hOtscLOpEdia

KiSah kLaSik uNtuK maSa dEpaN... MiMpi yaNg sEmpUrna...

Highlight!!!!!!!!!!

Popular Posts

1:18 AM

tOxicOpillOw penyakit terbaru!!!!!

Posted by hOtspUrz

penemuan terbaru budak2 fud science UKM mengenai penyakit terbaru yg merebak dikalangan student UKM.. penyakit ni dikenali sebagai TOXICOPILLOW!!!!


Penyakit ni wujud akibat drp keadaan stress study subjek food toxicology yang tak paham neh + mabuk tido dibulan puasa!!!! exam hari jumaat note byk lg tak bce!! bce pun tak paham!!!stress plak.. bertambah2 pesakit yg bakal menghidapi TOXICOPILLOW.... dlm kuliah sume wat tak tau je coz tak paham + ngantok + boring = skg stress coz byk tak cover lg.. huhu

Menurut fakta Prof Datin Wannabe Dr. Rahimah aka Mailin tauke kedai runcit kat poring hmpr 80% student Food Sc ukm sudah menghidapinya dan bakal merebak serta lebih bahaya daripada H1N1!!!!! aduh!!! mcm ne nak prevent neh??? klo H1N1 bley pakai mask.. Toxicopillow nak prevent mcm ne... Nak mintak tolong niang rapik tak bley plak coz bulan puasa.. sume da kne ikat!!! air penawar pun da tak de!!! aduyai!!! help US!!!!!

klo main facebook n layan ym or tenet kompom mata segar bugar!! emm ade org bomohkan ke student fud sc neh?? pelik lor.. update facebook cepat je.. tgk note mula la menguap.. aduyai toxicopillow2!!! bomoh mne bley tolong ea?? klo ade petua ke pape ke let inform us ya..



hOtspUrz aka sUpErtOxicOpiLlOw.... GodFather im very tired la read ur kitab!!!! haha..


7:20 AM

WheRe dOeS CaBin cReW sLeEp??....

Posted by hOtspUrz

Boeing 747-400

emm may b Malaysia Airlines cm ni kot coz Malaysia Airlines ade aircraft B747-400.. Klo tak salah le kan tempat tido neh ade kat area cargo ade tangga r turun bwh..

B747-400 KLM Royal Dutch



Ni plak tempat tdo cabin crew dlm Airbus A340
tempat tdo pun ade gak seat belt!!! emm tdo dlm keadaan selamat!!! haha.. before u sleep make sure ur seat belt is fasten tighly!!!


Ni plak tempat tido dlm Boeing 777
Malaysia Airlines pun ade gak aircraft model 777 neh.. tp tak sure la kan sejibik mcm ni ato tak tempat tdo crew.. haha


Emm ni plak dlm Air Canada.. tp tak sure la btol ke tak coz hOtspUrz amek dlm email je.. haha


Singapore Airlines

haa ni memang btol hOtspUrz penah search kat airliners.net, memang btol ni tempat tido crew Singapore Airlines...tp jenis aircraft hOtspUrz tak pasti.. hoho

ni pun tenpat tdo crew Singapore Airlines. tp klo tak silap hOtspUrz la kan.. tempat tdo neh utk pilot.. sb tuh nmpk cm privacy sket...




haaaaa ni plak AIRASIA!!!!!! hahaha
Ssssssshhh. ~~ Don't laugh too loud... you might wake her up.... ~!!!

tergelak besar hOtspUrz mse mula2 tgk gmbo neh!!!! kelako dowh!!! tak kan la crew tdo smp cm tuh sekali.. terok bebeno!!! ate edok selere teman nengoknye.!!! haha.. da ler mulut terbuka, siap kangkang lg nasib baik tak nampak teeettt... emm nak wat nasi kangkang ni memang menjadi!!! spe mkn makanan dia serve mesti angau pas neh!!! haha.. ntah2 air liur siap meleleh lg.. eeee jijik btol.. haha.. tp tgk baju pun da tau yg gmbr kat ats tuh bukan AirAsia sbnrnye.. coz AirAsia ade baju putih kat dlm (bukan baju dalam okay!!!).. nk tau uniform dorg buka la web AirAsia. haha

emm spt yg hOtspUrz gtau td semua gmbr neh hOtspUrz amek kat email.. da lme da tgk email ni tp tetibe ade member 4ward kan sekali lg.. so pe salahnye nak kongsi ngan korg..


9:55 PM

nO mOre RUNWAY!!!!!!

Posted by hOtspUrz


nO mOre rUnway left!!!! huhhhh.. for da 1st time tgk pic ni takot gler coz da nak overrun da!!! emm klo overrun kat daratan okay lg kowt tp klo overrun dlm laut!!! emm.. tp both types of overrun pun bahaya la beb.. setahu hOtspUrz la kan klo pilot da tak sempat nak take off bley je dia cancel ato rotate (patah balik untuk 2nd time take off). Comment for this picture almost 210!!! byk gler.. ade yg tak caye, ade yg ckp pilot ngah training and ade yg ckp pilot ni confirm pas ni kne terminated dr kije.. haha

Ni antara comments:
1. The pilots of this airplane felt nothing about putting the passengers lives at risk by performing a take-off in an airplane whose performance on that day was marginal for the mission. These pilots should be grounded. This take-off goes against everything us pilots spend our careers trying to perfect

2.
Wow! You were definitely in the right place at the right time to capture this moment. Not for the faint of heart to try this on a hot day in an aircraft that is close to its MAXTOW and is underpowered as well. Thanks for the shot!


emm sbnrnye just wanna share je pe yg aku tgk ye.. haha..
airlines dlm picture ni bukan area asian pun Vaso Airlines dari Rusia kot coz guna airplane buatan rusia Ilyushin II-86.. Gambar ni diambil kat Phuket International Airport.. klo bdsrkan wiki runway utk airport ni cukup utk tampung pesawat besar mcm Boeing 747-400 coz panjang runway 3000m. tp tak tau la knp dlm gmbr neh bley plak sampai hujung runway br nak take off... emm okay la ea sampai cni sje lor..

7:13 PM

37 th UKM Convocation Ceremony

Posted by hOtspUrz

Firstly wanna say CONGRATULATION to all my fellow friends.. batch 2006/2007!!!!! siyesly gonna miss u all!!!!! sebak plak rse coz korg sume da grad!!! aku nxt year ye.. maklum la profesional course kan 4tahun!! huhu.. bukan extend tau!!!.. hopely nxt year korg dtg r time aku grad!!!.. haha.. bw byk hadiah tau!!!.. haha.. pape pun aku nak list kan sebahagian member2 ku yg da grad!!

1. Sayidul Falhan Mashor- Sarjanamuda Ekonomi dan Perniagaan dengan Kepujian (Pemasaran)
2. Shoffian Amin Jaafar - Sarjanamuda Sains & Teknologi dengan Kepujian (Sains Sekitaran)

3. Hooi Kar Mun - Sarjanamuda Sains & Teknologi dengan Kepujian (Zoologi)
4. Sivan (tak ingat nama penuh) - Sarjanamuda Sains Sosial dan Kemanusiaan dengan Kepujian (English Literature Study)
5. Harsany Ahmad Zainuddin- Sarjanamuda Sains Sosial dan Kemanusiaan dengan Kepujian (Pengajian Bahasa Melayu)
6. Safawa Nashikin - Sarjanamuda Sains & Teknologi dengan Kepujian (Sains Aktuari)
7. Aman Shafrie Ahmad- Sarjanamuda Teknologi & Sains Maklumat dengan Kepujian (Sains Maklumat)
8. Mohd Ashraf Yahya- Sarjanamuda Teknologi & Sains Maklumat dengan Kepujian (Sains Maklumat)
9. Mohd Ridzuan Tahir- Sarjanamuda Sains & Teknologi dengan Kepujian (Mikrobiologi)
10. Shairil Aidil Ismail - Sarjanamuda Teknologi & Sains Maklumat dengan Kepujian (Komputeran Industri)
11. Zakuan Ariff Abd Rahman - Sarjanamuda Sains Sosial & Kemanusiaan dengan Kepujiaan (Sejarah)
12. Haw Weng King - Sarjanamuda Sains & Teknologi dengan Kepujian (Bioteknologi dengan Pengurusan)
13. Mohamad Hanif - Sarjanamuda Sains Sosial & Kemanusiaan dengan Kepujian (Komunikasi Media)
kepada member2 yg nama tidak tercatat harap maaf sb tak ingat la nama penuh n course pe..

Tp pape pun hopely korg doakan kejayaan hOtspUrz plak nxt year!!! mne tau tetibe Sidang pertama hOtspUrz da amek coz dpt Anugerah Pelajaran Diraja..
Ahmad Murshidi Amir - Sarjanamuda Sains & Teknologi dengan Cemerlang (Food Science & Nutrition) Anugerah Pelajaran Diraja UKM sesi 2010.. haha..

11:46 AM

Kisah Klasik Untuk Masa Hadapann...

Posted by hOtspUrz

Malam Perasmian Pesta Konvokesyen Kali Ke-37 sudah berlangsung semalam (13.08.09).. Syabas dan Tahniah atas usaha yg telah dicurahkan oleh setiap lapisan AHLIJAWATANKUASA PESTA KONVO... Tp disini aku tak nak memberi ulasan berkaitan dengan malam perasmian tersebut coz spe yg tak g mlm tuh memang la rugi n wat pe nak cite tgk live br best!!. haha....

Tersentuh plak hati tatkala kisah klasik mengganggu fikiran aku!!!! siyesly tingat PK36!!!! Penat mse tuh Allah je yg tau.. tp bila diselak muka surat yang terkebelakang aku nampak PK35!!!! disini lah aku bermula sebagai AHLIJAWATAN KUASA PESTA KONVO UKM!!!!... masa ni la yg aku ckp kami UNITE!!! coz everythings yg kitorg wat as AHLIJAWATANKUASA PESTA!!!! siyesly aku bangga ape yg ktorg dpt mse pk35.. i appreciate sgt.. Ilmu yg aku genggam mse tuh la yg membuatkan aku terus kehadapan..

Namun stp yg kita hadapi mesti ada rintangan.. dari titik permulaan aku terjebak ngan Pesta sudah bermula rintangan.. Sedikit demi sedikit aku bljr mcm ne menghadapi.... tetapi dgn rintangan la aku mengenali erti semangat FAMILI PESTA!!!!... mse aku jd AJKD siyesly blagak gak tp ade jugak secebis perasaan Terima Kasih wat MT,MPT n Rakan2 serta FAMILY PESTA 35.. Keseronokkan sbg AJK lain sgt!!!! Gelak tawa, riang ria tapak pk35 masih lg tersemat dlm kisah klasik aku!!!.. Walaupun titik hitam pernah tercalit diluar lingkungan kain rentang.. tp aku memandang dari sudut yg berlainan.. memang aku marah ngan situasi tuh tp kalau betul FAMILI PESTA please be a profesional!!.. haha.. siyes rindu ngan bilik pesta mse 35.. arepo asyk tnye pasal format surat kat aku, shah slalu tnye progress SEKRETARIAT PROGRAM, judgement ngan TPE husni, mintak tandatangan pak an, mintak duit claim ngan bad!!! sume tuh kisah klasik aku hOtspUrz!!!

Muka surat sudah hampir ke kemuncaknya.. Pesta 36!!!!! rindu gler!!!! persahabatan sepanjang pk35 aku bw sampai ke 36!! bagi aku as a AJK PESTA KONVO 36 aku still UNITE.. tp dlm UNITE ade jugak pecahan UNITE lain.. aku paham situasi tuh..kdg2 kita still rse kita perlu ngan kisah klasik pk35.. perlu pertahankan kisah klasik pk35 yg kita buat... tp bagi aku kisah klasik yg kita buat masa pk 35 adalah hak kita as FAMILY PESTA 35.. lembaran baru (pk36) yg KITA sendiri buat perlu menjadi satu kisah klasik yg baru!!!!.. namun aku paham.... penekanan mungkin berbeza... PENAT??? kepenatan menjadi AHLIJAWATAN KUASA pk36 tak dpt aku rungkaikan dengan kata2.. hanya hujan dari tubuh sahaja memahami nya.. sedih n terkenang plak mse mlm perasmian.. knp tahun 36 tak de bunga api??? emm... dengan keadaan Almarhum Tuanku dan keadaan semasa itu bunga yang terdapat dlm memori ingatan setiap AHLIJAWATANKUASA PESTA lebih bermakna. Kalau sesape yg tak tahu pasal bunga api pesta 36 tolong jgn ckp byk coz mse perbincangan hal bunga api ngan pihak Majlis Pengurusan Universiti HANYA AKU SORANG SJ STUDENT YG ADA DLM MEETING TERSEBUT!!!! . Kisah Klasik kne marah mse meeting Konvokesyen, Dihentam mse meeting, Vice Chancellor tolak cadgn mentah2, diheret ke PUSKEB diats kesalahan yg bukan aku wat!!!, Penyelaras Pesta tegur progress pesta, g meeting lmbt ats kslhn org lain, kesorangan kne marah, kelaparan lps meeting!!!!! sume tuh kisah klasik yg aku akan simpan dlm simpanan arkib kisah klasik.. Pk36 banyak mengajar erti SAHABAT, RAKAN, KAWAN, TEMAN dan DITINGGALKAN, PERPISAHAN, TERASA HATI, KEGEMBIRAAN, PROFESIONAL, KESABARAN dan bermacam2 lg.. pape pun THANKS a lot utk semua AHLIJAWATANKUASA PESTA KONVO36..

Penyudah episod kisah klasik pesta konvo dengan pk37.. walaupun Pesta Konvo 37 belum lg melabuhkan tirainya.. dengan kehadiran ex-pesta memberi sokongan moral sedikit sbyk lipatan memori terselak semula.. kisah-kisah klasik mula menggamit memori.. episod mlm perasmian memang aku takkan lupakan dalam setiap pesta konvo.. bermula dengan ketua rantaian manusia, pe_ _ ac_ _ , sehinggalah menjadi AHLIJAWATAN KUASA pesta semula..
Pape pun kepada semua, belum terlambat untuk kita mengucapkan TERIMA KASIH kepada sesiapa yg pernah memberi sedikit keringat dalam menyudahkan kerja2 kita, belum terlambat untuk kita memberi sedikit perhatian kepada sesiapa yg pernah menjadi tulang belakang kepada kita, belum terlambat utk kita mengenali seseorg yg pernah berdampingan ngan kita, belum terlambat utk kita meminta maaf atas segala kesalahan yg pernah kita lakukan.. KESEMPURNAAN sesuatu ungkapan yg sgt sukar utk kita perolehi.. tetapi kita HARUS BERUSAHA utk ke arahnya!!!!.....


Sblm hOtspUrz mengundur diri...hOtspUrz nak MINTAK MAAF kat wahida coz hOtspUrz pernah tersepak kerusi mse PESTA KONVO 36.. org yg selama ni hOtspUrz cari utk mintak maaf rupa2nya wahida.. sekali lagi, minta maaf ye wahida..

okay lah utk kali ni.. Thanks 4 everythings......
good luck in ur future!!!...

7:07 PM

Kisah Klasik sEkOLah hOtspUrz

Posted by hOtspUrz

Sekolah Kebangsaan Sungai Petani (SKSP) atau lebih dikenali sebagai Sekolah Jalan Sekerat!!! haha.. nak tau knp sekolah ni dikenali Jalan Sekerat??? Ni lah faktanye.. haha alamat sekolah ni Sekolah Kebangsaan Sungai Petani, Jalan Sekerat, 08000 Sungai Petani Kedah.. Disebabkan nama Jalan Sekerat kat alamat tu org pun gelarkan Sekolah Jalan Sekerat... Tp byk sgt memori ngan SKSP ni.. aku nangis xnk g sekolah mse darjah 1, naik basikal g sekolah ngan member2, mak aku excident mse nak amek aku dr sekolah dan mcm2 lg lah.. klo tak silap aku mse darjah 1 aku kelas 1D tp lps kes aku tak nak g sekolah cikgu tukar kelas ke kelas 1C.. time ni kenal n baik ngan syahkairi ngan wan amirol.. haha. diorg ni 1taman perumahan ngan aku!!!... ingat lg mse darjah 1 aku takot g sekolah sb kne marah ngan cikgu math.. nama dia tak ingat da la...haha.. Tp spjg bljr kat SKSP ni hOtspUrz ada ramai gak member2 spt syahiran, syamsul azwan, syahkairi, wan amirol dan yg lain lupe la pulek!! haha.. Teacher Rasamah paling aku ingat coz dia la 1 1 nye teacher yg sexy n unik coz dia ni mix ngan omputih kot coz pelik sgt... cikgu megat ajr KH minat kat dia.. haha.. kisah klasik btl.. perkara yg gempak terjadi kat SKSP bila cikgu megat jatuh dr bumbung rondok (skg tmpt tuh da jd surau sekolah) siap ambulan Hospital Daerah Sungai Petani dtg!!.. Pastu kejadian bdk2 terkunci kat dlm pondok tuh.. emm scary beb.. siap nangis ramai2 tuh.. wkakaka..

Ni pulek Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar Sungai Petani!!! hOtspUrz bljr kat cni dari form 1 until form 3.. form 4 tuh tak sampai sebulan coz da pindah g skolah lain. ntah la hati time tu membuak2 nak pindah sekolah coz tak tahan ngan surroundings!!!!.. no komen lah.. t ex-smkbsp marah pulak klo tulis.. Cikgu yg paling hOtspUrz ingat ialah cikgu junaidah (ajr sains form1), Cikgu Zaida (klo tak silap la nama dia-Ajr Sains form3 n Biology form 4) Cikgu Esah (ajr BM form3- cikgu ni la yg hasut bdk2 kelas 3A soh pindah sekolah lps PMR) dia ckp sklh ni da teruk sgt disiplin!! haha..Teringat plak mse form3 hOtspUrz selalu main waktu kelas English ngan Sobri (member sblh) pastu kne la ngan teacher ape nama ntah.. "Murshidi r u pay attention to my class?".. emm sobri pulek asyk gelakkan aku!! haha.. Skg ni Member2 form 3 SMKBSP da yg still ade connection bpe org je.. emm ntah la yg lain g mne...

Sekolah Menengah Kebangsaan Khir Johari (SMKKJ ato lbey dknali sbg KJ) aku jejakkan kaki untuk form 4 dan form 5 coz aku da memang nekad nak pindah sekolah slps sume member2 aku kuar dr SMKBSP g SBP,MRSM n Teknik.. Kat KJ ni aku amek Science Stream coz minat ngan bio. haha.. tp first day register cikgu Ismail (cikgu yg incharge bdk br msk) suggest kat aku amek kejuruteraan coz kelas kejut xramai sgt klo compare ngan kelas bio. hoho.. tp aku ckp xnk tukar, nk amek bio gak.. haha..First day msk kelas da jumpa cikgu kelas nama dia cik tan choon im.. tp mse form 5 dia da tkr status ke PUAN!! tp nak sorok2 pulek.. haha.. Byk sgt kisah2 klasik mse form 4.. Nama glamer aku KEMAT klo korg nak tau form 4 la startnye.. Member yg bg nama ni HAFIZI!!!.. mula2 memang tak nak ngan nama ni tp da tiap2 hari dorg panggil aku nama tuh.. lekat la pulek.. haha.. emm klo korg nak tau cm ne bley dpt nama tuh korg tnye la sendiri member aku tuh.. hahahaha... mse form 4 neh memang klasik gler r kelas coz building asal SMKKJ.. tingkap pakai jaring besi.. huhu.. tp mse awl2 msk aku da kne denda ngan PK HEM coz tak pakai neck tie btl2.. haha.. pumping 10kali!!!!!! malu sey!!!

mse form 5 hOtspUrz pnah wat kije jahat.. haha cikgu Tan Choon Im msk nak ngajar Add Maths hOtspUrz kuar ikot pintu blkg g melepak kat library (kunun2nye study) tp sbnrnye nak lari dr kelas add maths.. haha... sb tuh la result add maths aku terok!!!. haha.. subject yg menjadi feveret hOtspUrz CHEMISTRY!!!! mne taknye stp hr ade extra class.. tak g je kelas dia siap la t cikgu teoh ah ngoh neh tepon rumah gtau parent!!!!!!! huhhh paksarela tau g extra class!!!. emm tp thanks you teacher!!!! skg neh aku amek course kat pusat pengajian sains KIMIA & teknologi makanan.. kimia tuh penting,.... haha... mdm Lee Poh Geik plak english teacher aku utk form4 & 5.. byk sgt kenangan ngn mdm neh coz dia ni da bley panggil Granny!!!! rambut pun da luruh!!! fesyen dia tak bley blah!!!!! nak cr gmbr utk contoh tak sampai ht plak coz t ilmu xberkat plak.. tp siyesly kelakar sgt old fesyen gler!!!! mse aku da bis skolh dgr cite dia pakai rambut PALSU!!!! wah nak cover la tuh!!! wakakaka.. mse kat kat SMKKJ neh budak sblh aku dr form4 smp form5 kami melekat bersama!!! haha.. tak nak ubah tempat duduk tau.. nama dia damien de silva!!!!! emm amek ko budak portugis tau!!!! tp dia neh mix ngan indian la.. huhu..
kelas fizik penah gak hOtspUrz wat hal. aha dlm lab neh mr Chin Chia Yang ngah ngajo hOtspUrz merangkak kuar kelas g KOOP!!! haha.. cari makanan lapo sgt!!! huhu.. bab mkn neh tingat pulek hOtspUrz kantoi mkn dlm kelas.. nk tau spe yg kantoikan?? cik TAN CHOON IM la!!! murshidi sy ajr didepan u makan!!! td rehat tak cukup makan ke?? huhhhhh.. u makan apa tuh??? u jgn nak sorok mkn tuh.. bagi sini!!!! huhhh.. kne la plak rampas kacang pedas!!!.. yg tak bley tahan nye dia bley plak perli aku next class!!!!! nak tau?? murshidi u mkn lg dlm kelas sy ka?? huhh.. nak tau aku jwb pe?? ye sy mkn lg.. ade 1 kontena lg kacang neh!!! huhu.. sume org gelak!!! gua punye member pulek siap menambah!!! tgk perot la cikgu!!!!... emm sbnrnye byk lg kisah2 ngan cik Tan choon Im neh tp mls la nak taip.. haha..
cukup lah setakat neh ye..
wat skolmate yg diingati spt, akmal(UNIMAS), fendi, hafizi(KPKT), linda (TNB), kei-own(APMM), cikgu zaina, miss see seha(nurse), Vasant, abot(cikgu-da kawen), Ct zaleha (ex-UKM-marine sc), ct Jue (br kawen gak-UPM fod Tech), Sue (UiTM-cikgu sandaran), Intan(lecturer kat KMK), dan ramai lg lah.. korg memang best..
tak dilupakan buat semua guru2 yg pernah mengajar hOtspUrz..
TERIMA KASIH!!!!

11:10 PM

Last Wiken (31.7-2.8.2009)

Posted by hOtspUrz

Last wiken hOtspUrz g melepak2 kat selayang rumah abg hOtspUrz coz my parent dtg kEy eLL la.. huhu..selalunye hOtspUrz g naik motor but last wiken hOtspUrz naik KOMUTER LEMBAB BAK SIPUT!!!! (tO KTM when u want to improve ur service? coz ur service WORST!!!) as usual kne tunggu hampir 1jam KOMUTER TURUN dr langit.. then komuter yg sampai mcm zaman NICK AJIS masih muda!! emm please la KTM!!! on that nite mse hOtspUrz otw nak g selayang (turun kat kepong sentral) hOtspUrz tpakse plak la tukar tren kat KL Sentral sume neh angkara KTM sengal!!! (haha best dowh kutuk KTM) tpakse la berebut nak naik tren!! tension!! da la my mum call tnye ble nak sampai neh coz da lme tunggu.. emm mlm tuh journey ke kepong sentral hmpir 2jam!!!! celake btol KTM!! huhu..

emm smpai je teros g mkn kat area rumah abg hOtspUrz.. tp yg kelakar nye mse ngah mkn tuh anak abg yg bongsu terlelap tp kat tangan pegang kepak ayam panggang!!!!!perghh layan siot dia tido!!! tp hOtspUrz tak sempat nak amek gambar coz letih r time tuh.. cumil sgt muka baby tido!! haha..

emm keesokkan hari (jumaat) hOtspUrz x g solat JUMAAT!!!!! pe nak jd neh.. my dad tak pe la coz musafir tp hOtspUrz neh musafir gak ke?? haha. tp hOtspUrz solat gak tau!!.. emm ptg jumaat ikot abg g amek akak ipar kat SMK Puteri Wilayah coz dia ngajar kat sne.. pastu jln2 area kEy eLL.. haha.. tp on that day kEy eLL da mula jam ngan MANGKOK2 GMI yg bangang lg buduh!!! haha tension coz wat semak kEy eLL!!!

hari SABTU plak hOtspUrz bersiap2 nak g kenduri KAWEN!!!!! member polytech kawen kat ampangan!!! emm aku g ngan AIN DORANTES + SHIELAKIMURA.. dlm perjanjian dorg nak amek hOtspUrz kat komuter bdr tasik selatan!!! but on that mornink kesengalan melanda hOtspUrz!!! da sampai kat stesen kepong sentral hOtspUrz baru sedar wallet tertinggal!!!! arghh celake btol! emm.. tpkse la call abg hOtspUrz utk hntrkan wallet!!! arghh aku da rugi mse!!!! emm.. ain plak da membebel marah coz aku tlmbt!!!.. nak tunggu KOMUTER plak 1 hal.. as usual kne tunggu lebey kurang 1/2jam!!! sampai je tren pack la plak ngan MANGKOK2 GMI neh.. memang dorg ni MENYEMAK tau!!! tension gle.. on that day memang JAM, byk jln tutup, komuter delay+pack.. arghh!!! memang BUDUH tahap cipan GMI.. klo korag tak menyusahkan org bley tak?? hari tuh mcm2 bende ade dlm tren.. naik pening kepala.. tp kat otak da set utk terima segala bebelan ain aka datin!!! sampai kat stesen bdr tasik teros hOtspUrz + geng bertolak g seremban.. tp yg tak best nye shielakimura ckp highway KL seremban TUTUP!!!! ni semua angkara GMI mangkok ayun!!!!! arghh tension!!! ktorg amek keputusan yg agk sengal ikot JALAN JAUH melancong ke PUTRAJAYA + msk highway Putrajaya KLIA + NILAI!!! emm. digital board PLUS plak tulis trafik bergerak perlahan dari nilai ke seremban!!!!!

emm smp je kat ampangan, ain + shiela sempat make up b4 g majlis.. kunun2 nye diorg la plg chantique!! emm loteh eden nunggu ea.. eh lupe plak gtau spe yg kawen.. pengantin pompuan coursemate hOtspUrz kat polytech dlu r nme dia shila, psgn dia dino.. kat kenduri tuh sempat la jumpe member2 lme huda!!! (skool mate), Bed aka bedah aka Zaidah (da tunang ngan pasangan yg lain pulek- kije polis bukit aman haha), Azno (pengapit pengantin pompuan-kurus kering),.. member2 lain dtg tp tak sempat jumpa.. haha..

balik dr kenduri hOtspUrz+ain+shiela g GABAI mandi... haha sempat lg tau walaupun sampai kat gabai arround 6pm da.. huhu.. ni sume sb nak mkn cempedak goreng ain!!! haha..sempat la bergambo n mkn cempedak.. tp sorry ya gmbr tak sempat nak amek kat shiela.. huhu

emm pas letih mandi manda ktorg g tesco extra ampang.. perut xde la lapo sgt tp tak tau nak wat pe mkn la jwbnye.. haha.. ktorg mkn kat pak hailam kopitiam!! emm best gak tp kesian kat shiela coz kempunan nak mkn char kuey teow!!! order tp tak sampai2.. emm hOtspUrz mkn curry mee!!!sedap tau.. 100 kali ganda lebih sedap berbanding curry mee cafe FST UKM, 70kali ganda lebih sedap berbanding Restoran UKM Pusanika!! haha..

ni plak promotion ZOO NEGARA!!! spe beli tiket dpt t-shirt zoo negara free... tp tak sempat plak tnye harga tiket tu berapa ringgit.. haha

Burung kakak tua yg memekak menjerit


haaa ni la anak buah hOtspUrz.. nme dia anis najihah, kakak dia anis natasya.. hOtspUrz panggil jiha je.. huhu.. dia ne la yg tdo sambil pegang kepak ayam panggang.. tp jiha ni baik je, diam tak byk songeh!! haha kecik lg kot... tp minum susu kuat!!! kakak dia plak asyk nangis nak ikot tok+wan balik SP!!!! siap kemaskan baju2 dia n masukkan dlm beg.. emm sengal la asya neh.. emm serabut aku time dia nangis...

ni plak mse hOtspUrz tunggu alip dtg amek kat stesen kom UKM.. spjg dlm komuter siyesly hOtspUrz menyumpah gler KTM!!!! huhhh bila la nak ade improvement!! tunggu kat stesen bank negara lebih 1jam!!!.. da la smp je tren penuh!!! mne tak stress nye.. stp stesen dr bank negara sampai ke kajang mesti ade org ckp 'wei masuk la dalam', 'tunggu la org keluar dlu'... emm spe yg nak bsabar klo da tunggu tren lebih1 jam!!... bila turun je dr tren siyes lega giler coz rse nyaman menghirup udara segar!! haha..

emm korg tgk gmbr kat ats!!! ape maksud bek tuh??? bro tuh tak bljr BM ke?? emm.. no comment la ea..
cukup lah setakat neh.. panjang da post kali neh.. coz merangkumi xtvt wiken.. haha..

10:42 PM

gO tO da hELL!!!

Posted by hOtspUrz

utk sesape member2 ku yg terasa!!!!!

aku da hilang sabar ngan korg yg celake!!!! siyes aku da hilang sabar. klo korg ingat aku selalu diam je pe yg korg wat.. korg da silap!!! aku bukan org cm tuh.. aku bley diam selagi mana aku bley bsabar!!!!!... sampai 1 tahap korg da pijak kepala aku, ITU DA LEBIH!!!! siyesly GO TO THE HELL!!!!.. klo aku wat kat ko pe ko rse?? time susah aku cari ko time aku da senang kaya raya ko aku tolak tepi!! bukan setakat tolak tepi!!! tp ko tu da cm tak wujud dlm kamus hidup aku!!! aku bukan nak bising2 bende neh tp selagi aku tak bising ko terus wat cm tuh.. blah la.. aku bley hidup sensorg!!!! ko ingat aku 4th year tak de member?? SORRY r!!! coursemate aku ramai lg!!! rumate aku pun ade!!!! bukannye aku tak penah hidup sensorg!!!.. g jahamam r ko!!!!!


disebabkan ko la blog aku da jd medium utk lepas geram!!!