk 22 pasukan dari 20 sekolah yg memasuki pertandingan kali neh!!!! emm hebat tuh!! rekod penyertaan terbyk!!! Syabas Ayu (pengarah program!!) Antara otai2 lme sekolah yg terlibat dlm pertandingan neh spt STAR Ipoh, SMAP Kjg, Asrama Yayasan Selangor, SSP Cyberjaya, SMK Seri Serdang dan Mahaad Hamidiah Kjg. Tp kali neh penyertaan cm gempak coz MCKK pun join. Byk gak MRSM yg involve kali neh.. yang tak disangka2 MRSM BALIK PULAU n SOKSEH penang pun join!!!.,..

Nampaknye Debat PEsta Konvo da melebarkan sayapnye.. hahaha.. hmpr keseluruhan semenanjung!!!.

Semua saringan, suku akhir dan separuh akhir berlansung di Fakulti Pendidikan UKM.. Hmpr keseluruhan AJK PESTA KONVO berkampung di FPend untuk menjaya dan melancarkan lagi program... Mse ni la hOtspUrz dpt mengenali AJK2 baru pesta.. mne tak nye b4 ni hOtspUrz tak terlibat sgt ngn program2 PK37 neh.. bEst n bangga dpt knl ngan AJK2 baru!!!!!....
Salam Perkenalan!!! haha cm nak berdebat plak.. izin laluan Yg Berhormat!!!! huhuhuhu..


Pertandingan Akhir plak berlangsung kat Kompleks Tun Abdullah Mohd Salleh!!! wah dewan kuliah neh nampak grand gle.. cuma yg tak grand nye stage tak de.. emm tp tak pe.. yg penting program berjalan lancar!!!... walaupun ade sket2 cacat celanye...

STAR B n SSP A berjaya memasuki final Debat neh.. emm Geng ADAM lwn GENG HAWA!!!..
Confirm r gempak ble pertembungan antara gender neh!!! SSP A plak tak pnh kalah sepanjang saringan.. emm kiranye final neh perlawanan yg sgt2 menjadi tumpuan lah!!!..

Dengan Usul Generasi Muda Kita Tidak Patriotik, Kerajaan STAR B dan SSP A sbg Pembangkang...

Haha sepjg Perdebatan memang best n lawak coz asyk2 isu lupe tarikh lahir n bercinta je yg dimainkan.. tp ialah isu2 neh kadang kala menghiburkan sidang dewan.. klo serius je busan plak kan.. STAR B neh klo tak silap da 4 thn join tp kali neh berjaya msk final.. b4 ni diorg semi final je... tp ni la rezeki kan..

Keputusan hari tuh menyebelahi pihak kerajaan dengan juri 8-3..margin tak ingat plak.. haha.. Meloncat kegirangan STAR hari tuh coz diangkat sebagai JUARA!!!! huhu.. Tahniah!!!!!
Tahniah jugak wat SSP coz bjaya msk final.. Da 2 kali percubaan SSP utk pertandingan debat Pesta Konvo.. thn lps pun jd NAIB JOHAN.. tak pe next year cuba lg.. mne tau ade rezeki.. InsyaAllah...


Pape pun hOtspUrz nak ucapkan Tahniah n Syabas kpd Pengarah Program, AJK PESTA KONVO dan tak dilupakan Majlis Tertinggi PESTA KONVO 37!!!!


Gud Luck 4 da next program n PESTA KONVO!!!!
Be the BEST among the BEST!!!

IKHLAS dr hOtspUrz....

Just wanna share a few picture yg hOtspUrz amek mse lepak2 kat tepi blok tempat tanah rutuh di KIY!!.. lme tak tgk pemandangan pembinaan Fakulti Sains & Teknologi UKM..

Tak sangka plak byk da building naik... hOtspUrz pnh tgk lakaran artis utk keseluruhan bangunan baru FST neh.. Lawa gler!!!! klo korg nak tgk g kat area pejabat DEKAN FST-Bangunan KIMIA..


Klo tak silap hOtspUrz la building neh akan siap sepenuhnye april 2010!!! emm nampaknye tak sempat le hOtspUrz nak merasa.. haha.. hOtspUrz tak nak extend!!!. haha..

9:48 PM

hOtspUrz - Trip tO KLIA

Posted by hOtspUrz

hOtspUrz ikot arep aka Mantan YDP KIY g KLIA utk amek tiket coz hv problem with online ticketing booking.. Trip to KLIA bermula di Putrajaya Sentral.. emm harga tiket frm PJS-KLIA for return is MYR 12.40. Best tau naik KLIA Transit neh.. haha.. proud as Malaysian coz Malaysia pun ade train laju.. Perjalanan mengambil masa dlm 15minit.. sekejap je da sampai ke KLIA. Tp permandangan sepanjang perjalanan memang menarik n indah!!!

Mr Arepo aka Mantan YDP KIY!!!.. haha wat2 tido pulek.. tp sblm nak tdo tuh sila baca pada notis kat tingkap ye!!! (utk maklumat lanjut tgk kat pic bwh)...hahaha


Sepanjang perjalanan hOtspUrz tak habis2 tgk permandangan yang terhidang sepanjang perjalanan..

Emm hOtspUrz menang lOtEri!! haha.. bkn la.. tu tiket arep nak g KK bln depan... Pic ni capture mse nak g Anjung Tinjau!!! 1st time hOtspUrz g sne tau coz b4 ni tak taw pulek ade anjung tinjau neh.. Anjung Tinjau ni tempat utk nak view Airport, Aero Bridge, Aero Train n Satelit Building utk International boarding. Ramai gak org lepak2 kat c2 n amek gambar aircraft..

Ni la hasil yg hOtspUrz capture tp tak clear la coz guna hp je utk amek gambar ni.. lain la klo guna DSLR!!!... Gambar ats tuh ade 3 Boeing 737-400 dan 2 Airbus A330. Sume tuh utk penerbangan domestik. Gambar bwh pulek Boeing 737-800 ni pesawat yang MAS sewa utk menampung kekurangan pesawat..


Malaysia Airlines Ticketing Counter.. Mase g tuh tak ramai pun org.. tp b4 masuk kne amek no tau.. emm kelas ape?? economy or business?? kat dlm ofis ni ade model2 kapal terbang MAS!!! wah hOtspUrz teruja r!! klo la dia bg free kompom2 hOtspUrz amek.. haha berangan!!!!

MH-Malaysian Hospitality.. This is MH.. huhu..comey r stewardess neh!! klo la hOtspUrz dpt emm wat kenduri kesyukuran!! haha berangan lagik!!!... tp pape pun hOtspUrz proud ngan Malaysia Airlines coz voted as World's Best Cabin Staff 2009!!!!!

Senarai Pentadbiran Hospital Serdang!! Nama hOtspUrz bakal ade kat board tuh.. Ketua Jabatan Nutrisi.. haha

huhu.. time cOver gler nk amek gmbo.. huhu malu beb.. tp sblm tuh sempat hOtspUrz bc pe yg ade kat board tuh.. semua tuh knowledge tau!!!

Korang cam tak kePala spe tuh?? emm dia nie mantan YDP.. tak de kuasa VETO!!!!.. Pura2 wat tgk kat board pulek.. da la b4 tuh dia ngorat mak guard kat hospital tuh.. ingat ko dpt mak guard tuh ko bley wat pe ko suka?? haha Peace

Emm rajin btol misee tuh.. sensorg je wat kije!!!! em ke main YM?? huhu.. tp mse hOtspUrz g sne dlm pemerhatian sume misee baik2 belaka.. peramah la jugak. tak de yg emo2!!... tp yg penting sempat hOtspUrz skodeng 3 awek misee pelatih!!.. haha

Uncle ni kesian kat dia coz seluruh bdn dia terbakar sejak lahir!!!!!.. sb tuh kaler gelap.. emm tak smpi hati nak tgk!!! huhu.. uncle sebelah dia tuh.. sakit KEPALA.. dia ckp da sapu ubat cap KAPAK tp tak sembuh.. teros dtg hOspital..

Isyh2 lupe lak gtau ward mne hOtspUrz melawat ye.. haaa ni la ward 7D (Urology)... hOtspUrz sbnrnye g melawat pakcik Jefri (lab assistant Fak Kejut).. tak knl pun tp arep yg ajk g melawat.. emm pe salahnye melawat org sakit kan.. Pakcik Jefri ni kne DEMAM PANAS.. sampai menggigil seluruh badan!!! wah takotnye.. coz setau hOtspUrz demam panas ni bkn bley wat main2 coz bley maut!! n mcm2 side effect.. haha.. ntah ler..Tp pakcik Jefri ni kne tahan kat ward lme la coz nak kuarantin n nak observe demam ni.. coz skg ni kan 1 dunia bimbang ngan Influenza A H1N1

Mse nak balik sempat lg amek gmbr neh.. wat kenangan coz dlu nak cabut gigi kat klinik ni la.. tp hOtspUrz pilih hosp Kajang.. haha..