hOtscLOpEdia

KiSah kLaSik uNtuK maSa dEpaN... MiMpi yaNg sEmpUrna...

Highlight!!!!!!!!!!

Popular Posts

Ni salah satu pesawat terbaru Malaysia Airlines (Boeing 737-800 Next Generation Aircraft). Tapi pesawat ni MAS sewa daripada syarikat penerbangan XL Airways sebelum pesawat 737-800 yang dibeli oleh MAS sampai dlm thn 2010. Kapasiti penumpang dan jarak penerbangan adalah lebih tinggi daripada pesawat sedia ada iaitu 737-400..

Malaysia Airlines (MAS) merupakan salah satu daripada tujuh syarikat penerbangan pertama yang akan menggunakan pesawat Boeing 737 Sky Interior yang menyediakan ruang yang lebih luas sambil mengguna pakai ciri-ciri baru yang lembut dan pencahayaan biru langit mulai lewat 2010.

Dalam satu kenyataan dari Seattle Selasa, Boeing berkata syarikat penerbangan lain ialah FlyDubai (Dubai, Emiriah Arab Bersatu), Continental Airlines(Houston), Norwegian Air Shuttle ASA (Fornebu, Norway), TUI Travel PLC (London), GOL Airlines (Sao Paulo, Brazil) dan Lion Air (Jakarta, Indonesia).

Menurut Boeing, gaya itu yang dihasilkan melalui penyelidikan bertahun-tahun digunakan untuk mereka bentuk bahagian dalaman pesawat Boeing 787 Dreamliner.

Antara reka bentuk barunya ialah sisi dan tingkap yang menarik perhatian penumpang untuk melihat tingkap, yang membolehkan mereka mengalami pengalaman penerbangan, katanya.

Selain itu, sisi dalaman pesawat itu menyediakan reka bentuk saluran udara yang membolehkan dilakukan pemeriksaan keselamatan yang segera sebelum dilakukan penerbangan, ruang penyimpanan atas yang terbaru, serta ruang kaki dan lampu membaca yang lebih selesa bagi mengelak tersilap menekan butang untuk memanggil atendan penerbangan.

Boeing berkata perubahan kepada pesawat generasi akan datang 737 itu lebih kepada perubahan kosmetik kerana firma itu menyasarkan pengurangan penggunaan bahan api dua peratus menjelang 2011 melalui kombinasi rangka udara dan penambahbaikan enjin.

Penambahbaikan struktur pesawat itu akan mengurangkan heretan ke atas pesawat, sambil mengurangkan penggunaan bahan api kira-kira satu peratus.

Rakan enjin Boeing, CFM menyumbangkan lagi penjimatan satu peratus bahan api melalui perubahan perkakasan enjinnya.

Continental Airlines akan membantu Boeing menguji penambahbaikan yang dilakukan pada pesawat generasi akan datang 737-800.


Boeing 737-800 ni kira setanding dengan Airbus A320 AirAsia la.. coz 737-800 ni nxt generation aircraft dan lebih besar sedikit dari pesawat AirAsia.. Sebelum ni MAS pun guna boeing 737 jugak tapi dengan siri 737-400.. 737-400 ni kecik sedikit dari pesawat AirAsia...

2:34 PM

hOtspUrz GASTRIK ACUTE??!!!!

Posted by hOtspUrz

Sepanjang 2 minggu ni hOtspUrz selalu sakit perut.... Angin... memulas... dan mcm2 lg.. knp ea.. food poisoning ke?? ntah la.. tp da cm kritikal sgt sakitnye.. emmmm hOtspUrz better g klinik... tp skg ni kan tgh exam.. aduyai!!!! Tp sepanjang exam perut memang sakit.. hampir sume paper aku kuar awal coz tak tahan sakitnye.. emm tp mse paper microkom aku da tak tahan.. tak sampai 1jam lg da meragam gile perut nih.... then aku terus kuar g poliklinik UKM kesihatan coz time tuh PK da nak tutup da.. emm.. mse kat klinik aku terpaksa tunggu coz ramai gak r pesakit... then ble da jumpa dr ckp sakit perut biasa n angin je.. dpt la ubat sakit perut n swecon ubat angin..

Tapi nxt day sakit lg, n bertambah deritanya.. emm pe lg terpakse la g klinik sekali lg.. tp 1stly nak ucap thanks kat alip coz dia tolong bw g klinik hr tuh coz aku da tak daya nak bw motor.. sakit cm nak mati.. huhu... mse tuh dr bg 2 jenis ubat gak.. emm ukm kesihatan ni kedekut la plak.. 2 jenis je.. ala lebih rm30 pun tak pe la.. aku ade duit nak byr.. hahaha.. dr bg ubat nama ranitidine (gastrik) n swecon (gastrik/angin)

Malam isnin pulak aku perut terasa sakit lg.. aduyai!!!!! esk ade paper!!!! cm ne nih!!! study tak hbs lg!!! waaaa!!!..........tawakal je hotspurz time tuh... nak wat cm ne da takdir.... emm mase exam tuh tetibe plak perut terasa sakit.. arghhhh... otak pulak da cm tak bley nak concentrate utk jwb soalan.. emmm ade 2 soalan esei tak jwb lg nih!!!!..aduyai!!!! jam pulak tak br je nak dekat 1jam.. mse utk paper ni 2 jam... huhhh... lepas 1jam 15min terus aku kuar coz da memang tak tahan lg da.. g PK amek check.. kali ni aku dpt 4jenis ubat.. huhu... mne taknye coz ble dr tnye ubat yg sblm ni mkn berkesan ke tak, aku ckp tak berkesan.. haha. amek ko dia bg byk gle dadah!!! mkn la kamu dadah tuh wahai hOtspUrz.. wakaka.. Alhamdulillah hr tuh aku sihat siap petang tuh bley g jogging ngan azam, aman, top n aidil.. haha..
Tp lepas mkn mlm dlm pkl 11mlm perut mula meragam... huhhh.... sekali lg cm da nak sampai ajal aku rase sakitnye.. nak nangis pun ade time tuh.... duduk dlm bilik da rse cm neraka da.. nak baring pun tak bley, duduk lg la tak bley.. nak tdo pun tak bley... efect ubat aku mkn plak pening ngan cirit birit.. aduyai!!! letih!!!!.. dlm pkl 4 pg mula rse loya n nak muntah!!! pas muntah br le bley tdo..

Bangun esknye plak sakit jugek.. bertambah2 la pulak sakitnye.. mkn ubat je terus muntah.. badan da menggigil, sejuk tangan.. then aku g PK sekali lg... kali ni dr pompuan pulak.. dia soh baring nak check perut.. then dia tekan2 kat perut.. (time tuh sakit + geli) haha hOtspUrz tak tahan la geli.. huhuh sengal!!! pas2 dr ckp " nt awk g injection kat Emergency Room pas2 amek ubat tau" ade 2 injection, dr akan bg ubat tambahan n ubat cecair utk alkalikan perut awk.. emmm.. otak aku pk bilik aku nt da bley buka "Farmasi hOtspUrz"!!!! Dengan sakit aku berjalan g ER utk injection.. 1st injection kat bahu.. emm tak sakit pun!!! haha... 2nd kat urat tangan.. tak sakit jugek!!! haha.. tp pas je injection perut tak de la kurang sgt sakitnye.. still rse jgk...pas amek ubat nak blk kolej hotspurz da cm tak de tenaga nak bw motor.... huhh nak mintak tlg member2 tp cm sume tak de.. tak pe la.. try la bw motor tuh.. tp ade pak arab ni tgk aku coz time tuh aku da pucat n memang tak larat da.. bila aku da bley start moto dia pun blah.. haha..

Ni la ubat2 yang aku dpt sepanjang wat lawatan ke Poliklinik UKM Kesihatan dan Pusat Kesihatan UKM bangi!!!! Ikot arahan ye hOtspUrz mkn ubat.....
Disamping perubatan Moden, ubat2 tradisional tidak dilupakan oleh hOtspUrz.. haha.. Siap Krim Susu Kambing lg.. wakaka.. pil Chi-kit teck aun (nak kentot byk2) haha... Thanks to arep utk minyak angin nih...


Akhir kata.. marilah kita berdoa agar hOtspUrz cepat sembuh seperti sedia kala.. mudah2 an dapat meneruskan kehidupan yang lebih sempurna untuk sama2 dalam mimpi yang sempurna.. AMIN!!!!!!! (haaaa puas hati??!!!)


p/s: kepada member2 yg ym n msg aku tp tak de respon mintak maaf ye.. coz time tuh hOtspUrz tgh menahan kesakitan.. da tak layan da msg, call or ym.. kecuali.....

1:59 PM

let's bOwl!!!!

Posted by hOtspUrz

Huhu.. dlm keadaan sakit ni aku da tak tau nak wat pe selain study, tangan mula la gatal bila aku tertengok gmbr2 koleksi aku.. haha.... sje nak berkongsi pengalaman bila menjadi juara.. ni la hasil daripada minum susu DUMEX mase kecik2 dlu.. mane taknye moto dumex kan "dilahirkan untuk menjadi JUARA!!!" huhu..


Dol tgk pe tuh?? point ko yg tak naik2 lagi ke?? huhu.. ni mse main boling ngan geng2 pesta tp tak ramai pun yg dtg main.. tp yg tak bley blah ade seko MANGKOK ni mula nak dtg pastu org nak g amek, jual mahal pulek tak nak dtg.. TAKOT ke bai?? huhu... Mse tgh main ni makcik karmen wat tesis... sedey la coz dia tak main.. klo dia main kompom kalah kan?? hahaha.. gelak besar sket... Malam tuh kire happening gak r coz memang sengit la antara AKU, ACAN, FISA, FAWA.. Dol n Huda kira kanak2 la.. coz point tak membanggakan langsung!!! huhu.. wakakaka..

Emm ni la result 2nd frame setelah HOTSPURZ bergelar JUARA!!!! wakakaka..... Power tuh hotspurz.. ade beran?? nak lawan.. hahaha.. Setelah sekian lama aku tak main boling tetibe plak bley jd jaguh pulek.. hebat2!!! wah cm sume ayst dlm ni angkat diri sendiri nampak?? wakaka.. lantak le.. da blog aku kan.. tak kan nak kutuk diri sendiri pulek.. Blog GM pun tak kutuk GM.. haha. pe kaitan GM pulek nih??.. arghhh mengarut!!!
Berbalik kepada boling... Mlm tuh main 3 game.. 1 game aku tak le hebat sgt but 2nd n 3dr memang hebat gak la.. sampai Fisa n Fawa tension la jugek ngan kejaguhan aku.. wakaka...emm pas main kitorg sume lepak kat McD PKNS.. sampai pukul4 pg cm tu la.. emm happening sgt mlm tuh...



Ni plak mse main boling ngan member2 kolej.. Emm pe yg korg nampak?? but 4 ur information S tuh Shidi, A tuh Aman, T tu Top dan M tuh Maha... Emm klo da strike byk n point da lebih 100, nampak sgt la hOtspUrz ni bakal mewakili Malaysia suatu hari nanti.. wakakaka.. cm tak tercabar langsung mlm tuh.. emmm wei korg ni patut g training dlu b4 nak lawan aku la.

Ni la member2 yg selalu aku ikot g main boling.. haha.. emm 1 persoalan.. bila korang nak main ngan aku lg?? da tak berani ke?? huhu..
Ini lah JUARA boling KIY n Pesta Konvo!! wakakaka.... mse ni tgh tgk kanak2 tgh main boling.. emm tak tercabar langsung.. wakaka..

Cukup la utk coretan kali ni.. lain kali pulek okay...layannnnnn

7:40 PM

Disini ku mengejar bintang..........

Posted by hOtspUrz


Disini aku belajar mengenali pancaroba duniawi yg penuh dengan susur-susur, alur-alur dan simpang-simpang kehidupan... Disini aku mengenali erti kehidupan yang sebenar, memberi impak yang sungguh dalam terperosok didasar lautan..Disini melihat langit membiru luas bak lautan padang pasir yang luasnya tidak lah dapat ku gambarkan... Disini merangkak aku untuk menambat secebis perasaan yang boleh membahagiakan hari-hari yang semakin kelam.. Disini mengajar aku menjadi tabah melalui liku-liku keharmonian, kejahatan, kekejaman, kesengsaraan dan keamanan. Disini setiap aliran darah yang mengalir kian menjadi perlahan dek tekanan yang menghimpit kapilari.. Disini otot jantung berdebar akan setiap detik yang mesti dilalui menuju destinasi kehidupan. Disini segalanya berubah, peranan minda seringkali di tafsir mengikut nafsu serakah dan amukkan syaitan. Disini keimanan hero dalam memimpin kehaluan nurani..Disini kepercayaan setebal lemak tepu menjadi senipis sel bawang.. Disini bersatu menjadi kacau bilau dengan pendirian manusia yang seringkali menjadi penghalang kepada kesatuan..Disini tekanan semakin dirasai, hati semakin parah menerima anjakan toksik yang menghitam..Disini kemelut keperluan dan kehendak menjadi permusuhan yang lebih dasyhat daripada kemusnahan bom atom. Disini zarah-zarah seni berevolusi mencengkam lubuk-lubuk hati yang dibiarkan parah..Disini tanpa tanda-tanda yang menunjukkan hari esok yang gemilang.. Disini kecamuk ruang-ruang udara dipenuhi kepulan-kepulan serbuk kayu yang dibakar..Disini setiap langkah tersusun terhumban jua aku kedalamnya.. Disini kenikmatan tiada pernah dirasai gembira hiba sering berdampingi.. Disini pancaran signal gelombang udara memecah kebuntuan kesepian dan kedinginan.. Disini jua menjadi kerdil dengan kecutnya hati dan perasaan yang semakin mati..Disini menunjukkan simptom-simptom barah kian mencengkam tubuh serta sel-sel didalamnya..Disini kemampuan lawan antibiotik semakin pudar, antibodi lari entah kemana..Disini gabungan mineral dan vitamin berperang melawan musuh-musuh fikran yang bermain-main dibenak otak.. Disini radikal bebas bergelak ketawa riang bagaikan jongkang jongkit itu permainan mereka..Disini kelu lidah untuk menyatakan kemarahan membara membakar susuk tubuh..Disini kerdilnya dunia tetapi jauhnya perjalanan untuk menerobos dinding-dinding sel yang berselerak dimerata dunia..Disini kepedihan tiada terbendung lagi mencari tempat melepaskan hujan-hujan renyai..Disini perpisahan kian mendakapi tapi kasih yang kuberi kian meleraikan proton-proton yang lengkap dalam struktur elektron. Disini bersama wajah yang tak mungkin kembali...Disini indah bersulam bahagia tetpi nun jauh dilubuk hati terpendam kedukaan barah. Disini ditinggalkan sengsara kekalutan bayang-bayang sinar X..Disini pendustaan menjadi rialiti yang tidak mengenal ragu lagi..Disini keyakinan hati hanya untuk dirimu yang menjadi persembahan bagaikan fiesta muda mudi..Disini mengorak langkah melawan tindak balas elektrostatik yang berlaku tanpa sedar.. Disini arus diredah dengan misi yang masih pudar.. Disini jarak jauh dikatakan semakin menghampiri dengan adanya magnetik, namun semakin dilepaskan yang dirasai.. Disini jiran akan hilang secara visualnya pergi mendahului laluan tiada erti apabila Boeing 787 mengorak memecah awan biru.. Disini multimedia komunikasi difahamkan mengeratkan silatulrahim sukar untuk mempercayainya.. Disini gelak tawa ke arah tangisan pilu.. Disini melepaskan sesuatu elektron yang bukan milik mutlak akan berlaku dihadapan mata.. Disini rawaknya pembentukkan sebatian dari pelbagai komponen menambahkan kekusutan yang ada.. Disini mencari-cari haluan serta susur keluar kegelapan ciptaan sendiri.. Disini mendongak ke langit tiada seindah hamparan bunga-bunga tulip.. Disini jerebu seperti memahami isi hati masalah alam sekitar yang rapat dengan manusia.. Disini pimpinan tangan bersama kian terlerai globalisasi yang mendatang.. Disini ketentuan di medan perang walaupun tiada daya tujahan yang membantu dek kerdilnya semangat juang.. Disini rentetan kisah-kisah klasik berjenaka di benak pemikiran yang semakin bergelak tawa dengan riangnya.. Disini fenomena pemanasan dunia beralih arah kepada pemanasan hati yang memberi kesan kedutan akibat kegelisahan.. Disini antioksidan semakin popular untuk mengalih arah pemasalahan yang dihadapi.. Disini realiti menjadi peratusan tertinggi yang perlu dihadapi untuk menuju destinasi.. Disini Kisah Klasik Untuk Masa Hadapan..Disini Mengilhamkan Harapan Mencipta Masa Depan..Disini bermula Disini berakhir...

10:16 PM

Elegan Nite Pesta Konvo 36....

Posted by hOtspUrz

Perjalanan yang mungkin ke noktahnya...

Saat-saat yang paling ditunggu2 oleh sume ajk pesta ialah dinner setelah bertungkus-lumus mengharungi penat lelah badan menghambakan diri kepada pesta konvo 36 UKM..

Dengan tema Elegan Nite (merah, hitam, putih) aku seperti tidak mengambil berat sangat, mungkin sme ngan dinner kolej kot.. Da tak de semangat macam zaman 1st year dlu beria2 nak cari baju n segala macam.. huhu... Tp pape pun mse nak beli baju utk dinner tlupe la pulek tema.. just beli ikot suka je.. mne yg berkenan di hati teros amek.. Pastu bila da terfikir mula la mnyesal.. huhu.. sengal btl hotspurz.. duit da la kering.. tak pe la pakai je pe yg da beli.. tp niat nak bergaya tuh ade la coz last dinner with my lovely friends in PESTA KONVO 36...

Sebelum sampai tarikh dinner nih anep asyik sibuk je tnye aku nak pakai pe coz dlu (dinner PK35) da pnh sme baju ngan dia... emm anep ni sj je nak sabotaj aku.. huhu.. Tp kali ni dia siap tnye fisa ngan karmen, aku pakai bju ape.. emm anep2 terok btl siap pasang spy soh tnye aku.. huhu rahsia tetap rahsia.. hahaha...

Amin plak rancang nak pakai cm meet uncle hussin!!!! dia pun ajk la aku pakai style MUH mlm dinner nt.. aku time tuh setuju je style gak pakai hat.. huhu... tetibe dia ckp jom kita cat muka, baru la nmpk cm MUH btl2.. coz nak sme cm MUH mse Juara Lagu.. huhu.. tp aku ckp kat dia, emm tak berani la nak cat muka.. cm gampang plak.. hehe.. tp at last kami stuju nak pakai hat.. dia hat putih aku hat hitam.. tp mse nak cari hat tuh tak de la pulek hat hitam.. yg ade putih line hitam.. emmm nak tak nak aku terpakse amek jugek la.. haha.. aku teros semangat g beli tie hitam utk padankan ngan baju.. huhu.. giler la hotspurz time tuh.. then ktorg memang da planing nak pakai jeans je mlm tuh coz MUH kan!!! hahaha.. sengal je... (emm tingat plak aku dinner kiy da hmpr sme ni dinner konvo pun hmpr sme) huhhh..

Pada 3.30ptg 29.3.2009 aku, dol, fisa n fawa g reharsal kat Prescot Inn.. Tp malangnye reharsal tak menjadi.. huhu... then time tuh da ternampak ade sekor ajkp ni pakai hat kaler hitam.. huhu tetibe plak mulut terkeluar ayat nasib baik la hat dia kaler hitam!!!... tetibe plak dol tnye ko pakai hat gak ke?? huhu ni cm nak kantoi da ni.. teros aku tak ngaku.. tak de la just planing je.. huhu.. pada hal aku memang nak pakai hat..

Mlm nak g dinner tuh tetibe plak dol bg kete dia kat aku.. huhuhu.. coz b4 ni aku pk nak naik motor je coz kete sume da penuh.. Nasib baik btl la mlm tuh... Dol pulek naik kete awek dia.. ekeleh nak g dinner nak pakai kete style... emmm.... Aku g dinner tuh ngan amin, sivan n sham.. coz kami je yg tak de transport nk g dinner..

Sampai je kat hotel tuh!!! terkujat aku mne tak nye dol pun pakai hat!!! kaler putih la pulek!!!!!.. ni da kire sabotaj btl2 nih.. mlm tuh aku amin n dol pakai hat!!! confirm takkan menang!!!! hahaha.. Anep pulek nsb baik x sme ngan aku dari segi pakaian la.. tp kasot sme brand la pulek,.. anep ni asyk tiru aku je... Aku, Amin n Dol da cm kembar da coz hmpir sme je dressing mlm tuh..emm ape bley wat da nsb badan...
Emm ni la geng2 MT yang semeja ngan aku... sume ding dong bell.. haha.. Mlm tuh yanie turun dr melaka tuh nak join dinner ngan ktorg!!!! huhuh terharu sgt n rindu pun ade coz dia kan coursemate aku.. diorg sume g LI aku je amek subjek 4th year.. hahaha.. Dlm byk2 mt 1 meja ngan aku, Huda tak bley blah dressing dia.. da mcm mak datin la pulek.. tudung merelip relap, bersilau mata nengok.. ingat bley menang la tuh.. huhu.. jgn marah ea huda.. tp malam tuh sume mkn nmpk sedap tp kne tahan la nafsu mkn tuh.. huhu.. mkn utk alas perut suda.. tp mkn sket pun da ade org ckp butang tercabut.. emm tension aku!!!!
TIMBALAN PENGARAH EKSEKUTIF PK 36!!!! excluding me. huhu.. b4 ni wat gathering without sivan, but that nite sume ade.. best sgt dpt bergambar ber5!!!! Gonna miss u ols!!!!.. Byk sgt memori sepanjang jd TPE PK36.. Gembira bersama, berduka sorg2!! haha, Menangis!!! aku karmen ngan nasir je kot.. huhu kantoi..... sume tuh terjadi coz sayangkan pesta.. emm.. dlm gmbr kat ats tuh TPE mne plg bergaya?? .... confirm la aku kan?? hahahaha... perasan btl hotspurz ni..
Emm ni la barisan MT PK36 excluding wan ye.. huhu.. Sandarkan Pada Kenangan!!!!!!
Haaaaaa ni la kembar!!!!!!!!!!!!!!! tak bley blah sume cm sme je... tp yg penting kami bertiga kalah!!! wakakaka.. dol je bernasib baik sket dpt cabutan bertuah yang tak adil!!! hahaha..
Emm ni la 2 org gedik dpn cermin kat prescot inn.. haha...

Emm ni la sket sebanyak gambar kenangan yang terindah buat kali yang terakhir bersama-sama kawan2 Kolej Ibrahim Yaakub pada Dinner Kolej dengan tema "Arabian Nite".. Gonna miss them a lot!!!!! coz next sem aku je yg masih tinggal kat ukm ni.. maklumla course aku 4 thn... Berbalik kepada dinner, dengan tema yang diberikan langsung tidak terlintas di fikiran utk mencari pakaian. May be sb tak de mood kot.. tp last2 minutes g gak downtown cheras cari mafla.. huhu... Sblm merancang pakaian, amin ade gtau dia nak pakai baju lelaki india ( specific name tak tau ye). siap g pinjam kat sivan (TPE 5 Pesta Konvo).. huhh semangat gak amin ni.. But at last tnye aku plak nak pakai pe.. Pakaian yang terhasil seperti gambar di atas.. huhu.. amin siap g pinjam mafla tuh coz nak sme ngan aku.. Wan plak tetibe dpt serban.. emm sejibik plak dressing ngan aku.. emm kira 1 table tuh sama je pakaian.. huhu.. Table 30 la yg menjadi sejarah bg aku untuk kali terakhir bersama2 teman sepejuangan di UKM tercinta ni..Mana taknye tempah meja pun lambat.. tu pun nsb baik amin msg nak tempah meja dinner.. huhhh....Ni plak backdrop untuk Dinner mlm tuh.. lawa gak kan.. tp adeorg ckp cm kartun sket.. ntah la.. janji tak ganggu hidup aku.. huhu..

Ni la Jejaka Hotz Arabian Nite.. huhu.. Amin br balik Alamanda.. Aku br balik Mid, Wan br blk dr Umrah (huhu)... Ktorg ni cm tak ikot tema je kan?? tapi ape peduli SENIOR kan!!! huhu..King oF da Nite!!!! huhu.... terkujat gak aku bila tgk Zahri pakai cm ni... emm sponsor mne la dia dpt ea?? bkn senang nak cr pakaian cm nih... Malam tuh Zahri ni da mcm artis da coz sume org nak bergambar ngan dia..
Ni plak aksi ex emcee dinner thn lepas... nak lepaskan gian kan ats pentas jadinye aku pun pose je la.. ( lebey2 plak hotspurz nih) huhu..

3:28 PM

FRIENDS............

Posted by hOtspUrz

A friend is a person
to laugh and cry with,
An inspiration,
Someone who lends a helping hand,
though friends may not be forever,
And they may not end up together,
the memories of a true friendship will
last forever.
A friend is not a shadow nor a servant
But someone who hold
a piece of a person in his heart.
Someone who shares a smile,
Someone who brightens up your day
What makes a person a friend?
Is by saying your Love will stay.