hOtscLOpEdia

KiSah kLaSik uNtuK maSa dEpaN... MiMpi yaNg sEmpUrna...

Highlight!!!!!!!!!!

Popular Posts

9:38 PM

hOtspUrz cat BANNER utk PK37!!!

Posted by hOtspUrz

sopie aka foreigner LIM KOK WING!! haha coz da gelap sket.. huhu.. org laen cibuk lakar n cat banner yg si sopie ni cibuk bergambo.. haha...

4 ur information bharian rakan media pesta konvo UKM ye.. haha.. mlm tuh hOtspUrz just cat logo bharian ngan cat tema je.. pastu lari balik coz byk kije kat bilik (main tenet) haha

mr CEO pk 37!!! wat kije jgn asyk nak bgmbo je.. haha.. bgus btol ceo turun padang wat kije ngan ank2 buah!!! emm cm ni la baru dikatakan FAMILY PESTA 37!!!

emm da buang tabiat ke si sopie neh.. haha.. tp pape pun dia la budak yang menghavockan pesta konvo.. klo dia tak de cm sunyi je..
ketekunan hOtspUrz melepaskan gian mengecat banner!!!! haha...

cukup lah setakat neh.. emmm ngah busan idea pun tak byk.. haha
to all family pesta 37 gud luck utk pesta yg akan dtg, wat yg terbaik dikalangan terbaik dan buktikan student UKM dipersada Antarabangsa..

6:30 PM

Kenduri Kawen Cousin!!!

Posted by hOtspUrz

hOtspUrz balik kenduri neh meninggalkan cousin kat ukm yg tak nak blk kenduri..coz maklumla budak 1st year tak tau lg nak blk sensorg.. kunun2 la tuh.. huhu.. g mid sensorg bley je.. haha.. hOtspUrz ngan family btolak dr SP dalam pkl 10pg r coz mlm sblm tuh da g tolong menolong da.. tolong la sgt.. tp yg sedihnye tetibe duit mak hOtspUrz hilang rm100!!!!!! spe la panjang tangan.. niat nak guna duit tuh nak sedekah utk pakcik..emm...

emm tetibe hOtspUrz kne lg jd PENGAPIT!!!!!!! nak wat cm ne kan klo da hensem neh sume org tarik!!! hahaha.. senungguhnya hOtspUrz malu GILER!!!!! mne taknye last kenduri kat rumah perempuan tak pe gak coz tak de org kenal hOtspUrz.. kali ni kat rumah cousin sendiri, ramai la pakcik,makcik sedar mara yg kenal ade kat kenduri tu.. emm arghhhh..

Ini la cousin hOtspUrz, 2,2 lelaki, Pasangan sblh kiri Fadzli & Miza, sblh kanan plak Faizal & Ani... best gak r kenduri 2 pasang sekali gus coz bley berjimat, meriah sb ramai giler yg hadir tp yang tak best nye ke2 2 pasangan tak bley lebey2 kang overshadow plak.. kesian pasangan.. haha.. pape pun kenduri tuh memang meriah dan berjalan lancar..
Selamat pengantin baru, semoga kekal abadi,
bahagia ke anak cucu, semoga murah rezeki,
alhamdulillah bertemu jodohnya, lalala da tak tau lirik!!!

hOtspUrz with fendy cousin yg br bis bljr MU, skg da kije kat petronas.. emm hOtspUrz je yg tak hbs2 bljr lg. emm sedis btol.. haha

haaaaaaaaa mase kenduri tu acara ni la yg ditunggu2 selain drp acara pengantin berkaraoke!!!!.. tak sangke gak kan mse kenduri kawen pun ade geng makcik2 opss makcik la plak melakukan exersice!!!.. sbnrnye dorg ni wat tarian poco-poco lor siap ade terselit tarian irama malaysia!!!!...

8:44 PM

jOm sukan d'KONVO...

Posted by hOtspUrz

huhu.. br je pas hbs program jOm sUkan d'KONVO.. Program baru yg dianjurkan oleh Sekretariat Pesta Konvokesyen Ke-37... Program yg sgt membrangsangkan dan meriah cuma tak cukup grand je kot.. haha.. just my oppinion okay.. but pape pun TAHNIAH to Pengarah Program.. Flora!!!!! itu lah hasil setelah penat lelah sepanjang menuju ke destinasi.. wah.. huhu.. tak de pape pun nak komen.. just agak keciwa ngan komitment ajk!!! huhhh. most of the year PK dihantui ngan komitment.. nak wat cm ne kan.. susah nak terapkan semangat family neh.. emm.. td pun tetibe je sejarah lme berulang kembali!!! haha.. hOtspUrz terlebi suda.. teremo sket.. mne taknye ble post mortem bpe kerat je yg ade.. huhu.. tp SYABAS kepada yg ade pd post mortem td.. Korang memang berani!!! coz korg telah pelajari somethings from that post mortem.. pape pun nak wish gud luck utk nxt program:

Karnival Konvo ICT UKM start 3 OGOS 2009....


thanks 4 everythings... tingat r memory pesta konvo 36!!!!

2:09 AM

Karangan - Cerita Hantu!!!-

Posted by hOtspUrz

Selamat Pagi Cikgu!!!!!

(actually aku cilok this karangan kat facebook member aku.. hahah)

kelakor sgt2... pe la perasaan cikgu yg membaca karangan neh eyh?? nak marah, budak tuh baru belajar.. x marah next karangan lg la teruk.. emmm.... kpd bakal-bakal guru atau yg teringin nak jd cikgu better fikir 8 kali.. haha tak de la.. tp mse isi borg UPU dlu ade gak aku isi utk pendidikan.. tp hampeh tak dpt.. huhu...

pape pun terima kasih cikgu...

8:36 PM

itu hak aku!!!!

Posted by hOtspUrz

itu hak aku! emm okay.. aku tau itu hak ko tp tak terfikir ke kat kepala otak ko utk jge hak org lain gak???????? aku bley terima klo ko tak menipu aku.. klo da wat salah mengaku je la... nak selundung di sebalik kata2 pulek!!!.. aku tak tak bising pun.. tetibe plak ade org yg melatah!!!! klo tak bslh wat pe nak melatah??? klo tak wat, rilex suda.. nak lebih2 pesal???
arghhh..... gtth!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




emm 1st time lepas geram kat blog!!!!

11:21 PM

WHY LADIES MUST KNOW HOW TO SPEAK ENGLISH

Posted by hOtspUrz

One day, an Ang Moh from USA arrived at KLIA Airport.
After he checked out from the customs,
he felt he needed to go to the toilet, so he looked for one.

When he found the toilet, there was a lady sitting at the
entrance.
When he was about to enter the toilet,
the lady stopped him and asked for forty cents in Cantonese ('sey (see kok').
The Mat Salleh wondered why in MALAYSIA
they have to 'see the cock' before entering the toilet?
So he said 'no' but the lady insisted.
Since he had no choice, he took out his cock and showed it to her.

The lady said 'No! No! Duit, Duit!' (money in Malay),
but the Ang Moh misunderstood again and thought that she
said 'Do it! Do it!'
So he asked, 'Now? Here?'
The lady replied 'Yes, yes!' because she doesn't quite
understand English.

The Ang Moh thought that she wanted to have sex with him,
so he stripped the lady and made love to her.
The lady started screaming and shouted, 'SAKIT! SAKIT!'
(pain in Malay),
and the Ang Moh thought it was 'SUCK IT! SUCK IT!'

He said 'OK! I will suck it for you' and took both breasts and
suck them.
The lady again screamed 'Oh, TUHAN!'
(Oh, MY GOD....in Malay).
The Ang Moh misunderstood again. 'Too HARD?
OK, sweetheart, I'll be gentler a bit,' the Ang Moh replied.

Suddenly, a security guard walked by, so the lady shouted
for help,
'TOLONG! TOLONG, ENCIK!'
The Ang Moh replied, 'Not too long, just 6 inches only.'

Saringan INFLUENZA!!!! emm ni menjadi kewajipan utk sume UKM student coz nak elak dr local transmitted.. hOtspUrz pun da wat b4 check in Kolej.. Mse saringan kat kolej ni just oral ujian je.. emm tnye ade demam x??,selseme?? batuk?? pernah ke negara2 yang dijangkiti wabak?? emm kompom2 la jwpn hOtspUrz TIDAK!!!! haha. ye lor.. ble plak hOtspUrz g MEXICO?? haha..

itu sume cite b4 mse awl2 sem.... tp tetibe je hOtspUrz mengalami demam!!! ni sume angkara g bilik pesta!!! haha. ye lor tempat demam merebak!! hoho.. hmpr sume member2 pesta demam.. tp spe yg menjadi PUNCANYE??? ntah le.. Hari Khamis lps hOtspUrz da tak tahan.. teros g pUsat kEsiHataN UKM (PK) nak amek OBAT!!.. Tetibe je hOtspUrz kne wat saringan lg!!!! tp kali ni hOtspUrz kne pakai MASK!!!! hoho... emmm takoot!! kad matrix siap ade pelekat khas pulek!!!! knp plak neh!!! hOtspUrz berdebar!! hoho... tak nak kne SEBI!!!!! hOtspUrz nak wat thesis neh.. SEBI kau main la jaoh2!!!!hoho.. tp ble msk dlm PK nampak ramai pulek yg pakai mask neh!! emmm.. okay la tuh..

hOtspUrz siap berMASK dlm PK.. tuh kertas ujian saringan INFLUENZA A H1N1 (SEBI)... Mse neh tgh tunggu giliran nak jmp DOC.. no giliran hOtspUrz dpt 3022!! huhhh lmbt la plak coz mse tuh br 3017.. emm tpkse la tunggu kejap..tp mse ngah tunggu tuh lepak ngan pesakit demam gak nme glamer dia OSTAZAH!!! haha nak tau tgk gmbr kat bwh neh!!!

haaa ni la OSTAZAH rock!! pakai skinny fit tuh!! haha.. Ostazah pun demam gak!! kan hOtspUrz da ckp sume member pesta da dijangkiti demam!!! huhhhh... ostazah pun ngah tunggu giliran!! sempat ktorg bergambar!!! ahaha.. ye lor da buhsan tunggu.. ade aku kesah???!! sopie bdk AJKD pun ade sekali.. berjangkit btl la demam neh!!!
Add Video
amOi ni siap STUDY tuh coz tunggu giliran nak jump DOC!!! haha rajin bebeno.. awl sem lg la amoi!!!!!.. haha

mse tunggu nak amek OBAT neh hOtspUrz khayal la sket.. haha.. tetibe je ade org panggil nme hOtspUrz!! kuat plak tuh!! emm ye ye sy dtg!!! rupa2nye!!! pharmacist yg panggil.. huhhh kuat gle jerit nama aku.. haa kang da kne aku sahut balik ngan nada yg tinggi.. hoho nasib lor..

hoho.. ni la hasil drp aku g PK!!! emm tp yg tak bley blahnye pharmacist ade ckp emm awak bce lah peraturan ye kat label tuh.. emm.. pemalas gle nak explain kat aku!!! tp tak pe.. hOtspUrz tau membaca!!! haha..

okay la utk kali neh..mse type ni hOtspUrz beransur pulih!!! hoho...

11:38 PM

HELP ME!!!! hOtspUrz aka sUpErdUpEr strEsS..

Posted by hOtspUrz

Tajuk Thesis Di Bawah Penyelarasan Prof. Dr Abdul Salam Babji.

  1. Pengawetan melalui pengaraman & pengasapan filet ikan keli bercampuran rempah/herba terpilih
  2. Kesan enzim protease dari getah buah bacang terhadap darjah hidrolisis kolagen dari sisa buangan industri ayam dan ikan
  3. Pengekstratan pati dari sisa ikan tuna & cirri pemakanan hasilan
  4. Pengekstratan pecahan hidrolisat protein sarkoplasmik dan miofibrilar daripada ikan air tawar
  5. Kesan pre-probiotik terhadap mutu & penerimaan sosej terfemensi kambing


***** HELP ME!!!!
mne tajuk yg best n senang ea?? i means byk info n mudah utk wat gerak kije...
klo korg ade suggestion gtau la ea secepat mungkin...

Flight No.Departure CityDeparture
Date & Time
Arrival City
Status
MH1134 KUALA LUMPUR 10 Jul 2009 07:35 PENANG
ON TIME
MH1138 KUALA LUMPUR 10 Jul 2009 09:15 PENANG
ON TIME
MH1140 KUALA LUMPUR 10 Jul 2009 10:35 PENANG
ON TIME
MH1148 KUALA LUMPUR 10 Jul 2009 13:55 PENANG
ON TIME
MH1152 KUALA LUMPUR 10 Jul 2009 16:00 PENANG
ON TIME
MH1154 KUALA LUMPUR 10 Jul 2009 17:10 PENANG
ON TIME
MH1158 KUALA LUMPUR 10 Jul 2009 18:05 PENANG
ON TIME
MH1162 KUALA LUMPUR 10 Jul 2009 19:10 PENANG
ON TIME
MH1164 KUALA LUMPUR 10 Jul 2009 20:20 PENANG
ON TIME
MH1166 KUALA LUMPUR 10 Jul 2009 21:15 PENANG
ON TIME
MH1194 KUALA LUMPUR 10 Jul 2009 23:50 PENANG
ON TIME


8:16 PM

Radix Fried Chicken!!!

Posted by hOtspUrz

Radix Fried Chicken?? ape tuh?? haha ni la restoran makanan segera yang memang sejibik tiru KFC, cuma dorg ni tekankan kpd ayam organik!!! emm 1 st time hOtspUrz g sne.. haha.. tu pun mlm b4 blk UKM.. mse g radix ni pun cm kebetulan gak coz mula2 ajk aman aka dewa bundle dia jual mahal, ckp nak g jmp client.. emm aku plak mlm tuh kebusanan + kelaparan sket.. haha jdnye sj kuar rumah jln2 nak cr burger.. tetibe aman plak msg ajk g radix..

aku plak time tuh pakai short je.. da ingat nak beli burger tepi jalan je.. haha....
msk je radix ni da semacam da.. ramai plak pakcik2 berkopiah n serban!!!!! makcik2 bertudung litup!!! wah.. negara mane kah aku msk neh... hOtspUrz n Aman aka Dewa Bundle berselur PENDEK!!!! aurat!!!! haha..

Mse Q kat kaunter sempat r borak2 ngan aman n hOtspUrz ni 1st time dtg cni.. jd cempera la sekejap!! mne tak nye tgk je menu radix FC ni da sejibik sme ngan KFC!!!! huhhu.. dlu kaler merah radix ni tp skg ni da kaler oren.. aman g tau radix tkr kaler ni sb xnk kne saman ngan KFC.. haha ye la spe tak saman klo sume sme!!!!!

beratur nih agak lme r coz ayam dia goreng sket2.. nak bg fresh la katakan.. emm

haaa ni la menu hOtspUrz nme menu neh chicken delight 1. ayam 2 ketul 1herbs 1spicy, bun, coleslaw, mashed potato.. tp rse cm tak bley r nak compete KFC.. from my oppinion la.. haha jgn marah peminat radix aka HPA.. haaha.. coz ayam KFC lebih sedap n terase pedas n herbs... haha.. air radix cola plak cm manis sgt!! emm dr sudur budak FOOD SCIENCE UKM neh.. cm tak sesuai r nak minum byk2.. nak diabetes ke?? haha

pape pun mlm tuh best coz tak de la busan sgt n kenyang... ahha.. pkl 12 tgh mlm bus blk UKM!!!!

2:24 AM

hOtspUrz tErjAh kEbUn sYamiL (gUrUn)

Posted by hOtspUrz

1 Julai lps hOtspUrz ngan AMAN menerjah kebuh SYAMIL!!! haha.. ktorg pergi menghabiskan pe yg ada kat KEBUN tuh!!!! huhu.. ktorg bertolak dr SP terBAIK dlm pkl 3ptg.. hoho.. tp hOtspUrz yg kne jd driver coz aman ni trauma bw keta.. huhu (trauma la sgt!!!)..
Sampai je kat area kaki bukit Gunung Jerai, ktorg tunggu adik syamil amek ktorg coz xtau jalan nak g kebuh+rumah syamil!! haha.. then sampai je area rumah nampak cm budak bangla tgh mesin rumput.. emm baik punye mesin!!!! haha. rupa2nye syamil ngah mesin rumput tuh!!!! hahaha.. sorry syamil!!!!

hOtspUrz aka sUpErRaMbUtan!!! haha.. byk gler amek buah neh.. sampai 1 keta sorong!!! sume ni sb tak tahan nafsu!!! haha.. tp yg penting tuan kebun ckp amek lah buah sume klo larat nak mkn!!! haha.. ni satu peluang neh!! huhu.. aman plak stim ngan buah dokong!!!! petik tak kira buah masak ato muda.. petik je... haha.. tak tahan da!!!!


emm tak nmpk gaya pekebun pun!!! hOtspUrz berpura2 keletihan selepas memetik buah rambutan yg penuh dlm keta sorong!!!! haha.. tp yg tak bley blah nye semut!!!!!! byk GILA semut kat buah n pokok.. kira2 syamil ni bukan sj pekebun tp da bley diiktiraf sebagai penternak semut yg berjaya... buah doyan kaler hitam coz semut wat sarang dia kat buah!!! perghh..

ni la hasil slps hOtspUrz + aman + syamil melakukan kerja2 mengasingkan semut dr buah!!!! haha nak taw cr terBAIK punye ktorg wat cm ne??? emm.. sume nih idea geliga aman aka dEwabUndle!!!! ktorg rendam buah dlm air!!!! hahaha.. padan muka semut2 sekalian.. lain kali belajar berenang!!!! haha... sume semut2!! tuh terkapai2 nak berenang menyelamatkan diri!!! hahaha...seronok beb tgk semut mati + terkapai2 nak berenang!!! ... ktorg proses buah sampai maghrib da!!

emm enCik aman aka dEwabUndlE!!! wei curi buah ke?? haha.. tau r tuan kebun ckp bley amek byk tp jgn r sampai licin!!! hahaha

sYamil aka pEkEbUn jaYa aka pEntErnak sEmut!!! hahaha.. emm tu tgh nak amek buah sukun!!! haha. hOtspUrz tak pnh mkn dowh buah neh!!!! ntah le rse cm ne buah neh... hahaa..

huhu byk nye doyan!!!! tp sume tak luruh lg.. emm tak de rezeki ktorg hr tuh.. nak wat cm ne.. tp dpt gak merasa buah doyan ni!!! yg da luruh b4 kami sampai!!! perghh isi tebal dowh buah neh.. doyan kawen katakan.. isi memang power!!! hOtspUrz mkn 2 ulas je.. coz da kenyang + pening kepala tetibe... emm jdnye da cm org mabuk sket.. hahaha
emm okay r buat skg neh..


pape hal jumpa kat UKM terCENTA!!! hoho..