hOtscLOpEdia

KiSah kLaSik uNtuK maSa dEpaN... MiMpi yaNg sEmpUrna...

Highlight!!!!!!!!!!

Popular Posts

3:14 PM

hOtspUrz.. Salam Lebaran..

Posted by hOtspUrz

Bulan Ramadhan suda menghampiri ke penghujungnya dan Bulan Syawal bakal menjelma.. Alhamdulillah setakat ni hOtspUrz masih lagi berpuasa.. InsyaAllah..

Selalunya hOtspUrz akan post kan menu bulan puasa dahulu sebelum mengucapkan selamat hari raya.. Tapi tahun ni hOtspUrz postpone dlu menu buka puasa ye.. so tunggguuuuu.. haha

So sempena Bulan Syawal yang bakal menjelma hOtspUrz dengan penuh ikhlas dan rasa rendah diri ingin memohon maaf atas segala salah silap sepanjang persahabatan, perkenalan, perbualan atau apa2 cara yang mungkin boleh memberi kesan yang kurang enak. Semoga dengan bulan yang mulia ini kita dapat bermaaf-maafan.. hOtspUrz juga mohon di HALAL kan segala makan minum.
"Selamat Hari Raya AidilFitri"
Maaf Zahir Batin..

ikhlas dari hOtspUrz..

11:10 PM

hOtspUrz... a part of my life....

Posted by hOtspUrz

1st picca hotspUrz release utk share ngn korg ye.. (wah da mcm release album da kan..) ngee.. mne xnye b4 this hOtspUrz xpnh letak gmbr spt di atas kat mana2 pun especially social network.. ye la kan bende murah sajookk..t ade plak yg ngutuk + mengata.. 1 more time hOtspUrz just niat nak share benda yg menjadi a part of hOtspUrz's life.. xde niat nak riak ye rakan2..

da almost 6 months this baby menjadi peneman setia hOtspUrz.. Alhamdulillah.. at least nampak jugak la hasil hOtspUrz kje.. actually this baby sgt2 bermakna wat hOtspUrz coz this baby kuar dr showroom pada 23 February!! tarikh lahir my mum!!!! ..

so starting march hOtspUrz da start byr.. emm duit saving tpkse dikurangkan... nak wat mcm mne kan.. coz this baby menjadi keperluan hOtspUrz....

nO plat?? emm xperlu la dihebahkan ye disini.. bukan nye penting pun utk beli no ekor ye.. xde "ong" punya.. baik korg simpan duit wat saving dlm bank dari korg maen no ekor.. ngee. but for sure la this baby was registered under Kedah plate nO..

10:51 PM

hOtspUrz... duit RAYERRRR....

Posted by hOtspUrz

Syukur Alhamdulillah... hOtspUrz masih dimurahkan rezeki oleh-Nya untuk tahun ni.. walaupun tak byk tp cukup lah buat hOtspUrz untuk mengeluarkan sedikit bajet untuk duit raya..

Tahun ni merupakan tahun kedua hOtspUrz memberi duit raya.. maklum la baru setahun kje.. so kne la kuarkan duit plak utk bg kat anak2 buah + sedara mara + jiran tetangga.. (utk kanak2 je ye!! - klo udah rasa umur tuh setara ngn hOtspUrz edak perlu la kan nunggu duit dari hOtspUrz)..

Niat disini bukan untuk menunjuk-nunjuk mahupun riak.. hOtspUrz just nak share sumtin yg motivate diri hOtspUrz untuk lebih baik di masa mendatang.. InsyaAllah..

Utk thn ni hOtspUrz sempat g tukar duit utk raya.. hahaha.. gigih tau g maybank tmn ria jaya!!! but luckly on that day merupakan 1st day dorg open utk tukar duit.. hahaha.. but ramai banget!! huhhh.. siap duit rm 1 kne tunggu extra 15 min!! duit da hbs!! haha.. semangat pakcik makcik dtg tukar.. but yg penting hOtspUrz sorg je yang MUDA!!! hahaha..

tapi sedikit kecewa!!! sampul maybank tak lawa langsung!!! x kreatif lngsg!! sorry to said!! sgt2 kowt!! buat la lawa sket baru la ade feel!! hehe.. then tukar rm 250 just dpt 1 packet je sampul.. haiyoo very de kedekut sgt2.. emm at last nsb baek company bg am bank punye sampul 1 packet..

tahun ni family hOtspUrz da bertambah anak buah 2 org.. so btmbh la bajet hOtspUrz utk thn ni.. emm but bila plak la turn hOtspUrz terima on behalf anak ye?? emm insyaAllah in some days Allah akan makbulkan doa hOtspUrz ni.. aminnn..

9:17 PM

hOtspUrz... 10 August......

Posted by hOtspUrz

Untuk post kali ni, hOtspUrz nak down memory lane sket ye... mne taknye bulan-bulan puasa neh byk plak kenangan lama singgah dan bermain-main difikiran hOtspUrz..

sebenarnye hOtspUrz nak share sket memory lama hOtspUrz pada 10 OGOS 2010!!! Tarikh yang paling bersejarah dlm hidup hOtspUrz!! Tarikh dimana hOtspUrz di anugerahkan IJAZAH SARJANA MUDA SAINS DENGAN KEPUJUAN (errrr btol ke neh) SAINS MAKANAN & PEMAKANAN dari Universiti Kebangsaan Malaysia..

Alhamdulillah.. berkat doa Ibu dan Ayah hOtspUrz, akhirnya dapat juga hOtspUrz menggenggam segulung Ijazah.. aminn.. Bangga?? Hanya Allah saja yang tahu hati hOtspUrz di saat itu.. (bukan riak ye kawan-kawan).. Tapi tak tau la nak ckp mcm mne.. mmg ada satu perasaan yang sangat2 lain pada hari tersebut.

Persiapan utk Hari Bersejarah tu bermula di Seremban.. coz pd masa tuh hOtspUrz da kje kat pertanian pertiwi.. hehe (jd QC inspector je!!! gaji 2k beb!!!) hahaa.. then akak pun ade kat seremban.. so family dtg berkumpul kat seremban.. malam tuh tidur pun tak lelap!! coz ternanti2 hari yang penuh dengan kegemilangan.. (wah!!!!)... bersiap pkl 5 pagi tau!!! coz nak avoid jem kat seremban - Kl highway!!! (tapi tak jem pun!!! haiyooo beria sgt tuh sbnrnye!!!).. pape pun da prepared utk family nasi goreng pagi2 tuh.. mne taknye t terperap dlm DECTAR separuh hari..
So sampai2 je amek gmbr dlu.. ngeee.. so lokasi strategik kat UKM ni parking kat Masjid UKM lor.. so klo nak park kat situ kne la dtg awl2.. klo tak park kat luar jauh plak nt.. nak jln lintas main road plak.. on that morning, ade aku kesah!!! aku amek gmbr?? hahaha.. coz nak malu ape.. sume org pun amek gmbr jugek.. TAPI yang PENTING!!! camera PINJAM!!! hahaha.. thanks Anep!!! coz sudi bagi pinjam camera.. emm camera hOtspUrz xcukup power lor nak amek gmbr.. maklum la udah purba!!! beli mse zaman P.Ramlee masih bujang.. hehe..

That my parents!!! malangnye gmbr plak blurr.. emm nak wat mcm mne....

Pagi2 berkumpul jumpa geng dlu!!! haha.. sume senyum sampai ke telinga!!! gembira sgt2!!!

ex-rumate!!!!!!!!! sempat jugak hOtspUrz jumpa ex-rumate!!! alip pagi2 xnak pakai topi (err nama ape ea topi hitam tuh?? lupe dah!!!) coz nak jge rambut!!! to alip!!! sila pakai TIE ALUMNI UKM YE!!!!! mse konvo!! TIE 1st YEAR simpan wat kenangan!!! hahaha...

with ema emot!!!!emmm nampak sgt jubah hOtspUrz jubah lme!!! warna udah luntur!!! dengan besar plak tuh!! hOtspUrz punye la xcited nak pakai jubah saiz S!! tp nan ado!! yg dpt saiz L!!!!!!!!! ingat bley dpt saiz M pun jd la.. xde la nampak mcm ibu2 mengandung.. hahaha..

CHAN!!!!!!! ONE OF MY REALLY-REALLY BEST FRIENDS FOREVER AND EVA!!!! haaaaaa.. almost 4 years hOtspUrz kat UKM hOtspUrz xpernah renggang ngan Chanthana!!! thanks chan coz always be my side!!!! p mana2 pun mesti ngan chan.. haha.. sampai org ckp "klo ada chan mesti ada ko""klo ada ko mesti ada chan"!!! haishhhhh.. hahaha.. Akhirnya KITA DAPAT DEGREEEEEEE!!! haha.. chan ur jubah like langsir!!! too big for u lor.. haha... yang penting on that day chan bw handbag!!!! ...

Prince and Princess!!! hahaha.. title tu valid on food science masquerade party je ye hOtspUrz!! jgn nak perasan lebey.. hahaha... skg ni nina da further study in master!!! tabik spring to nina!!!! hOtspUrz plak xmampu nak further ye.. haha.. insyaAllah sampai seru hOtspUrz akan further study jugak..

Masa tgh sibuk2 nak Q masuk dewan sempat lg hOtspUrz bergambar ngn coursemate!!! Joe!!! our Food Sc "Yang Berhormat" hahaha.. miss him lor!! coz Joe mmg got talent in leadership!!! tabik spring to Joe!!! Just now he pursue for PHD!!!!! best Student!!! so tak perlu nak nak smbg master!! terus lompat ke PHD!!! wah!! later u got the Prof Dr. title in front of ur name lor!!!
sorg lg coursemate tuh yewnah!!!! ato eeewwwuuuu nah!!!!!!! haha.. siyes she's most of the stylish person in our class!! stylish mcm mne?? emm dia ni sport person.. so dia g kelas sgt2 sempoi!!! mmg menarik perhatian hOtspUrz!!! hahaha.. Chan always jeles!!! sorry chan.. skg ni dengar cite yewnah kje kat Carsberg Shah Alam.. emm quite interesting!!! so yewnah hari2 minum carsberg la ea?? tak mabuk ke?? hahaha..

Last but not least hOtspUrz sempat bergambar dengan Sha aka Cik Sengal Kude!!!!.. member yg paling sengal!! but sgt2 enjoy + gila2.. haha.. perkataan yg selalu kuar dr mulut sha " arghh nak kawen" haha.. tingat selalu kuar g mkn laksa + cendol kat laksa rimbun / rimba UKM.. haha.. rempit naik motor tuh!! hahaha.. siap ajk race.. haiyooo. siyes lawak..skg ni Sha kje nutritionist kat himalaya.. KLCC, PAVI, Mid, ngn Sungei Wang.. (knp jd nutritionist??) sb nak bergaya!! coz klo kje kilang xbley nak melaram baju lawa2 so jd nutritionist bley la nak pakai baju lawa2 then bley make up.. emm patot la skg ni makin bergaya!! tali pinggang tuh yg penting!! menyerlah sgt!! besar giler!! kalah teakwando belt!! hahaa...

so rite after that hOtspUrz pun masuk dewan.. hahaha.. cukup la coretan kenangan hOtspUrz 10 August untuk kali ni.. InsyaAllah nxt post utk gmbr + kenangan selepas Istiadat Konvo.. ngeee

10:55 PM

hOtspUrz... My Uncle is The BEST....

Posted by hOtspUrz

Terlebih dahulu hOtspUrz nak ucapkan Selamat Berpuasa kpd sume pembaca blog hotsclopedia neh.. edak le diketahui ramai mne.. ade kah?? haha..
emm knp plak hOtspUrz kali neh?? tetibe je gmbr kat atas "my uncle is the best".... pape pun cute tak gmbr kat ats tuh?? i mean baju baby tuh?... haha.. klo korg sume tak jelas sgt ngn gmbr di atas neh korg cuba tgk gmbr kat bwh neh plak ye.. xnampak lg ke?? emm maknanye korg pun da mcm hOtspUrz!!! kne tmbh "power" spec lg!!! haha.. maklum la selalu on9!!! mata asyk dekat je ngn monitor laptop @ komputer.. so bg yg belom wat spec dialu-alukan ye.. haha..

emm mesti korg tertanye2 knp la plak hOtspUrz neh? buang tabiat ke?? ato pun da kemaruk sgt nak anak?? hahaha.. adoi.. sensitip... coz lately neh byk soalan2 berkait ngan penghasilan zuriat.. haha.. kahwin lor..

actually hOtspUrz baru dpt anak buah yg ke 6!!!! haaaa...this year dpt 2 org tau!! 2 2 pompuan.. adoi leceh la sket!! dlm 6 org anak buah sorg je lelaki!!! haiyooo kepupusan kah??

hadiah ni utk akak yg sulong.. baru je bersalin jumaat lepas.. gmbr baby xde lg coz baby dlm hospital kne demam kuning!! so hadiah ni bg kat akak je la.. nama baby tuh klo tak silap la aleena.. nama penuh?? knp korg sibuk?? ngee.. hOtspUrz pun xsure!!!..

tadaaaaa. ni la hadiah yg hOtspUrz bg kat akak.. siap ber"riben".. haaaa. korg ado?? haha. pape pun doa hOtspUrz kpd anak akak "mudah2n menjadi anak yang solehah di dunia dan akhirat"..