hOtscLOpEdia

KiSah kLaSik uNtuK maSa dEpaN... MiMpi yaNg sEmpUrna...

Highlight!!!!!!!!!!

Popular Posts

7:27 PM

tRip t0 malaCCa 1.. seronok nau!!!!

Posted by hOtspUrz

1st trip for this year 2010!!! haha.. spt thn lps bulan 2 bulan hOtspUrz berjalan2 makan angin (err kembong da perot neh!!).. last year trip to UMS coz hOtspUrz wakil fOod Sc dalam MIFT.. for ur remind click here utk imbasannye.. hehe

utk thn ni bajet telah dikurangkan jdnye terpaksala hOtspUrz memikiorkan tempat2 yg bley berjimat.. huhu.. jdnye hOtspUrz decide nak g jln2 Bandaraya Melaka Bersejarah!!!! haaa.. menarikkan?? y i'm chosen Malacca?? coz melaka neh byk tempat2 yg bley dilawati tak mcm tempat lain.. contoh: melaka ni byk tempat2 bersejarah dan tempat2 yg bley dilawati tanpa rasa bosan.. coz klo jalan2 kat keY ell ni just tempatnye membeli belah.. tp klo kat melaka bley membeli belah + melawat tempat2 bersejarah..

Planing asal2nye memang hOtspUrz nak g ngan alip (xrumate) + wan je.. coz pkkan member2 lain sume busy ngan kije masing2.. but at last pun memang hOtspUrz, alip (xrumate) + wan je.. Aidil ada prob, top ade kije, Manager GUAQ aman tak bley cuti lme2 t bley bankrupt, awie tak de belanjawan.. emmm tak pe lah. nak wat mcm mne tak de rezeki nak hang out sme2.. hehe.. nxt tyme okay!!!!
emm hari yg nak bertolak ke Melaka 6/2/2010!! bermula episod hOtspUrz & the geng sebagai pelancong!!! wah pelancong beb.. siyes best giler.. 1st destination hentian R&R seromban!! sarapan pagi (pkl 11 pg!!!) lapau nau!!! makan nasi lemak.. alip as usual!! on diet!!! mkn 2 bungkus roti cream gardenia + milo ais.. perkara penting yg ktorg wat time tuh bergambar ler!! haha.. pelancong kan.. hehe.. on da way nak g melaka ktorg borak je.. byk topik2 yg dibualkan.. ye la ble da lme tak jumpa kompom r byk bende nak diceritakan... hal duniawi dan ukhrowi sume kuaw!! khusyuk nau mendengar..
Dataran yg paling style!!! hehe.. ramai giler org melepak kat sini. ^_^

haaa... SKA!!!!! bus zaman P. Ramlee baru kawen.. huahaha.. Ingat Melaka ingat SKA!!!! ^_^

sampai je melaka tros g Jasin coz nak rest + letak barang dlu. emm on da way sempat la jugek tgk tapak bersejarah!!! hahahaha tapak pembinaan MYDIN jasin!!! wakaka.. besar siot.. hehe.. sampai je kat rumah ktorg rest kejap coz letih gak perjalanan td..

1st place ktorg melawat.. Pulau Melaka.. Kat cni mcm xde pape sgt pun. just view laut je.. but then ktorg mengasah skill amek gmbr kat cni.. adoi lme gak melepak kat area pulau melaka neh..

Emm hOtspUrz da sampai kat SELAT MELAKA ok!!!

The next destination g jalan2 kat Dataran Pahlawan!! best + syok sampai lupe diri.. jalan tak hingat.. hahaha.. maklum la pelancong katakan.. mesti la berjalan2!!! gambar?? kompom r.. setiap tempat nak amek gmbr.. hehe.. strusnye ke A Famosa!!! tak naik pun bukit.. Letih beb.. panas plak tuh.. berpeluh je!!! adoi..

Nxt kat mne hOtspUrz berjalan2.. tungguuuu.. haha.. malas da nak tulis pjg2 kat cni.. ^_^

0 comments: