hOtscLOpEdia

KiSah kLaSik uNtuK maSa dEpaN... MiMpi yaNg sEmpUrna...

Highlight!!!!!!!!!!

Popular Posts

9:55 PM

gUd lUck 4 PESTA KONVO 37

Posted by hOtspUrz

Kreadibiliti Pencetus Transformasi!!!
huhu.. bukan niat nak letak muka sendiri okay.. tp tak de logo PK37.. huhu.. emm sbnrnye pk 37 ni da kira sampai ke stage yang penting dlm gerak kerja.. emm tp tak terlewat lgkn hOtspUrz nak ucapkan gUd lUck!! n kerja keras utk mencapai KEGEMILANGAN!!!....

Pape pun diharapkan semua FAMILY pesta 37 bersatu mentransformasikan segala yang telah di impikan.. jadikan semuanya sebagai reality.. InsyaAllah.. setiap kejayaan perlu diiringi dengan usaha gigih SEMUA ajk pesta konvo37..

haha.. ni gandingan org lama n org baru!!! haha.. tp hOtspUrz tue?? emm org sedang2 okay.. hahaha. gmbr neh amek mse pelancaran logo bulan 4 klo tak silap.. haha... tak ingat r... coz byk bende dlm otak...

to all pesta konvo 37 members wat yg terbaik utk mencapai ape yg di impikan. ikhlas dgn sume kije.. mudah2n mendapat kejayaan!!! segala kije yg dipertanggungjawabkan itu adalah AMANAH..


9:41 PM

Dikala hOtspUrz kebUsaNan...

Posted by hOtspUrz

huhh.. hOtspUrz da mengalami kebosanan ditahap melampau hari Ahad lepas.. emm da nak jd gila kat rumah.. internet xde, member sume tak de.. bis nak wat pe lg... hOtspUrz pun kua jln2 kat Village Mall.. emm tak de pe la sgt kat c2.. nak membeli blah tak de duet plak.. huhu.. PTPTN tak masyuk lg.. huhu... student la katakan.. haha.. tp sempat gak tgk2 suar ngan baju kat F.O.S.. emm tp just tgk je la klo kat wallet ade rm50 je.. haha.....

Lepas da hbs merayap kat 1 Village Mall tuh hOtspUrz singgah kat NASH Donuts & Bakery.. haha. sj la nak try donuts neh.. emm sedap ke edak?? bley la tahan tp tak bley tanding Dunkin n Big Apple kot.. coz tak byk variasi n cm tak besh sket.. haha. just my oppinion..


haaa. ni la yg hOtspUrz beli.. rm 9 utk 6biji. murah la klo compared to dunkin n big apple.. tp korg jgn pulek tnye nama2 donuts tuh.. coz aku tak amek taw pun.. mkn suda... haha.
emm da tak taw nak tulis pe lg dlm coretan kali neh.. malas suda... huhu.. cau la dlu..

12:21 PM

Kuliah-kuliah terakhir sesi 2008/2009 UKM

Posted by hOtspUrz

Tuntut la ilmu hingga ke negara china!!! haha.. tp aku kat UKM Bangi je.. emm kira okay la kan.. UKM pernah gak jd U no 1 kat Malaysia... bangga gler aku!! haha.. Ni subjek PB - Perubahan Sosial Dan Pembangunan.. Subjek neh aku amek ngan member aku.. dia budak DEAN LIST!!!! power tau budak neh... AMIN.. aku doakan ler.. hahaha

hOtspUrz yang agak bajet sket time neh.. coz tgh salin nota.. nak berjayakan.. kne la berusaha.. huhuhu.. poyo sgt.. ayat cm menipu je.. haha.. tp kelas ni hari Jumaat pagi.. selalunye dlm bangun pagi nak g kelas neh memang susah coz mlm sblmnye aku asyk g melepak kat bilik wan sampai pkl 2-3 pg.. haha..

Neh pulak akibat daripada ketekunan aku memahami pe yg Prof Dr. Rahimah terangkan kat depan tuh.. mula2 amek kelas neh aku cm tak bley nak masok je otak coz ye la belajar bkaitan so'sial' neh memang membuhsankan.. haha.. teori byk sgt.. ntah pape je.. tp nsb baik aku ni pandai.. hahaha.. puji diri sendiri pulek... aku teruskan jugak amek subjek neh.. Tp yg kelakarnye time final exam budak2 FST sume tak mintak tambah buku jawapan.. haha.. da xtau nak karang pe la dlm buku tuh.. tp budak FSSK sume mintak tambah buku jawapan.. emm pe la yg diorg menipu dlm buku tu ea??..

Neh pulek kelas MAMA!!! best giler kelas mama coz Prof Suriah Abdul Rahman ni memang selalu bg kata2 nasihat utk sume student.Prof suriah neh ajr DIET TERAPI haha best tau.. coz sume tuh memang bermanfaat n sgt2 berguna utk mse depan n utk berjaya.. ahaha.. puji lebey nampak.. kompom dpt A neh.. huhu.


Belajar diet tuh!!! emm sb tuh aku ade perubahan.. hahaha. sometimes agak busan r coz byk sgt jenis-jenis diet yg kene pelajari.. haha.. maklum la nutritionist!!! profesional course tuh!!! haha




12:03 PM

trip t0 downt0wn??? trip ke??.. haha

Posted by hOtspUrz

Sebelum g downtown hOtspUrz terpaksa mkn dlu... gastric la katakan.. emm.. Malam tuh sje je nak g jejln kat downtown ni.. tp aku ade gak niat nak beli barang kat sne.. haha.. Planning Aku, Aidil, Wan n Aman.. tp mlm tuh aman ade 'date' pulek.. tak pe lah.. maklum la hari-hari terakhir...


Ni mse tgk persembahan jalanan.. haha jalanan ke?? tp best gak r.. lagu "wonderfull nite" tuh.. aidil layan giler..

Brother ni bajet je wat sketch muka.. emm menjadi ker?? huhu.. tp style gak r... tekun dowh tumpu je perhatian kat gambar tuh..

Wan n aidil yg bajeeett giler.. ingat korg model ke?? hahaha sje je ea.. jgn marah.. huhu...
hOtspUrz ngn wan af-aku shepak kang!!!! huhu.. emm tp kompius r!!! npe ade bontot kat tgh2 ant pic nih??.. aidil ko ni nak amek gmbr ktorg ke ato bontot tuh?? huhu

Emm aidil nie tetibe nak pose lebey2 ni npe pulek?? ko ingat ade agensi model ke yg nengok memalam tuh?? huhu.. jgn marah bro!!! sje nak kasi panaz sket!!!

hOtspUrz yg kekadang bajet ble bgambar!! huhu..

emm.. kompius gak neh.. tak hbs2 nak pose.. huhu.. peace!!!!



Tiada perkataan selain daripada Ya Allah aku tidak sanggup menempuhi saat-saat begini dalam hidupku!!!! Aku akan merindui gelak tawa, riang ria, sedih duka, dan kehidupan bersama dengan SAHABATKU!!!! Namun sesungguhnya aku tidak dapat menghalang daripada bumi terus berputar dan masa terus menerjah ke hadapan.. Disaat-saat begini mesej perpisahan acapkali singgah ke dalam memori telefon bimbit aku.. Pintu bilik diketuk dengan ucapan perpisahan dan panggilan telefon memberi kata-kata terakhir sebelum SAHABAT membawa haluan masing-masing dalam menjalani kehidupan mendatang.. Sesungguhnya hati aku memang menangis!!!! menghalalkan pemergian SAHABAT-SAHABAT ke dalam dunia yang lebih kompleks.. Setiap detik jugalah otak mula memproses sejarah-sejarah dan kisah silam sepanjang menjalinkan PERSAHABATAN..

10 MAY 2009.....
Tarikh telah tercatat dalam sejarah hidup aku untuk aku merelakan hati untuk berjauhan "seketika" dengan SEMUA SAHABATKU.. Setiap detik yang berjalan dengan pantas, namum aku hanya mampu untuk menyaksikannya sahaja tanpa ada apa-apa kuasa untuk menghalangnya..

4.00pg aman masih sempat menghantar YM yang sarat dengan memori-memori kisah klasik untuk masa depan!!!! Disaat membaca hati terlebih dahulu menitiskan hujan-hujan.. Ya Allah kenapa la aku harus lalui semua ini...


8.00pg Aku terus siapkan diri untuk menghadapi saat-saat akhir sebelum aku berangkat meninggalkan SAHABAT-SABAHAT.. arep aka mantan YDP KIY dtg bilik aku.. mengadu hal la pulek!!! haha. mcm2 la prolem yg dihadapi MANTAN YDP ni.. emm kesian aku.. sedey sampai nak menitis air mata!!! hahahaha.. tak de maknenye..

9.30pg - 10.00pg.. Kejutkan aman dari diulit mimpi-mimpi indah..haha.. tapi masa tuh perut pulek sakit nak ter... haha... sebelum tuh aku sempat bersalaman dengan SAHABAT-SAHABAT.. Mungkin salaman terakhir!!!! Berat hati aku untuk menyatakan yang masa telah tiba untuk aku berangkat pulang.. Aidil dan top sedang beradu lagi.. Tetapi aku kejutkan juga untuk aku bersalaman dan memberi kata-kata akhir.. Sebelum bertolak sempat juga aku fon wan dan berjumpa dengan arep..

Motor Power AMAN punyer!!! WSA 8052

10.15pg.. Mula mengorak langkah meninggalkan kisah-kisah klasik untuk masa depan.. Dalam perjalanan tidak lepas aku dan aman berbual untuk menghilangkan kesedihan.. Berbekalkan WSA 8052 (power tau motor nih) aman hantar aku ke Putrajaya Sentral.. Dalam perjalanan juga sempat aku mengambil gambar-gambar indah untuk tatapan.. Sampai je kat Putrajaya Sentral, bermula lah episod aku untuk kehadapan menuju destinasi.. Ketika menunggu KLIA Transit, sunyi dan kosong hati ini, fikiran pula mula menyingkap menyelak kisah-kisah klasik.. huhhh.. sebak dan hiba pula hati..
Putrajaya Sentral!!!!! aku cabar kau!!!!

hOtspUrz sje nak poyo sket tunjuk tiket!!!

10.55pg KLIA Transit pun tiba.. huhh berat sungguh kaki aku untuk melangkah masuk.. Destinasi ku semakin dihampiri, SAHABAT-SAHABAT semakin jauh visualnya.. Namum aku berjanji SAHABAT-SAHABAT tetap dalam hati dan fikiran ku..ni lah mesej aku untuk semua SAHABAT " Salam.. Masa utk kita bjauhan tlh tbe.. Maafkanlah andai aku tlh melakukan ape2 kslhn. hiba dan sedih btl hati ini. Sunyi disaat pjlnan ke dstinasi. Tp board tlh tercatat MH1148 ONTIME!!! Tidak sngp utk aku ucpkn slmt tnggal kerna kmu SAHABATKU tlh brda dihatiku. Gud luck in ur future. Keep in touch.. hOtspUrz... Kitak bls msg aku dengan bahasa bunga dia.. emm sedey lah!!! tp aku nak tulis gak kat cni untuk tatapan kisah klasik untuk masa depan.."kmslm.. jgn bsdih duka. Cahaya ketemu msh ada lg, msti an snggh d pelabuhan memori.. Ketahui akan smpi k hujung nyawa dri ini menaruh mahkota namamu" huhhh walaupun aku tak berapa paham tp sebak bila baca msg ni..
Mse ni hOtspUrz memang tgh sedey gle n tkenang kisah klasik untuk masa depan!!!!

Nie boarding pass Mr Ahmad Murshidi Amir!! (Economy Class je, Seat pilih sky view!!!)

Emmm ni la lunch hOtspUrz kat KLIA.. Mahal beb.. tp mse mkn ni siyes tak de selera coz tingat kat member2..

MH is Malaysian Hospitality!!!! best tau layanan diorg!!!.. Balik cuti ke??

World's Best Cabin Staff.. memang aku undi MAS coz aku naik je mintak air 2 n kacang 2... Thank you for choosing malaysia airlines, hope we can meet again!!!

Panorama KLIA


11.10pg aku pun sampai di KLIA.. tercari-cari aku jalan nak ke kaunter daftar masuk (Check in Counter) kat area departure hall.. emm masa ni hati masih lagi bersedih dan sebak.. Lepas je check in terus g jalan-jalan area KLIA dan mkn. Masa nak makan ni seriously aku tak de selera coz teringat kat semua SAHABAT. Tapi masa ni sempat lagi aku mesej kat aman dan arep.. Aman plak gtau da sampai UKM tp sebak. Arep pulak sempat lg aku kenakan dia coz sblm aku bertolak dia ckp nt aku tak bley nak Check in coz aku tak de GRAD CARD.. huhu. Haaaa cm ne arep?? sapa yang terkena?? huhu.. Lu Kena beb!!!.. Seselai je makan jalan-jalan area KLIA, maklumklah pelancong kena la amek gambar byk2..

12.30tghr Check in beg dan terus masuk ke dalam departure hall. Dalam pada itu aku pun jalan-jalan area dalam departure hall.. Amek gambar lagi.. huhu.. Bukan senang nak amek gambar kat dalam tuh..
Boeing 737-400 (registration No 9M-MQP).. emm aku ingat dpt naik 737-800 yang baru.. rupa2nye aircraft lme!!! tak pe la.. janji sampai

hOtspUrz poyo sket dlm aircraft.. tak kne marah pun guna hp dlm aircraft..tp cover la dr cabin crew

1.25tghr boarding... kat dalam aircraft aku sempat jugak amek gambar coz row aku duduk tuh tak de orang lain.. Aku sensorang je.. haha pe lagi.. ambik video take off dan landing..

korang cbe tgk gambar ni btl2 pe yg korang nampak?? (jwpnnye KLIA dari sudut atas awan!!! ) hahaha

Jom minum n makan2!!! haha.. saya nak 2 boley???







2.40ptg Landing kat Penang International Airport.. Baru je touch down arep call.. haha aku tekan busy.. sorry r aku takot kne marah.. Mesej aidil pun sampai 'bro lu da sampai mne?.. Masa kat airport aman pulak gtau yg aidil sje wat2 tdo pagi tuh coz tak nak bersedih.. huhhhh sebak giler aku time tuh.. beg pulak da terlepas kat tempat amek beg.. tunggu la 2nd round.. haha..mne tak nye mse tuh aku call arep tp dia tak jwb then tetibe dia call aku blk. haha.. tak pe.. aku sanggup tunggu beg aku pastu aku pun call la aidil nak tnye betol ke ape yg aman ckp.. emm mane tau kot2 la aman ni saiko je lebih.. haha.. tp call tak diangkat..emm pe nih!!! arghh sedih!!! haha... aidil pulak mesej gtau tak leh nak ckp ngan aku skg nih.. emm.. adoiyai!!!!
Da sampai pun hOtspUrz ke destinasi!!! tunggu amek beg yg da terlepas!!!

3.00ptg Terus bertolak balik SUNGAI PETANI!!!


Pape pun korang sume SAHABAT AKU SAMPAI SYURGA!!!!!!

DateTimeFlightDeparture CityArrival CityStatus
10 May 2009 09:15 MH1138 KUALA LUMPUR PENANG ON TIME
10 May 2009 10:35 MH1140 KUALA LUMPUR PENANG ON TIME
10 May 2009 13:55 MH1148 KUALA LUMPUR PENANG ON TIME
10 May 2009 14:50 MH1150 KUALA LUMPUR PENANG CANCELLED
10 May 2009 16:00 MH1152 KUALA LUMPUR PENANG ON TIME
10 May 2009 18:05 MH1158 KUALA LUMPUR PENANG ON TIME
10 May 2009 19:10 MH1162 KUALA LUMPUR PENANG ON TIME
10 May 2009 20:20 MH1164 KUALA LUMPUR PENANG ON TIME
10 May 2009 21:15 MH1166 KUALA LUMPUR PENANG ON TIME
10 May 2009 23:50 MH1194 KUALA LUMPUR PENANG ON TIME


huhhh... semakin dekat hari untuk aku berada jauh seketika dengan kisah klasik untuk masa depan.. 10 may 2009 MH 1148 ON TIME!!!!!!...

11:23 PM

Mesej Di Hari Terakhir!!!!

Posted by hOtspUrz

LIFE MUST GOES ON!!!!.. sedikit sebanyak realiti kehidupan perlu ditempuhi dengan ketabahan... Pilu rasa hati bila sahabat sepanjang 3tahun perkenalan mula mengorak langkah membawa haluan hidup masing-masing.. Namun aku masih disini (UKM) untuk meneruskan pengajian yang berbaki 1tahun lagi...Pahit manis dikongsi bersama dalam menyusun hari-hari perkenalan dan persahabatan.. Suka duka menjadi asam garam kehidupan bersama.. Kini semua itu bakal menjadi coretan kisah klasik untuk masa depan.. Kisah yang sangat sukar untuk aku padamkan dalam memori ku.. Kisah antara kita yang tersemat dihati...

Hari ini (8.5.2009) air mata aku hampir menitis pabila membaca mesej ini " Salam sy ..... ingin mengucapkan selamat tinggal kat korg yg sy sayang sangat2, sy juga nak mintak ampun byk2 kat korg sume klu selama 3thn ni sy ada menyusahkan korg... Korg sume sgt best n sy sgt menghargai persahabatan kte sume. hope persahabatan kte x berhenti kat cni je.. So, Thank u n sorry 4 everything... Halalkan makan minum sy. InsyaAllah panjang umur kte jumpa lg.. Gonna miz u guys a lot... tke care"...... Ya Allah sayu n menyentuh hati gile ble dpt msj cm ni, di waktu2 terakhir berdampingi ngan sahabat!!!!


Sesungguhnya aku tak kan lupe kan korang sume.. Sayang Sampai Kiamat!!!!!

Ingatlah Kisah Klasik Kita Untuk Masa Depan.....


Hotspurz ingin memohon ampun dan maaf atas segala kesalahan sepanjang menjalinkan PERSAHABATAN dengan korg sume... Jangan lah lupe setiap detik yang terjadi diantara kita sepanjang bergelar SAHABAT!!!.. Halalkan juga Makan minum sy selama ini... Tidak sanggup untuk mengucapkan selamat tinggal... kerana korg tetap dalam hati aku!!!!! setiap hari setiap detik mengharungi kehidupan.... Kepada Sahabat2 dalam Pesta Konvo ribuan ampun dan maaf didahulukan atas segala kesilapan yang pernah aku calitkan dalam kita bersama2 melayari bahtera membina sejarah kegemilangan pesta konvo!!!! mintak maaf!!!!! Detik yang sesungguhnya aku tak kan lupa kan sampai bila2....

Thanks 4 everythings....