hOtscLOpEdia

KiSah kLaSik uNtuK maSa dEpaN... MiMpi yaNg sEmpUrna...

Highlight!!!!!!!!!!

Popular Posts

Sekali lg penyakit misteri tOxicOpillOw menyerang students foOd sCience UKM!!!
penyakit berbahaya ni masih lg gagal dikesan puncanye..
research yang dilakukan oleh para pelajar juga gagal menemui penawarnya..

bagaimana pun kesimpulan yang dpt dibuat utk penyakit ini ialah Penyakit ni wujud akibat drp keadaan stress study subjek food toxicology yang tak paham neh + mabuk tido!!!! akibat bantal memangil2 je utk dilayan..

pesakit yg bakal menghidapi TOXICOPILLOW dijangka bertambah dlm minggu ini akibat daripada tarikh exam yang semakin hampir iaitu 5 noV 20O9..

kepada semua foOd Science student hopely korg kuatkan semangat study hard n smart..
wat yg terbaek punye dlm exam kali ni.. disamping tuh doakan la kejayaan hOtspUrz dlm exam kali ni.. walaupun hnye 2 PAPER JE!! huhu..

okay la wat sementara waktu,.. jumpa lg lain kali.. cau..


5:19 PM

k0rg nak flight ticket??!!! (FREE)

Posted by hOtspUrz

emmm k0rg neh klo bende free kompom2 r nak kan??
viewer hOtspUrz mesti naik coz korg berebut nak tiket free kan??
hahaha.. gelimat btol!!!!!
emm skg ni AirAsia ade wat promosi tau!!! spe cepat dia dpt.. haaaa
tiket penerbangan free utk seumur hidup!!!!
tp utk penerbangan AirAsia je bukan AirAsia X okay!!.. jgn la bermimpi nak g London plak. huhu
syarat utk dptkan tiket free ni mudah je.. haaaaaaaaaaa nak tau???

(gambar ni cilok dr b.harian.com.my) mintak izin ye..

isyh2 korg ni!!!! berminat btol nak tau kan?? emm sume pasal bende free!!! huhu..
hOtspUrz pun nak klo da seumur hidup!!!. haha
korg da dpt agak kan?? klo spe2 yg nak sgt tiket free coz xdpt nak jd stewardess 0 steward o pilot ato CEO airasia korg kawen la cepat2 pastu ble da time nak bersalin beli tiket airasia g la mne2 yg jaraknye 1jam lebih.. mne tau kot2 la tetibe korg sakit perut nak bersalin!!! haaa
t bley la dpt tiket free for life!!! mcm Puan Liew Siaw Hsia!!!! untuk beb dpt tiket free seumur hidup!!! hOtspUrz nak!!!!!!!!!!! .. klo mcm ni tiap2 hari aku nak fly.. haha.. ingat Mr AirAmir punye ke hOtspUrz?? huhu
tp setahu hOtspUrz ibu yg sarat 8 bulan da tak dibenarkan menaiki flight.. 7 bulan utk penerbangan jarak jauh pun da tak dibenarkan coz atas sb2 keselamatan..
tp pape pun hOtspUrz nak ucapkan tahniah kpd puan liew!!! atas kelahiran bayi lelaki!!!
kepada semua reader!!!! tQ coz sudi membaca!!! have a great time!!!
study hard 4 ur final exam!!!

Haha.. busan tak tau nak wat pe kat bilik!!!!! jdnye post pape yg patot kat dlm blog.. huhu..
sbnrnye bukan niat nak menunjuk atau yg sewaktu.. coz bende ni pun murah je..
tp sj syok2!!! haha ayat anep.. sembang byk tak guna lebih baik dok diam!!! haha

Pada suatu hari anep aka mangkok try masak menjadi Santa Claus!!!! haha
ntah mimpi buruk ape yg dia dpt tetibe dtg bilik bw gift from Malaysia Airlines!!!
hooray!!!! haha.. ingat ada emas atau tiket free utk return g London.. haha
ko ingat menang loteri ke hOtspUrz.. menang motor pun blom penah.. huhu
coz aku terpk sayo pun nok jadi jutawan jugok!! haha
arghh ape yg ko merepek ni hOtspUrz!!! sudah2 la..

haaa ni la gift yg hOtspUrz dpt!!! mouse pad and paper clip!!! emm ingat lg hOtspUrz pnh dpt gift MAS mse darjah 6 dlu la.. dpt dairy book Malaysia Airlines siap ade sticker!!! mse budak2 dlu suka gler r dpt cm tuh.. penah gak dpt model aircraft MAS.. sume tuh hOtspUrz dpt mse flight g Jeddah!!!! haaa wat pe hOtspUrz g sne?? emm hOtspUrz g wat umrah la ngan family mse umur 12tahun.. haha.. xnk cite byk2 pasal tuh..

emm nampaknye kapal terbang sudah berada di lapangan dan bersedia untuk take off!! haha.. isyh2 ni la masalahnye bila da boring gle kat dlm bilik sensorg!!! haha..
okay lah sblm merepek pjg baik stop kat sini je..
cau

12:55 PM

NUMBER!!!!!!!! 8

Posted by hOtspUrz

Emmm sblm korg nak memahami ape yg terkandung didalam post kali ni, lebey baik korg click sini dlu coz kat cni korg bley memahami dgn lebey lanjut!!!. huhu

Number 8
You have a very strong personality and people will find it hard to understand you. You are more likely to suffer in your younger years. You might be also the one responsible to look out for your family. You often suffer all the way through life. You will learn life in a very practical way. You are the one who will fight for justice and may even die in the war too. You are normally very reserved with a handful of friends and most of the time, live life alone and always prepared to help others. However, once you settle down, (which is often late), then your had lucks will disappear. You will face unexpected problems such as encountering poisonous animals, and accidents. You are highly- disciplined, persistence, and courageous, and it is your strength that will take you to success. You are a great part of a family team. You are a fighter! Your Best match 1. 4, and 8. Good match 5


(ni just prediction je dan utk suka2.. tp sumtime tuh mcm kne pun ada... haha.. jgn plak korg yg bce ni mempercayainya 100%.)

7:46 PM

hOtspUrz laYann aWan dania??? emm

Posted by hOtspUrz

Ladies and Gentleman, Boys and Girls, Awan Dania is now back on-air!
haaa.. korg penah layan x cite neh?? best dowh.. kelako gler coz sumtime tingat ChantHana!!! coz chan ade character mcm scha dlm cite neh.. hoho...
hOtspUrz scr kebetulan terlayannnn cite neh.. tp okay what, isi mse lapang!!!!( mse LAPANG?? THESIS XNK WAT BLEY PLAK ADE MSE LAPANG??) haha...
skg ni da masuk siri kedua da!!! b4 this Awan Dania bersama AirAsia but 4 this time Awan Dania da bertukar ke FIREFLY pulek.. ur Community Airlines...
hOtspUrz nak cite byk2 pasal Awan Dania ni mcm tak depek jo.. better korg layan sendiri kat youtube.. orite?? mesti korg tergelak sensorg.. wat sesiapa yg blom penah naik flight myb terfikir mcm ni ke keadaan dlm flite.. emm pape pun korg layan je la ye.. coz sumtime ade bende2 cm tak logik sket.. huhu.. biasa la cerita!! bukan reality pun..
for ur info skg ni firefly ngah wat promotion utk penerbangan domestik bermula dgn harga RM38!!!!!! haa cheaper than bus!!! try la ea.. hOtspUrz pun tak pnh lg naik firefly.. hoho.. sje nak promote sket..maklum la skg ni da ade experience jd promoter.. hoho

haaaa lihat la DUNIA!!! bertapa hebatnye hOtspUrz kerana dpt menyiapkan tugasan dLm mse 1 hari je.. huhu..
Poster ni sbnrnye hOtspUrz wat utk presentation subjek Communication Scientific... presentationnye hari jumaat neh.. pape pun sume da siap and get ready!!! haha.. mne tak nye ready coz klo nak print poster murah kne la print byk2 jdnye hOtspUrz pun terpaksa menyiapkan smlm jugek!!! coursemate sume nak g print hr ni (13.10.2009).. klo individual print rm60!!! klo grouping print dpt la diskaun rm20.. emm byk gak tuh tau.. sb tu la hOtspUrz bertungkus lumus siapkan.. klo tak melayang la duit hOtspUrz yg tgh kering neh.. haha..
emm okay la da tak de pape nak share.. kang klo melalut ckp poster yg hOtspUrz wat lawa+cantik+mantops+segala2nye puji-pujian korg menyampah pulek.. haha.

Kpd sesiapa yg nak g tgk hasil2 poster yg berwarna-warni dtg la hari jumaat ni kat area Department of Food Science aras 1 Bangunan Biologi Fakulti Sains & Teknologi, Universiti Kebangsaan Malaysia (Ranking Dunia = 291, Ranking Asian = 51)

7:07 PM

hOtspUrz last wiken siri yg ke 2

Posted by hOtspUrz

seperti biasa hOtspUrz melakukan rutin wiken ngan bekeje!!!!
hOtspUrz still setia dgn Dato' Michelle Yeoh!!! ahaha.. kije promoter susu anlene la!!!!
tapi kali ni hOtspUrz da berubah tempat!!!! hahaha.. kpd sesiape yg da g skodeng kat tempat lme iaitu bintang bangi, sorry beb korg tak dpt cr selebriti aka hOtspUrz.. huhu
last wik hOtspUrz kije kat ALAMANDA PUTRAJAYA!!! huhuhu.. tempat yg hOtspUrz tunggu2 nak kije!!!!. emm kat Alamanda ni env. dia best. ramai org n ramai promoter!! bley rse produk org lain!!!. tp skrg ni kat Alamanda yang berubahnye sket ialah RULES!!! Care4 da ketatkan prosedur!!! emm bagus utk kslmtn dia la but then a bit burden utk promoter. haha.. just my oppinion okay!!!...Y hOtspUrz said like that?? coz tempat simpanan brg2 promoter kat area garbage!! then tempat ni selalu dikunci n kne cari security klo nak g tempat tuh.. huhh.. menyusahkan sket r.. dia plak ade tempoh mse utk g tempat tuh. semua ni da ditetapkan!!! adoi.. menyusahkan gak r,.. haha. tak pe yg penting lps da buka bOoth utk sampling sume da berjalan lancar..

emm berbalik pasal ANLENE!! kat outlet ALAMANDA ni hOtspUrz berjaya menjual sebanyak 168 packet!!!!!!! MELEBIHI TARGET TAU!!!.. last 2 wik kat bintang hOtspUrz jual sbyk 25packet dlm mse 3 hari.. tp kat Alamanda 168packet dlm mse 3 hari!!! huhu.. best gler!!! bley la dpt BONUS!!!! coz klo dpt jual melebihi target company ni ckp nak bg extra Rm 100!!! huhuhu.. best2!!..sume tuh bkn senang tau nak dpt!! kne rajin r tarik customer n explain kat diorg sehingga diorg beli.. but hOtspUrz tak paksa tau customer tuh su0h beli.. haha. tak bley paksa2 t diorg marah.. pape pun penat selama 3hari tuh berbalas ngan hasil jualan!!! memang enjoy sgt!!! emm terlupa plak sume tuh bukan hasil hOtspUrz sorg je coz kat Alamanda hOtspUrz berdua kije!!! member sorg lg ni budak sekolah form 4!!! nme dia wei jian!!! haaa kami berdua r all out cari customer!!..

dlm 3 hari bekije kat Alamanda hOtspUrz ade sket rse menyampah n menjengkelkan n meluat dan yg sewaktu dgnnye!! haaa nak tau ngan spe hOtspUrz rse cm tuh?? emm sume ni gara2 SECURITY GUARD care4!!!! kat area staff entrance!!! eee memang dia tuh da le bodo!!! kecik2 tak nak blja rajin2 da jd pak/mak guard nak belagak ngan org!!! da itu kije ko as a kuli wat je la!!! jgn nak bebel2 tak tentu pasal.. ko ingat ko da cukup hebat kot!! isyhhhhhh!!!! menyampah gler r.. klo korg bley rse la ape yg hOtspUrz rse kompom2 korg pun menyampah gak.. mne tak nye tak de budi bahasa langsung!!! mcm NATES!!!.. huhhh.. situasi yg hOtspUrz alami mcm ni
1. nak g rehat pkl 2.45 ptg.. beratur panjang.. tp tetibe org dpn hOtspUrz kne marah coz tak bley g rehat!!! sb off duty card da hbs.. emm kan molek klo mak guard ckp mcm ni.. emm bley tak korg rehat pkl 5 nt coz off duty card da habis!!! kan sedap didengar n hOtspUrz n sume org paham.. tp yg berlakunye mcm ni.. emm eh korg ni boley tak rehat nanti2.. skg ni tak de card tau!!! semua nak rehat!!! ni promoter la ni habis card hari ni!!! pegi2!!! huhhhh... ya Allah.. nasib baik la hOtspUrz ni budak UKM yg paham bahasa + ade budi bahasa yg TINGGi!!!. lalu hOtspUrz pun blah dr tempat tuh g semula smbg kije.. (on that day hOtspUrz rehat pkl 6ptg!!!!!! lapa nak mampus!!!)
2. situasi sume org nak msk kije!!!! isyh!!!! aku serabut la ngan korg ni bley tak tunggu kejap!!!! haa yg ko nak g mne plak?? tunggu dlu aku nak check!!! haaa ni amek card ko nak sgt!!!! emm tak hbs2 emo mak guard neh!!! ntah pape la.. meroyan agak nye!!! ke dtg bulan? isyh2 siyesly aku nak maki gle dlm hati!!! tolong la itu kije ko kan mak guard??? ko tuh bukan manager pun!!!! memang la kije byk!! buat step by step tak bley ke?? emm tu la dlu org su0h bljr pandai2 xnk!!! asyk ponteng sekolah!! skg da kije sbg pak/mak guard baru la padan muka ko!!!!
3. mak guard ni tak pernah muka senyum atau sewaktu dgnnye.. emm makcik awk tuh da la kije berhadapan ngan org ramai.. senyum la sket baru la hilang stress dtg bulan ato meroyan tuh.. ini tidak asyk masam je muka.. terfikir plak hOtspUrz emm stress kan jd guard ni.. huhu.. ..

tp pape pun hOtspUrz layan je.. stp kali jumpa mak guard tuh mesti hOtspUrz bg salam n ckp terima kasih coz nak saiko sket org2 cm tuh agar dia berbudi bahasa!!!..
kepada pak / mak guard yg bce nukilan hOtspUrz sila la ubah sikap yg selalu ada dlm diri guard neh.. sblm org lain menyampah memaki hamun anda.. huhu..

lastly!!! kpd sesiapa yg g ALAMANDA sila la singgah ke bOOth Anlene!!! lepas minum FREE tuh beli la 1 packet!!!.. hahaha.. okay la nak cau dlu..

1:24 PM

hOtspUrz last wiken!!!!!

Posted by hOtspUrz

just wanna share sumtin yg hOtspUrz wat last wiken!!.. hOtspUrz aka sUpErpaRt tYme!! haha... sbnrnye hOtspUrz wat kije part time last wiken. sje nak cari duit lebey + nak byr hutang U + nak stay bulan 11-12 utk wat thesis + nak beli sumtin = kije part time...
tempat hOtspUrz kije last wiken adalah kat bintang Bangi Utama!!! huhu..
actually tak best kije kat c2 coz tak ramai customer + ramai yg knl!!! haha.. b4 tis hOtspUrz pnh kije part time kat care4 alamanda.. best gler coz surroundings yg meriah + ramai promoter + tak ramai knl + duit masyuk = hati gumbira!!!!... haha
tp yg penting last wiken hOtspUrz dpt rm 85 sehari!!! haaa.. spe nak bg duit byk tuh?? ade org nak curi duit student je!!!! mkn duit haram!! haha emo2!!!! tak baik ye..
hOtspUrz kije utk ANLENE!!! baik utk tulang tau!!! haha..
4 ur info bkaitan ngan ANLENE!! wah da hafal neh!!
1. Kbykn wanita malaysia mendapat 50% sahaja keperluan Ca harian!!!
2. ANLENE mempunyai nano-kalsium yg mudah diserap kedalam tulang berbanding kalsium biasa!!!!
3. Minum ANLENE 2 kali sehari membekalkan 100% keperluan kalsium harian ANDA!!!
4. Sukatan yang betol adalah 4 sudu ANLENE kedalam 200ml air.
5. Gunakan AIR SEJUK ATAU SUAM!!! coz klo air panas calcium + vitamin + mineral denaturate!!!
6. Beli ANLENE 700g dan dptkan Cawan (Mug) edisi khas PERCUMA!!!!
7. ANLENE telah memperkenalkan perisa terbaru iaitu CHOCOLATE!!! kpd sesiapa yg tak bley minum susu.. try la ANLENE CHOC!! sedap tau..
8. hOtspUrz da berkawan baek ngan Dato' Michelle Yeoh tau!!! haha t bley la berlakon ngan dia.. (berangan ngan patong Dato Michelle)
9. hOtspUrz berjaya menjual ANLENE sebanyak 25pack dlm mse 3 hari!!! okay la tuh kan??

Spjg kije kat sne hOtspUrz jumpe Dr Mamot!!! (dia try gak minum), Dr Norrakiah (sempat borak+tnye bley catch up ke study coz kije part time neh+tnye spe supervisor utk thesis & so on), Member2 kolej terdahulu.. (syafiq, asrol & junior), jumpe member2 UKM, Jumpa Arep!!!, Jumpa PRESIDEN PMUKM!!! wah siap testing tau!!! tp beli edak!!! haha..
okay lah wat mse skg.. jumpa lg next tyme & next out let. haha

1:04 PM

Diorg da masuk LAB utk wat thesis!!!!!!

Posted by hOtspUrz

wah tgk!!! diorg da masyuk lab da utk wat thesis!!!! arghh tetibe pulek tension.. tp sume tuh last week la.. mne tak nye.. hOtspUrz tak wat pape lg!!! tempah peralatan?? tak lg, tempah bahan kimia?? blom lg, tempah Microb (starter culture)?? rilex r mls nak g tempah lg.. haha.. ape la nak jd neh!!!! ..
dlm sibok2 hOtspUrz nak g teman chan g tempah barang sempat gak ktorg kaco ecah oren dan farah.. diorg neh semangat gler!!!! tahniah ye.. ^_^ coz korg bjaya mencuak kan hOtspUrz.. huhu..
tp ape yg penting disini bukan kerjasama!! tp farah tak ikot peraturan!!! pakai sandle!!! emm masuk lab kne pakai kasut ye.. huhu.. 1 lg.. ecah pulek tuang bahan mse nak timbang byk yg tumpah!!! huhhh rugi ye.. chemical mahal tau.. hahaha..
pape je la hOtspUrz.. da mls nak tulis.. huhu
Sorry ya to ecah + farah..

7:55 PM

hOtspUrz & Coursemate > Laksa & Cendol

Posted by hOtspUrz

Haaaa.. hari ni hOtspUrz nak share menu utk mkn tengahari hOtspUrz bersama2 coUrsemate (Sha & sYazana)
emm teteibe pulek sha da mengidam sesangat nak mkn laksa!!! berkali2 hntr msg tnye nak join tak mkn laksa rimba. emm tau tak tempat laksa rimba neh?? haa wat sesiapa yg tak tau lg tempatnye kat tepi jalan nak g bangi lama ato kat depan traffic light nak g teras jernang!!!
sedap tau laksa rimba neh.. power beb rsenye.. haha.. harha utk laksa rm 3.00, cendol biasa rm1.30, cendol pulut rm 1.50 kot.. haha..
korg mesti cuba tau!!! haha bersama2 la kita membantu melariskan jualan akak tuh!!.
emm sbnrnye nak cite bende lawak sket.. dlm sibuk2 mkn, hOtspUrz nak g amek tisu tetibe pulek tersepak meja!! nasib baik tak terjatuh ke atau yg sewaktu dgnnye.. tp yg lawak nye sYazana sempat ckp emm jatuh bende lain tak pe jgn la jatuh LAKSA AKU!!! wah bley pulek dia pk kan laksa lg mse tuh.. tergelak ktorg.. sanggup cendol jatuh dr laksa ea?? emm tak pe la..
best sgt td mse mkn coz borak2 k0 ngan sha n syazana ni lain.. coz diorg rupa2nye dingdong jugek!!! ingat pendiam & pemalu.. (bkn ckp tak tau malu okay!!!).. haha
pape pun tQ la coz sudi ajk hOtspUrz g mkn..

orite cau dlu...