hOtscLOpEdia

KiSah kLaSik uNtuK maSa dEpaN... MiMpi yaNg sEmpUrna...

Highlight!!!!!!!!!!

Popular Posts

so ble da tak de keje sgt pe lg mengupdatekan belog la jwpnye.. huhu.. just for down memory lane!!! ni la hasil selepas 4 tahun hOtspUrz bertungkus lumus untuk mendapatkan segulung IJAZAH!! huhu.. wah bertungkus lumus la sgt kan.... kelas pkl 8pg selalu skip!!! haha.. teringat dlu2 selalu mintak tolong chanthana tolong sign attendance!!! huhu.. thanks ya chan!!!

tp sume tuh da menjadi kenangan yg sgt2 hOtspUrz tak kan lupe!!! kisah klasik ni tetap menjadi sebahagian dari hidup hOtspUrz sampai syurga!!!...

thesis = godfather aka prof salam.. tak dpt nak dipisahkan.. huhu.. teringat lg kata2 godfather " i don wan to speak malay!!! so if u wan to see me and wanna discuss about thesis, please speak in english!!!!!!. time ni lemah jantung aku!!! ye la.. aku ni kan MUET band 6!!! ckp english kalah mat saleh.. so ble kuar perkataan english tuh mcm kata2 mutiara kuar dr mulut hOtspUrz.. hahahaha.. but just now i'm impress with myself.. coz have an improvement!! hehe..

thesis ngan godfather ni sumtime makan hati coz kdg2 bahasa yg dia guna tuh agak keterlaluan but kne paham la kan coz dia klo melawak pun memang mcm tuh.. so hOtspUrz masuk telinga kanan kuar telinga kiri.. haha.. tp ilmu tuh hOtspUrz simpan la dlm hati!!! haha

emmm mls la plak nak taip panjang2.. so stop kat sini dlu..

9:30 PM

Tetibe Kisah Klasik PK 35 menjelma!!!

Posted by hOtspUrz


Sekretariat Program Pesta Konvokesyen Ke-35 UKM!!!!.... ini la FAMILY pertama hOtspUrz selepas bergelar ahli jawatankuasa dasar Pesta Konvo 35 UKM.. emmm knp tetibe hOtspUrz publishkan bende2 lme neh?? haha.. ntah la tetibe teringat sgt kat family pesta 35!!! rindu sgt kenanganterindah bersama.. walaupun hOtspUrz ni tak knl geng2 program pada mulanya.. tp kami dpt bersatu menjayakan semua program!!!! teringat wajah2 Daly yg keletihan, sisue muka garangnye, dayah ngan cerianya, suria yg slumber, tika yg selalu tersasul, zatie yg cool, dazwan yg selalu tak dtg night briefing, annuar pendiam, siraj yg kuar masuk!!! haha sume tuh kenangan sgt2..
2010 ni sume ahli2 sekretariat program da GRAD!!! alhamdulillah!!! so harap2 dpt jumpe mse konvo nt.. semoga berjaya ye!!!!

9:02 PM

Pesta Konvo UKM!!!!

Posted by hOtspUrz

emmm sedar tak sedar tahun ni pesta konvo UKM da masuk ke tahun yg ke-38!!
bila sebut je pasal pesta konvo UKM, hOtspUrz teringat sgt2 kisah2 klasik mse hOtspUrz jOin FAMILY PESTA!!! huhhh.. lot of things!!!! ada suka ada duka, ada gembira ada sedih, ada tawa ada tangis, huhhh.... miss all those things!!!

hOtspUrz tak nak cite panjang lebar coz sume tuh akan wat hOtspUrz berfikir panjang + teringat kisah2 klasik yg sebahagiannye patot ditinggal kan jauh dari hidup hOtspUrz.. huhu..

bermula dengan seorang MAHASISWA yg tak tau ape2 pasal pesta konvo UKM

disinilah hOtspUrz bertapak dlm dunia Korporat!!! wah!! tu la janji2 pesta konvo.. belajar dan menjalankan aktiviti dlm dunia korporat.. huhu..

kenangan yg paling hOtspUrz tak kan lupe sampai bila2!!! pesta konvo 35!!!! coz disini jugak lah hOtspUrz mengorak langkah sbg MAHASISWA!!! ramai sgt kawan2 rakan2 dan sahabat2 yg hOtspUrz peroleh spjg jOin pesta 35!!!

selepas selesai pesta konvo 35 menyusul pulak pesta konvo 36... Disini hOtspUrz menapak ke satu tahap yg laen.. yg mne hOtspUrz dpt belajar dengan lebih mendalam selok belok memimpin + merancang sesuatu... thanks lot to Sayidul Falhan Mashor!!! haha.. coz ko percaya kat aku dlm berganding bahu menerajui sebuah organisasi yg PALING HEBAT + PALING BESAR di UKM..

Namun...... pengalaman ini lah yg hOtspUrz nak lupe cepat2.. haha.. emmm mls la nak taip pasal pesta konvo 36.. huhu..

"SAHABAT SUSAH SENANG BERSAMA" -DALAM SUKA DAN DLM DUKA-

stop hOtspUrz!!!!

emmm ni plak selepas 2tahun berturut2 jOin pesta konvo!!! sampai kurus jdnye!!! hahaha.. kurus tak de kaitan ye ngan pesta konvo!!! so utk pesta konvo 37 hOtspUrz ni just belakang tabir je.. seronok tgk family2 pesta yg pernah hOtspUrz knl mse pesta 36 menjadi MT utk pesta konvo 37.. Sorry coz tak byk pun membantu + tolong korg.. bkn ape.. just nak tgk korg nye idea + perubahan yg korg cuba nak wat.. its ok coz everybody have their own ideas.

- yg paling hOtspUrz ingat muka keriangan semua family pesta 37 di saat malam perasmian pesta konvo 37!!!!- coz kepuasan dan kesyukuran yg korg rse mlm tuh pernah hOtspUrz rse b4 neh.. huhhh... nak nanges pun ade kan.. coz mcm tak caya yg kita sbg MAHASISWA UKM mampu mengendalikan ape2 program!!!! hehe.. wah ayat mcm YB da..

and lastly PESTA KONVO 38 atao pun GENERASI PESTA KONVO 38, hOtspUrz da menjadi GRADUAN UKM!!!! huhu..
so all the best to GENERASI PESTA KONVO 38!!!! ingat ape yg hasil pd malam perasmian dan sepanjang pesta konvo ada hasil keringat dan juga USAHA anda semua GENERASI PESTA KONVO 38!!!!

good LUCK ya!!!

12:21 PM

UPDATE!!!!

Posted by hOtspUrz

huhhh.. sudah lama hOtspUrz tak mengupdate blog ni.. just tgk2 je coz tak de masa nak update!!

sejak bekeje ni tak de life langsung!!! blk keje letih mkn + tdo.. tu je keje hOtspUrz!!! sumtime update kat FB!!!

siyesly hOtspUrz memang rse MENYESAL coz wat pilihan kerja yg salah!!!!! hOtspUrz pandang DUIT dari segalanya!!! walaupun da pernah diberitahu!!! bce dlu OFFER LETTER!!! MINTAK OFFER LETTER DLU B4 KEJE!!! JGN WAT PILIHAN TERBURU2!!! huhhh.. so just now hOtspUrz menunggu masa nak CAU!!!! dari tempat neh.. NEKAD!!! MESTI NEKAD!!! try to make ur own decision hOtspUrz!!!...

spjg keje kat cni hOtspUrz lngsg tak rse hepi!!! siyes!!! tiap2 hari STRESS!!!
stress sb ape?? stress sb ape yg hOtspUrz harap n byg kan adalah jauh berbeza!!! kini hOtspUrz keje lebih teruk drp hOtspUrz pnh keje lps dip dlu.. huhhh.. ingatkan lps dpt degree bley la keje yg best2 tp.. hampeh je.. huhhh.. sume ni dugaan... Dlu R&D officer pun ade table sendiri siap ngan komputer!!! tp skg ni after degree jd QC inspector satu hape pun tak de.. table?? kongsi beramai2 ye.. komputer?? oh kat office ade 2 je tu untuk kegunaan org ramai ye!!! ade password.. tp hOtspUrz lngsg tak tau password.. emmmmm.. mcm ni ke keje yg hOtspUrz nak?? JWPN AKU!!! tak nak!! TAK NAK!!! hOtspUrz nak R&D!! keje dlm LAB, ato Keje kat ofis but sumtime masuk production!!! bukannye 100% dlm production!!!! klo 100% dlm production hOtspUrz bley jd GILER!!!!!

so skg ni hOtspUrz da wat decision!!! nak benti keje!! nak cari keje yg better!!! ingat BETTER!!! walaupun gaji kurang compare kat cni tp klo keje 5 hari seminggu atao alternate sabtu da kira ok!!! baru la ade life.. keje yg stress + duit byk + xde rehat + cuti susah + xde life = NOTHINGS!!!!!!

so doa kan ye kejayaan hOtspUrz dlm mencari kerja yg baru!!! hahaha