hOtscLOpEdia

KiSah kLaSik uNtuK maSa dEpaN... MiMpi yaNg sEmpUrna...

Highlight!!!!!!!!!!

Popular Posts

10:39 PM

Wajah dolo2....... huhu kelako sgt...

Posted by hOtspUrz

Emm 1stly klo korg nak gelak sambil melompat2 ato guling2 pun aku tak kesah.... coz aku pun da bis da gelak giler ngan cousin aku.. gambo2 nie aku capture kat kuantan (rumah pak ngah aku) gune hanpoe je... ehh... tao ke korang aku yg mne 1?? emm cube teka... Yg dukung aku n cousin aku tuh my mum lah.. time muda2 dolo2 tak pakai tudung taw.. tp skg ni da blk haji, emmm cm ustazah plak.. hahaha.. lawak je.. SAYA SAYANG MAK SAYA!!!!!! ANDA BAGAIMANA??.. bout da location of this pic?? emm i dont know.. tp aku ade tgk tahun gmbo ni.. 1985.. emm maknenye mse ni umo aku 1 tahon la... coz aku lahir pada tanggal 8 september 1984.. wah bocor umo aku ea.. cousin aku nih sme umo ngan aku.. nama dia mohd effendi mukhtar
emm nie plak kat depan rumah aku.... haha.. aku dpt cam tuh tp kete tuh bkn kete aku.. KW 226??? ntah le kete sape.. pak ndak aku kot.. tp dlm gmbo ni tak de pun anak pak ndak aku.. yg ade cousin aku eddy (anak pak ngah aku) n abg aku (boy or baril) .. aku?? yg mne 1 ea???.. cari la sendiri.. hoho.. emmm uno aku time ni tak ingat.. coz tak de tercatat pape kat gambo asal... tp aku rase cm skolah rendah kot...
Nie plak, klo tak salah aku la mse kenduri kawen kat rumah pakkkkk..... emm tak ingat.. tp tempat tao kat penaga, kepala batas penang.. haha.. Dlm gambo ni ada aku, my bro (boy), kak long (anak pak ngah) n Ain Munira aka mulot becok haha (anak pak ndak)... Thanks K.long coz tumpangkan mat g kuantan.. klo tak xde la gambo nie.. PEACE!!!!
HAHAHAHAH..wakakakaka... kelako giler!!!!! ni la wajah kak long aku!!!!! rambut cm abu bakar elah da.. haha.. gelak sambil guling2.. mse 1st time tgk gambo nih ngan cousin aku, ktorg gelak gile.. mne tak nye beza giler skg nih.. emm kak long aku nih skg da ada 2 org anak da pun... gambo ni amek kat depan rumah aku.. dlm gambo ni klo korg perasan ada org kat blkg.. emm tuh my dad....

emm okay lah setakat nie je utk tatapan korg.. but utk mengakhiri coretan kali nie aku serta kan gambo yg agk baru... emm tp da 3 thn lepas (mse k.ngah kawen-kuantan)... gambo aku ngan cousin aku...
Nak bg clue kat korg soh teka mne 1 muke aku mse kecik2 dolo.. berdasarkan gmbo diatas sekali... okay la arigatokuzaimastak.........

2:18 AM

Sampai Syurga..........

Posted by hOtspUrz

SAMPAI SYURGA

Ku membenarkan jiwaku
Untuk mencintaimu
Ku persembahkan hidupku
Untuk bersama kamu


Dan diriku untuk kamu
Belum pernah kumerasai begitu

Semua itu telah berlalu
Harapanku palsu
Dan mungkin hari yang satu
Terus ku tertunggu

Di hatiku masih kamu
Belum pernah ku ingin terus memburu

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu

Namun aku tetap aku
Yang terbaik untuk diriku
Hanya satu
Hanya kamu

Ku membiarkan hatiku
Untuk merinduimu
Ku menghamparkan sakitku
Untuk tatapan kamu

Bersamamu harapanku
Hilang dalam terang yang membutakanku

Aku lemah tanpa kamu

Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu

Sampai syurga ku menunggu
Sampai syurga ku cintamu
Hanya kamu

Dan segala yang ku ada
Ku berikan semua
Untuk dirimu saja

Ku mahu dirimu
Bahagia untuk selamanya
Biar sampai syurga
Aku menunggu cinta darimu
Agar ku sempurna

Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu
Namun aku tetap aku
Yang terbaik tuk diriku

Hanya satu

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu

Sampai syurga ku menunggu
Sampai syurga ku cintamu
Hanya kamu

3:31 AM

pRom0tEr.......

Posted by hOtspUrz

En, Pn cube, sir, miss have a try it... haha itu la perkataan aku setiap hujung minggu dok promote campbells soup ato prego sauce.. haha.. Masa aku amek gambar ni kat outlet Care4 Alamanda Putrajaya.. care 4 u... huhu
Ni la booth campbells soup yg menanti hari nak rebah ke bumi... huhu.. mane tak nye booth ni da uzur sgt.. klo org tersepak ke ato terlanggar kompom jatuh kayu2 tuh.. emm ni la brand x punya booth kesayangan.. coz da mintak tukar tp still tak de yg baru.. sengal la...
Ni member kije aku.. emm kenal tak?? dia ni sifu aku.. coz selalu complain aku wat kije.. itu tak betol ini tak betol.. ermmm ye la bos... tp aku saiko je la dia ni ngan ayat " mintak tunjuk ajar".. huhu..
Emmm.. ade gaya tak???.. Mse ni aku tgh wat report.. coz kena tulis harga, jumlah pengunjung, peratus bangsa yg mencuba produk campbells, competitor price.....
Muke yg ceria, tengah tunggu customer dtg rse sample yg aku wat.. huhu.. sedap giler....

11:32 AM

kEb0saNan...

Posted by hOtspUrz

Haha nie tak de kije r ni... huhu.. penat tunggu ain nak g jejalan kL.. emm dia frust ngan bF dia, aku yG jd mangse.. emm tak pe.. at least bley gak aku g jejalan kL.. timE ni aku dLm kete ain coz dia g punch card jap kat opis coz dia bis kije kol 5ptg..
emm.. pe lg klo da busan menunggu oRg.. amek gmbr ler.. haha.. speck bonia (ntah la ori ato tak) tue ain punyer.. aku ni just melaram je pakai... hahah.. gediks.. (aik cm kenal ayat??) haha....

11:59 PM

sEpi.......

Posted by hOtspUrz


sEpi............

Hari-hari yang aku lalui kebelakangan ini kosong tanpa diisi.
Hati sering mencari-cari punca kesepian dan kekosongan ini.

Syahdu dalam diriku ini seperti merentap kebahagiaan sebelum ini.

Ke manakah perginya keriangan, gelak tawa, gurau senda yang sebelum ini menemani.
Diri sering menyepi tanpa di isi dengan nikmat dunia yang melimpahi.

Aku sedar perubahan hidup ku yang kian sepi.
Namun jauh di sudut hati yang berkelana ini tiada siapa mengerti.

Kenapakah aku perlu melalui saat-saat hidup sebegini.

Tangisan dalam hati seperti mengerti setiap yang terjadi.

Sahabat, Rakan, Kawan, Teman sudah tidak seperti dahulu lagi.

Seketika dahulu keriangan bersama-sama masih tertanam dihati.
Kini, sedih, duka, sEpi menemani hidup ku ini.
mEntari pagi sudah tidak bersinar lagi.
Embun pagi tidak sedingin seperti dahulu lagi.
Kegelapan maLam sahaja yang aku lalui.

Semerbak harum mawar pernah aku genggami.

Mekarnya sebesar alam fantasi.

Dahulu mimpi indah menemani ku setiap hari.

Saat-saat indah bidadari syurga menggamit memori.

Kelam yang hitam kini menjelma kembali.

Pedih luka kembali menusuk ke dalam hati.

Darah merah pekat mengalir menyusuri.

Ingatan ku serabut memecah dingin pagi.

sEpi yang aku harus lalui.
sEpi menghilangkan nokhtah hidup ku ini.
Kenapa semua ini terjadi?.

Aku masih mencari-cari.
Ke hujung duniawi perlu aku jelajahi.

Untuk mencari secebis hati yang sudi.

sEpi.................................................

8:28 PM
Posted by hOtspUrz

hoho... Mse cuti sem da nak bis aku sempat kije part time kat jom heboh... emmm best gak tp penat giler..















Kije 15 jam sehari... rehat plak aku rse purata dlm 2 hari tue tak sampai 30 minit.. huhhh

Tp yg bestnye sempat gak jmpe dak2 UKM yg jd promoter.. haha.. teringat plak mse hr ahad pearl n member 'mention' dia dtg kat booth campbells n prego.. nak mkn free la tuhh.. haha siap jerit abg. shidi!!!!!!! huhhhh terkejut aku.. tetibe org jerit nama aku.. haha

Aku kije sbg cashier.. nmpk mula2 cm senang.. tp otak serabut r coz pk pasal duit n stock.. kne balance r klo tak nt duit aku melayang.. huhu

hari sb2 tak byk sales sgt. tp hr ahad huhh bapak r sales byk giler.. letih nye la... haha. tp yg wat aku letih lg bila nmpk muke action KARMEN.. da la mkn byk si nyonya tuh..huhu..