hOtscLOpEdia

KiSah kLaSik uNtuK maSa dEpaN... MiMpi yaNg sEmpUrna...

Highlight!!!!!!!!!!

Popular Posts

7:23 PM

hOtspUrz aka babYsitter Qashrina (na)

Posted by hOtspUrz

haaa apa hOtspUrz jd babysitter?? biar btol.. adoi.. merepek je la ko neh hOtspUrz!!! emm lantak la pe org nak ckp.. janji bende yg aku wat ni halal dan xnyusahkan org.. hehe


hOtspUrz dpt call pkl 11 lebih pagi td dari kak ngah (cousin aku) tp on that time hOtspUrz memunaikan kewajipan melabur di amanah saham nasional kat hujung aras.. tp selalunye kak ngah call nak ajk lunch sme2 coz dia selalu je dtg ukm ni, meeting ngan TNC lah, Lestari lah, FKAB lah.. emm mcm2.. kak ngah ni pun terlibat dlm park n ride programme tau.. adoi!! kak ngah.. dgn baik hati hOtspUrz pun call back coz nak tau knp call td..
kak ngah plak mulakan ayat ngan baik sekali.. tnye ade kelas tak hari ni.. mat (hOtspUrz - nama kat kampung) free tak hari ni.. emm sume soalan dia dijwb ngan mat tak xde kelas n tak wat pape pun.. haaa kak ngah mulakan mukadimah!!! emm nak mtk mat tolong jge Qashrina jap bley?? coz abg joe (husband kak ngah) blk kg urgent ade org meninggal kak ngah ade meeting kat lestari pkl 2.30ptg.. tak de spe nak tlg tgk2kan na. emmm otak aku da pk mcm2.. adoi jd bapak tunggal!!! jd babysitter, jd maid, jd........ arghhh.. emmm aku pun jwb.. emm tak pe kak ngah.. mat ok je jge na.. coz kejap je kan kak ngah meeting.. xpe2.. emm thanks mat!!! tak pe t bw na g McD coz dia nak main kat play land McD.. ok..
adoi.. sempat gak aku msg sha mtk tlg join g McD coz tlg jge kan na neh.. hehe thanks Sha & Syazana.. huhu..
tp mse on da way nak g McD!! hOtspUrz wat kije giler!!! adoi nsb baik tak xcident kat roundabout mapley!!!! haish!!! hOtspUrz oh hOtspUrz!! bw la kete hati2.. memang da dkt sgt da ngan kete dpn. klo tak memang cium bontot lah!! tp ade plak perkara yg tak diingini!!! na plak terhantuk kat dashboard!!!! haiya!! kuat gak terhantuk tuh coz hOtspUrz tekan break kuat coz tak elak drp cium bontot kete dpn!! pe lg na NANGES!!!! adoi choi choi choi!!!! mcm mne neh. na marah kat aku!!! na nages tak nak ckp ngan acu!! (na panggil aku acu)..
emm BERMULA LAH EPISOD PUJUK MEMUJUK!!!! weh letih taw pujuk budak majok neh.. puas aku mintak maaf + bg rasuah (ckp nak beli aiskrim) sume dia tak nak.. na still nanges sampai kat McD!!!!. then dia tak nak turun coz dia ckp xnak kawan ngan acu... na nak blk kat ibu!!!! adoi!!! mcm mne plak neh.. sha n syazana plak try pujuk.. tp tak berhasil jugek!!! then aku pun su0h sha n syazana g order & makan dlu.. biar aku ngan na je.. coz nak pujuk.. adoi!!! lme beb nak pujuk budak neh.. segala bende aku da ckp.. mintak maaf la, ckp tak sengaja la.. mcm2 lah.. but she still with her statement!! Na tak nak ckp ngan acu, xnk kawan ngan acu, NA NAK GTAU IBU!!!, Na nak balik kat IBU!!! Sekarang!!! adoi.. teruk aku kne buli beb ngan na neh..
at last hOtspUrz ngaku kalah then msg kak ngah gtau prob!!! haha.. kak ngah reply " tak pe mat.. dia tuh ngade lebih.. bw je g kat play land tuh then senyap la dia.. its ok mat" haha.. then sha dtg pujuk gak na.. at last dia mengalah!!!! hahahahahahahahahaha jantung aku mcm nak meletop je bila dia tetibe ngaku kalah!!! adoi susah weh pujuk budak majok.. klo anak sendiri kne la siku laju2 kat kepala.. klo awek majok emm tinggal aje kat McD tuh!! balik sendiri.. huahahaha.. nasib baik la anak org... hehe..

time makan tuh ape sje dia mintak sume aku kasi!!! nak happy meal aku beli, nak aiskrim aku g beli.. aku suapkan fries.. hOtspUrz da mcm bapak mithali da!!!..

pkl 4ptg ktorg pun blk UKM coz cousin aku da msg.. hehe.. lps hntr sha n syazana aku pun g Lestari UKM semula.. tunggu kak ngah lme la jugek.. nak hbskan mse tpkse la borak2 ngan na.. tngkp gmbr then dia nyanyi lagu.. emm ingat sedap sgt la tuh... coz dia ni fanatik AKIM!!! siap ckp AKIM tuh BOYFRIEND NA!!! haaa amek!!! statement artis kanak2.. tak bley blah.. nak kawen ngan akim.. selalu tgk akim nyanyi... errrrrhhhhh!! ape2 je lah na.. yg penting ko da tak majok + nanges.. tp na ni sempat amek hp aku then capture gmbr..
acu!!! na amek gmbr lembu!!!! haaa...ye lah tuh. amek je la gmbr ape pun.. janji na da tak marahkan acu da..
hOtspUrz yg udah keletihan.. emm acu acu na amek gmbr acu tido!!! hehehe.. wah suka dia nak kne kan aku ea.. emm tak pe2.. sabar... acu acu na nak amek gambar lg.. aku pun ckp ye la na amek la gmbr ape pun... haaa ni aku na da amek gambar!!! aku tgk la...
eh ape ni na??? gambar tangan na ea?? bukan. na amek gambar KETIAK Na!!! haaa. KETIAK!!!!adoi na pe ni!! tak senonoh btol la.. busuk r ketiak na.. hehehe dia bley gelak pulak...na nak amek gambar ketiak acu pulak!!! errrrr.. isyh2 na jgn wat hal..sudah2!!! dok diam2 ibu da msg dia ckp su0h tunggu kejap.. ibu da habis meeting...

emmm cukuplah utk post kali ni.. adoi selama 1jam setengah hOtspUrz menjadi babysitter!!! siyes penat.. penat sb ape?? penat memujuk.. adoi.....

seperti gambar di atas hOtspUrz menghadiri seminar yang bertajuk Update on Glutamate & Umami.. emm ape tuh glutamate?? ape plak Umami?? haha.. hOtspUrz siyesly tak terer dlm hal2 neh.. nak huraikan definition?? mintak maaf ye.. hOtspUrz bukan la pelajar cemerlang dlm food science.. cuma hOtspUrz neh pelajar pintar je.. huahaha.. setahu hOtspUrz scr simple nye Glutamate ialah protein and Umami adalah rasa yang ke 5 utk manusia.. haha. kan lidah kita bley detect rasa manis, masin, masam, pahit.. haaaa ni penemuan terbaru (xde la baru sgt) UMAMI!!! emm umami ni rse ape?? ntah la nak describe mcm mne.. tp klo korg nak try g beli Monosodium Glutamate (MSG) ato Ajinamoto. haa then try rse sket... coz penah hOtspUrz wat ujian sensori (penilaian rasa) tp tak tau la nak describe mcm mne rse umami ni.. yg tau dia mcm payau-payau sket.. hahaha.. ala senang2 korg click kat sini utk further information.

Seminar ni dianjurkan oleh School of Chemical Sciences and Food Technology, Faculty of Science and Technology, Universiti Kebangsaan Malaysia bersama Umami Information Center (UIC) Japan dan disponsor oleh The Glutamate Club of Malaysia (TGCM). Seminar ini bertempat di Bilik Senat UKM.. Penuh bilik senat ngan warga2 FST terutamanya Jabatan Sains Makanan.. huhu.. power lah!!! hehe..
tp sbnrnye sblm g seminar neh hOtspUrz terbangun lmbt!!! adoi.. choi terpaksa la mandi kurang dari 5minit then terus bergegas ke Canselori.. huhu..sengal..g seminar ngan mata bengkak!!! huhhh.. masuk2 je receptionist plak ema!!! adoi!!! nampak je pipi da mcm nak siku je.. huhu.. sori ema.. sempat lg hOtspUrz amek gula2 byk b4 masuk and dpt Umami discovery kit.. haaa ni la dia rupa kit tuh.. emm mcm hadiah ape lah mula2 ingat..
lps dpt je hOtspUrz pun nengok le ape ke bende lah yg dorg bg tuh.. then ternampak label neh

BELACAN!!!!! adoi.. bau perfume yg sangat mengasyikkan!!! wanginye bley memukau makcik2 kat dapur rumah!!! yg penting org jepun (speaker) tuh sebut mcm neh, ala korg try la ea sebut "bELa" "caan".. huhh style lah dia.. dlm kit neh ada 4 sample utk dirasa!! dirasa tau!! termasuk bELa caan tuh!!! adoi choi spe yg nak mkn belacam mcm tuh sje.. ingat chocolate ke?? hehe.. sample2nye adalah parmesan cheese, tomato, bELa caan, Konbu (mcm seaweed).
Speaker2 yg memberi speech dlm seminar tuh adalah
1. Ms Kumiko Ninomiya (Umami Information Centre Japan)
2. Dr Ana M. San Gabriel (Institute of Life Sciences, Tokyo Japan)
3. Dr Miro Smirga (International Council of Amino Acid Sciences Europe, Brussels Belgium.

emm ni la sket sbyk gmbr2 yg sempat dicapture spjg seminar.. hehe.. sambil menyelam minum air kan.. sambil mendengar amek la gmbr utk tatapan korg.. hehe..

salam..
nak tnye korg!!! spe tau mcm mne nak arrange page elements kat blog?? b4 tis hOtspUrz arrange mcm biase je.. but than skg ni da tak bley.. klo ubah je terus dia naik kat ats jd header.. adoi choi btol3...

da try tkr layout tp still got that prob..
help me!!!!!!

7:44 PM

Let's Makan-makan!!!!

Posted by hOtspUrz

huhhh lapo la plak ble tgk mkn2 kat ats neh.. adoi... tp ni la makanan yg hOtspUrz mkn spjg menjadi pelancong!!. haha.. ingat dihati nak try asam pedas melaka tp tak kesampaian la pulek.... tak pe2 nxt time..

1st day menu. start ngan menu sarapan. hOtspUrz ngan wan amek nasi lemak tp berlainan kedai!!! yg tak pueh atinye nasi lemak wan murah!!! sme je lauknye.. adoi.. tak adil!! beza 70sen!!! haha.. alip as usual on diet.. amek air milo + roti cream gardenia 2 bungkus..

Lunch ktorg kat atea pahlawan mall je.. hOtspUrz & alip amek yee mee!!! emm ok gak r rse. not bad.. wan amek nasi ayam!!! haaa tak pe wan mkn je byk2 sb ko kurus lg.. hehe

Dinner ni yg tak bley blahnye.. adoi.. choi.. kuey teow goreng xsedap hOtspUrz la pilih!!! errr.. stress..Alip mee bandung kot!!! tlupe sudah!!! haha.. wan plak nasi lg.. nasi goreng ayam kunyit!!! tak pe wan mkn byk2!! mkn sampai meletOp!!!! huahaha..

2nd Day punye menu plak!!! hahaha.. sarapan credit to safwan!!! coz dia belikan roti canai otk ktorg!!! thanks ya!!! wan ckp sorg 2 keping.. tp as usual jugek hOtspUrz ngn alip amek 1 je.. diet!!! haha..sengal kude..

Lunch ktorg memang tak healthy langsung!!! adoi.. ktorg mkn KFC!!! errrr... diet punye pasal hOtspUrz ngn alip kongsi snack plate!!! hahaha.. tp kenyang!! mkn bila lapa berenti sebelum kenyang!!! huhu.. wan amek ape ntah.. tp yg tak bley blah nye wan ngamOOOk kat KFC!!! adoi.. terkujat aku time tuh.. ayat wan lebey kurg mcm neh " emm mcm ke cheezy wedges??" nada tinggi potong line plak tuh!! adoi.. aku time tuh mcm nak marah je coz tetibe je potong line aku then marah budak kfc tuh. tp ble tgk, lor wan rupanye.. adoi.. tak pe.. tergelak dlm hati!!! budak KFC pun muke cuak giler da coz kne marah.. huhu....

haaa.. Dinner last day neh memang SPECIAL!!!! huhhh sedap sehingga menjilat pinggan!!! haa choi!! buat pe jilat pinggan.. jilat tangan sudey!!! haha.. menu mkn mlm dimasak oleh 3org chef ternama kat JASIN aka Bandar Freshco!!! huahaha.. Nasi Putih + Sup Ayam ( ayam beli kat Tesco - owner freshco kot) + telur dadar!!! siyes wan sedap!! kenyang!!! adoi habis diet program aku!!.. thanks ye wan & sekeluarga!! huahaha.. da mcm happy family taw.. mkn mlm tuh alip da tak diet.. huahah sorry alip bocor sket rahsia.. ko mkn nasi byk!!! ayam 2 ketul.. huhuhu..
emmm ni la chef ktorg mlm tuh.. terer taw dorg neh.. thanks ye!!!! safwan + artis rakaman terhebat (sbnrnye tlupe nama cousin ko wan) hehe... sume barang2 kat rumah branded taw!!! Panasonic!! thumb up!!!
haaa ni korg kompom kenal.. dia la pelayan tetamu mlm tuh aka waiter (nak jawatan yg lebih tinggi di awan biru?? ) wakakaka.. baju Paul Smith ok.. pakaian rasmi Restaurant kat Jasin.. hehe... sorry wan!!! mintak ampun!!!!! huhu.. pape pun Thanks a lot atas sumenye!!! best sgt2 g jln2 kat Jasin!! opsss.. Melaka.. nxt time meh dtg BANDARAYA TERHEBAT + TERINDAH + TERMAJU + TERBAEK SUNGAI PETANI pulak ye. tp kat sp tak de la freshco.. huuhuhu.. SP ni lebey hebat dari tempat yg ada VEGAMALL!!! huhu.. vegamall, tau kat ner??..

6:56 PM

CNY hOliday.

Posted by hOtspUrz

Firstly thanks tO uninvited reader yg menambahkan jumlah viewer utk hOtsclopEdia.. huahaha

tak sangka ngan kuar sumtin, melambung naik.. emm kne wat lg ni.. tp kne tunggu r isu terbaru.. lalala.. mampos tak layan...

ok just wanna share sumtin mse balik cny ari tuh.. hOtspUrz blk flite ptg tp smp penang mlm r.. siyes agak best coz terasa mcm ja0h je.. huahah ye la mne taknye.. mse naik cerah lg.. tp ble da sampai gelap malam.. feel balik kampong terasa giler.. b4 tuh ade bende kelako la jugek.. gate yg tercatat dlm boarding pass B03.. hOtspUrz pun g la kat area B. sampai je bley plak amek2 gmbr + relax2 dlu.. tp nampak board tulis LABUAN!!! haaa. labuan.. emm myb tersalah kot.. mse nak msk je staff tuh ckp err ENCIK ke labuan ke?? tak2 penang!!!. oh penang da tukar gate!! mintak maaf ye.. tetibe dgr announcement!! kepada para penumpang ke Pulau Pinang Pintu Berlepas telah ditukarkan ke Pintu A08, pintu A08!!! Sila ke pintu berlepas untuk penerbangan SEGERA!!! adoi choi!!! Gate A08!!!! haaaa.. adoi ja0h giler!! penat den nak jalan.. adoiyai!! berlari ngan pantas sepantas kilat la.. coz da panggil utk penerbangan SEGERA..

but yg penting sempat tgk sunset!!!! ya Allah!! terasa diri ini kerdil!!! pemandangan cantik giler!!!! bukan tak pernah naik flite mlm tp mse naik dulu tuh darjah 6!!!! adoi.. mne la nak ingat sgt kan.. tp hOtspUrz tak sempat la nak capture coz hOtspUrz amek seat no 25F dkt sgt ngan crew area.. camera pun tak de just handphone je.. klo capture ngan hp kang kne plak marah.. nak curi2 amek pun mcm segan je.. coz ade family sblh hOtspUrz.. huhu.. nak take off & landing flite tutup lampu utk safety procedure.. klo spe2 nak bce pape ke on la personal lamp.. huhhh memang la feel nak fly ja0h.. emm insyaAllah!!! ada rezeki end of this year!!
tp yg agak mlg nye blk kali ni dlm flite tuh 1 je bunga (stewardess la) lain adoi!!! letih aku!!! on that day majority cibuk nak blk CNY la kan.. emm memang ramai chinese la.. sempat lg ea dorg ni balik last minutes.. sempat ke nak makan besar?? emm ntah la.. xyah fikir hOtspUrz.. hehe

smp je penang trus memecut ke SP terbaEk~~~

5:35 PM

tRip t0 malacCa 2... Seronok Nau!!!! ^_^

Posted by hOtspUrz

sambungan post yg lps.. hehe
spjg kat melaka neh wan la yg byk berjasa!! mne taknye dia ikot je karenah pelancong neh!! huahaha.. maklumla pelancong dari ja0h.. atenye semua tempat nak g.. tp masa tak mengizinkan.. tp pape pun memang happening giler walaupun 3org je yg j0in trip kali ni..

emm gmbr kat bwh ni diamek kat area Pahlawan Mall!! huhu.. alip yg nak beli sunglasses tp hOtspUrz & wan yg lebey2 try sume sunglasses yg ada.. huahaha.. tp amoi tuh tak marah pun! relax je.. dia pun paham agaknye karenah pelancong.. huahaha.. tp ble tgk balik gmbr2 neh, gelak sensorg.. sengal tahap cipan plak rse.. hehe.. hOtspUrz sbrnye nak beli gak spect indie.. tp ble test je buruk nau la.. then ate klo udah mata rabun pakai spect tak de power kepala pun pusing le.. huhu.. jd tak beli lah.. emm sadis!!!
So mcm mne?? sengal tak budak dlm gmbr tuh?? yg tak bley blah frame kaler PINK!!! adoi!!, Frame mata lalat!! adoi.. ingat cekgu sekolah dlo2.. PK (HEM) nme da lupe.. dia g skolah pakai spect frame mata lalat.. huahaha. klo tgk dia je tak tahan nak ngutuk + gelak.. huahaha.. then korg cbe bygkan frame spect korg ade lilin happy birthday!!! haha.. buruk nau la..
tp yg penting thanks tO amoi kedai tuh coz tak marah pun ktorg try.. xie xie!!! amoi..

haaa ni la antara gmbr yg di amek oleh professional photographer!!! huahaha.. tak yah DSLR.. Lumix alip da cukup utk amek gmbr2 style.. then nak lighting sume jadah tuh g la kat picnik!! huahaha.. emm senang je.. click2 da siyap.. huhu.. tgk je ketapi tuh tingat plak komuter.. adoi choi2!!

haaaa gmbr neh hOtspUrz paling suka!!!! knp?? konon2nye kat oberC lor.. mcm bunga tulip katakan.. emm kat Amsterdam.. huahaha.. tp ble capture je gmbr neh, tgk2 adoi byk plak bunga da mati!!! choi2.. kompom2 la da tau kat Malaysia kan.. hehe..

haaa yg neh memang mcm kat oberC kan?? huahaha nak jugek.. emmm mcm kat mne ea??? emmm kat Bangkok pun jd lah.. huahaha.. pelancong oh pelancong!!! ^_^

Tahniah en Alip!!! haha.. tuah dtg melaka.. hehe.. emm hadiah ni ko tertinggal dlm kete gak ke alip?? huahaha sje nak bikin panas tnye soalan neh plak..

cube cari mne satu hOtspUrz??? huahaha.. adakah dikanan sekali atau di kiri atau di tengah2?? pape pun hOtspUrz suka giler ngan gambar neh!!! style habis lah.. pas neh klo korg nak tiru pun tak pe. huahaha.. walaupun tak nampak muka tp dpt tau kan mne satu tuan punye.. gmbr neh diamek kat area melaka cruise!! emm dari siang sampai mlm ktorg jalan2.. besh2!!!

ni lah sedikit sebanyak coretan hOtspUrz di Melaka.. InsyaAllah ada rezeki sampai lah lg hOtspUrz kat sne.. hehe.. sume yg ditaip ni baru 1st day kat melaka.. tunggu next post utk last day kat melaka.. ok!!!!


haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. laksa + cendol = nikmat bercuti di SP terbaEk.. huahaha
so kpd spe2 yg nak try nikmat bercuti di SP jgn lupe try laksa + cendol.. Laksa + cendol terbaek ni terletak kat area Petronas + Masjid Bakar Arang.. haaa. memang sebelah je.. Tiap2 hari buka kecuali Jumaat.. (ntah btol la kot).. hehe..
On that day hOtspUrz g ngan Aman (manager Guaq) hehe.. memang layan r mkn.. walaupun hari tuh hOtspUrz da mkn kat rumah but nak feel balik sp punye pasal sanggup makan lg!!! haaa. ktorg g sne dlm pkl 3.30ptg.. tgk laksa da tinggal separuh raga.. huhu.. maklum la gerai tepi jalan.. memang la ramai yg singgah..

emm cukup la setakat ni.. balik kali ni sket choi!!! berokband xbley gne, laptop kne virus selesema badak.. so tiap2 mlm klo nak on9 lepak nasmir!! adoi.. menu kat nasmir plak roti banjir + teh ais..

1:34 PM

Selalu Mengalah ^_^

Posted by hOtspUrz

Jelaskan Padaku Isi Hatimu
Seberapa Besar Kau Yakin Padaku
Untuk Tetap Bisa Bertahan Denganku
Menjaga Cinta Ini

Pertengkaran Yang Terjadi
Seperti Semua Salahku
Mengapa Selalu Aku Yang Mengalah
Tak Pernahkah Kau Berfikir
Sedikit Tentang Hatiku
Mengapa Ku Yang Harus Selalu Mengalah
Pantaskah Hatiku Masih Bisa Bersamamu

Jelaskan Padaku Isi Hatimu
Seberapa Besar Kau Yakin Padaku
Untuk Tetap Bisa Bertahan Denganku
Menjaga Cinta Ini

Mengapa Selalu Aku Yang Mengalah
Tak Pernahkah Kau Berfikir
Sedikit Tentang Hatiku
Mengapa Ku Yang Harus Selalu Mengalah
Pantaskah Hatiku Masih Bisa Bersamamu

7:50 PM

let's gO!!!!!

Posted by hOtspUrz

Flight No.Departure CityDeparture
Date & Time
Arrival CityArrival
Date & Time
Status
MH1134 KUALA LUMPUR 13 Feb 2010 07:40 PENANG 13 Feb 2010 08:30 ON TIME
MH1138 KUALA LUMPUR 13 Feb 2010 09:15 PENANG 13 Feb 2010 10:05 ON TIME
MH1140 KUALA LUMPUR 13 Feb 2010 10:35 PENANG 13 Feb 2010 11:25 ON TIME
MH1148 KUALA LUMPUR 13 Feb 2010 13:55 PENANG 13 Feb 2010 14:45 ON TIME
MH1152 KUALA LUMPUR 13 Feb 2010 16:10 PENANG 12 Feb 2010 17:00 ON TIME
MH1154 KUALA LUMPUR 13 Feb 2010 17:10 PENANG 13 Feb 2010 18:00 ON TIME
MH1158 KUALA LUMPUR 13 Feb 2010 18:10 PENANG 13 Feb 2010 19:00 ON TIME
MH1162 KUALA LUMPUR 13 Feb 2010 19:10 PENANG 13 Feb 2010 20:00 ON TIME
MH1164 KUALA LUMPUR 13 Feb 2010 20:20 PENANG 13 Feb 2010 21:10 ON TIME
MH1166 KUALA LUMPUR 13 Feb 2010 21:15 PENANG 13 Feb 2010 22:05 ON TIME
MH1194 KUALA LUMPUR 13 Feb 2010 23:50 PENANG 13 Feb 2010 00:40 ON TIME

2:06 AM

Pernah aku>..............

Posted by hOtspUrz

adoi bila otak serabut mata pun tak nak pejam-pejam!!! panas plak tuh cuaca skg neh.. bertambah2 la stress.. aku da cbe release sume tension & masalah dunia neh.. tp knp ea makin hari mkin byk plak masalah yg timbul.. thesis, hidup, masa depan, diri arghh sume lah... cukup la hOtspUrz!! nak simpan sampai bila?? jadi driver kehormat, pemberi subsidi minyak, penjual tiket, agent syarikat bus express, KULI BATAK, ah long bukit semakin digondol, penyedia khidmat VIP utk menghantar dan mengambil, penjaga hati manusia, tenaga pengajar tak kira tempat meat lab, instrument lab arghh macam2 lah.. adoi resume penuh la mcm neh ngan experience terBAEK!!! pengalaman kerja lebih hebat dari tajuk thesis.. interesting giler.. segalanya yang terBAEK boleh didapati disini!!!!

Penat weh, penat!!! emm da lme tak luahkan sumtin kat blog.. coz sumtimes klo tersalah ayat ade plak yg terasa kalah tok aku kat kampong.. ingat hOtspUrz jge hati rakan-rakan sepejuangan, coursemate, member2 hometown.. tp sebaliknye??? fill in the blank!!!! ko kenal aku ke?? spe ea ko neh? haha aku lah hOtspUrz serba boleh.. dikala susah dan senang..

tp selalunye aku ni senang je. tak pernah hadapi kesulitan.. maklum lah byk experience spt kat ats tuh.. aku kan abang.. carilah aku time ______ ... bila baik org amek kesempatan, bila kne kata2 hikmat ckp aku ni tak jge hati member, panas baran, ego n wat so eva!!!..

hOtspUrz oh hOtspUrz!!! dari dlu sampai skg.. nyesal aku join _____..!!!! tu lah.. dari dlu lg kan da ade org marah ko join.. tp ape yg hOtspUrz wat?? degil degil degil... org da pesan jgn, jgn, jgn.. nt ko yg susah!!! ape hOtspUrz wat.. xpe aku nak try dlu.. emmmm hasil??? HILANG SEGALANYA.. tahniah atas kejayaan anda hOtspUrz.. kisah klasik untuk masa depan kan.. bersabar lah hOtspUrz.. tp siyes penat sgt2!!! letih badan, tiap2 hari mcm neh. tp ade org peduli?? yg diperdulikan kan ada lg _____.. adoi adoi adoi... nak katakan tidak, xnak, tak boleh, xmau mesti tersekat.. tak terkeluar.. sanggup wat ape pun.. sampaikn kne berteduh kat petrol station, berteduh kat bawah jejantas, berteduh bawah pokok.. normal la tuh hOtspUrz...

bila nak bergembira seribu confrm dtg.. bila nak berakit ke hulu... mampos xlayan.. skg ni sibOk!! byk kije lain nak wat.. pekemendou nye nak berakit?? org naik boat express je.. dari dulu sampai skg.. manusia kan.. spe nak susah.. aku nak bergembira je.. tiap2 hari.. tak tau pun ada ni _____ .. lor tak de pun org nak gtau... xpe lah.. sumenye akan disettlekan. yang pasti ianya akan datang..

hOtspUrz cukup lah ye merepek dipagi2 buta neh.. merepek lebih susah.. maklum la manusia ni kan usia semakin meningkat..
sekian... kisah klasik untuk masa depan.




7:27 PM

tRip t0 malaCCa 1.. seronok nau!!!!

Posted by hOtspUrz

1st trip for this year 2010!!! haha.. spt thn lps bulan 2 bulan hOtspUrz berjalan2 makan angin (err kembong da perot neh!!).. last year trip to UMS coz hOtspUrz wakil fOod Sc dalam MIFT.. for ur remind click here utk imbasannye.. hehe

utk thn ni bajet telah dikurangkan jdnye terpaksala hOtspUrz memikiorkan tempat2 yg bley berjimat.. huhu.. jdnye hOtspUrz decide nak g jln2 Bandaraya Melaka Bersejarah!!!! haaa.. menarikkan?? y i'm chosen Malacca?? coz melaka neh byk tempat2 yg bley dilawati tak mcm tempat lain.. contoh: melaka ni byk tempat2 bersejarah dan tempat2 yg bley dilawati tanpa rasa bosan.. coz klo jalan2 kat keY ell ni just tempatnye membeli belah.. tp klo kat melaka bley membeli belah + melawat tempat2 bersejarah..

Planing asal2nye memang hOtspUrz nak g ngan alip (xrumate) + wan je.. coz pkkan member2 lain sume busy ngan kije masing2.. but at last pun memang hOtspUrz, alip (xrumate) + wan je.. Aidil ada prob, top ade kije, Manager GUAQ aman tak bley cuti lme2 t bley bankrupt, awie tak de belanjawan.. emmm tak pe lah. nak wat mcm mne tak de rezeki nak hang out sme2.. hehe.. nxt tyme okay!!!!
emm hari yg nak bertolak ke Melaka 6/2/2010!! bermula episod hOtspUrz & the geng sebagai pelancong!!! wah pelancong beb.. siyes best giler.. 1st destination hentian R&R seromban!! sarapan pagi (pkl 11 pg!!!) lapau nau!!! makan nasi lemak.. alip as usual!! on diet!!! mkn 2 bungkus roti cream gardenia + milo ais.. perkara penting yg ktorg wat time tuh bergambar ler!! haha.. pelancong kan.. hehe.. on da way nak g melaka ktorg borak je.. byk topik2 yg dibualkan.. ye la ble da lme tak jumpa kompom r byk bende nak diceritakan... hal duniawi dan ukhrowi sume kuaw!! khusyuk nau mendengar..
Dataran yg paling style!!! hehe.. ramai giler org melepak kat sini. ^_^

haaa... SKA!!!!! bus zaman P. Ramlee baru kawen.. huahaha.. Ingat Melaka ingat SKA!!!! ^_^

sampai je melaka tros g Jasin coz nak rest + letak barang dlu. emm on da way sempat la jugek tgk tapak bersejarah!!! hahahaha tapak pembinaan MYDIN jasin!!! wakaka.. besar siot.. hehe.. sampai je kat rumah ktorg rest kejap coz letih gak perjalanan td..

1st place ktorg melawat.. Pulau Melaka.. Kat cni mcm xde pape sgt pun. just view laut je.. but then ktorg mengasah skill amek gmbr kat cni.. adoi lme gak melepak kat area pulau melaka neh..

Emm hOtspUrz da sampai kat SELAT MELAKA ok!!!

The next destination g jalan2 kat Dataran Pahlawan!! best + syok sampai lupe diri.. jalan tak hingat.. hahaha.. maklum la pelancong katakan.. mesti la berjalan2!!! gambar?? kompom r.. setiap tempat nak amek gmbr.. hehe.. strusnye ke A Famosa!!! tak naik pun bukit.. Letih beb.. panas plak tuh.. berpeluh je!!! adoi..

Nxt kat mne hOtspUrz berjalan2.. tungguuuu.. haha.. malas da nak tulis pjg2 kat cni.. ^_^

11:44 PM

MELAKA oh MELAKA

Posted by hOtspUrz

haaaa SKA!!! Syarikat kenderaan Aziz!!! huhu.. ni la bus yg aku pernah naik dari kuantan ke melaka suatu ketika dahulu!!! siyes bus SKA neh mcm zaman P. Ramlee baru kawen!!! sempit!! mcm bus rombongan sekolah.. adoi.. time tuh redha je la.. tp skg ni i'm not sure whether it still the same.. ingat SKA ingat Melaka.. Ingat Melaka ingat SKA.. Syarikat Kenderaan Aziz.. huhu

emm esk bermula episod pengembaraan hOtspUrz & friends ke Bandar Melaka Bandaraya Bersejarah.. can't wait for 2moro!! hehe.. coz da lme plan nak g jejalan sne.. hOpely dpt menjelajah keseluruh Melaka!! wah!!!


9:31 AM

1 word, 1 answer & 1 MALAYSIA.. ^_^

Posted by hOtspUrz

The only rule is to answer the questions with just one word.

Your Cell Phone? w810i
Your Hair? Black
Your Mother? lOving
Your Father? sTrict
Your Favorite Food? tOmyam
Your Dream Last Night? kaWen??
Your Favorite Drink? juice
Your Dream/Goal? Success
What Room Are You In? KAB
Your Hobby? fLying
Your Fear? Snake
Where Do You See Yourself In Six Years? Marriage
Where Were You Last Night? KarOk
Something That You Aren’t? dishOnest
Muffins? blueberry
Wish List Item? lOts
Where Did You Grow Up? SP
Last Thing You Did? fB
What Are You Wearing? t-shirt
Your TV? SOny
Your Pets? nO
Friends? happening
Your Life? Complicated
Your Mood? Cheerful
Missing Someone? sOmetime
Vehicle? KBA
Something You Aren’t Wearing? jacket
Your Favorite Store? fOod
Your Favorite Color? pUrple
When Was The Last Time You Laughed? Now
Last Time You Cried? PK36
Your Best Friend? many
One Place You Go To Over And Over Again? lab!!!
Facebook? mostly
Favorite Place To Eat? OTWC

1:13 AM

hOtspUrz oh hOtspUrz

Posted by hOtspUrz

lately ni ntah knp asyk stress je.. serabut kepala otak neh.. routine as student some time make me fell like hell!!! haha.. ntah la knp..

sebab thesis ke?? may be!!! sebab life?? may be...
most da day dalam lab!!! dengar tazkirah free!!!, penat tawaf dlm lab, exercise naik turun tangga, kaco org dlm lab, jd peneman setia meat lab, writing tak start lg, translate hampeh je xpaham 1 hape pun..... arghhhh enuf!!!!!! ble la nak hbs sume neh..
weekdays je mata kuyu, otak beku, hati melayang, badan letih, kaki sakit... wiken mata ngantok, tdo tak ingat dunia, kuar jln2 balik mlm, lepak, hang out ngan cousin.. tp sume tuh xcukup nak cover stress yg dikumpul spjg 5hari dlm lab.. adoi..

tgk FB?? adoi tiap2 hari!!! sumtime lg stress coz?? adoi... sampai bila ea?? letih da!!

(sorry la klo korg bce post ni mcm buang mse je.. coz aku memang ngah stress ngan life aku skg ni.. xtau knp.... hOtspUrz 1.38am)