hOtscLOpEdia

KiSah kLaSik uNtuK maSa dEpaN... MiMpi yaNg sEmpUrna...

Highlight!!!!!!!!!!

Popular Posts

9:34 PM

hOtspUrz... sje nak lepaskan sumtin...

Posted by hOtspUrz

actually hOtspUrz xde mood nak update blog neh coz lately feel too bored!!! arghh nothing to do coz fikir nk cari kje lain je.. haha.. most of the TIME!!!..

tetibe je rse mcm nak lepaskan sumtin!!!.. ye la asyk stress je memanjang.. kne la lepaskan jugek!!.. actually hOtspUrz sgt2 meluat ngan current company!! arghhh xbaek hOtspUrz!! haha.. nak wat cm ne da tpkse.. hehe.. from da 1st day joining this company, hOtspUrz bersemangat sgt2 coz nak implement lot of knowledge and nak share sumtin yg bley bg benefits to both parties.. mula2 mmg sibuk nak improve here and there!! bg suggestion ini suggestion itu, huhu.. maklum la fresh grad kan!! semangat dia lebey!!! xtau lg politik tmpt kje mcm mne.. tak tau lg managing director mcm mne.. xtaw lg general manager mcm mne.. ingat lg hOtspUrz suggest utk wat changing room yg proper.. tp smp skg nan adoo.. emm bg suggestion utk GMP issue.. tp smp skg xde la improvement yg membanggakan.. tp yg berubahnye kat company ni ialah internet kne block!!! printer pun bg sedakar ada je.. rosak berpuluh kali.. nak print pun kne share ngn department laen.. jauh plak tuh.. nak photostat kne letak password coz nak jimat kertas katanya.. tp sbnrnye kedekot!! ingat hOtspUrz xmampo nak photostat personal item kat kedai?? komputer dorg bg tp bos aku pakai m words 2007 but aku 2003!!! so klo bos wat file docx aku ni melopong je la.. mintak tlg convert dlu.. huhhh.. mtk IT department utk install m words 2007 da 2 bulan dah!! tp nothing!! telefon?? bos aku je ade ok!!! so that klo nak make a call kne la g kat meja bos.. huhhh.. klo nak luahkan ni sbnrnye byk lg.. tp xpe lah mls nak ungkit byk2.. hehehe..

skg ni setelah 8 bulan hOtspUrz kje kat sini, sume benda da dlm kepala otak!!!... dan da mula semakin xde mood nak kje + malas pun hinggap kat hOtspUrz neh... sume ni coz ade satu pihak je YANG NAK UNTUNG!!! and satu pihak lg kne KERAH wat kje mcm kuli batak!!!.. bukan niat hOtspUrz nak reward dari ape yg telah dilakukan.. but at least appreciate our effort in what we r doing to improve ur company!!! benefits from company?? sorry ye!! NOTHING!!! dtg lmbt 1 minit!!! kne HIGHLIGHT kat punch card!! yg aku blk lmbt lebih satu setengah jam korg xde plak nak HIGHLIGHT ye?? mmg mcm haremmm!!! kete aku jugek company rembat!!! klo letak logo company kat kete aku sah2 da mcm hak milik company!!! SIOT!!!! company suruh g wat audit tp SILA GUNA KERETA SENDIRI YE.. blk nt claim ye!!.. huhhh panas berapi hOtspUrz!!! tp nasib baek gak, audit kat seremban tempoh hr gne kete org laen.. da la claim mileage rm 0.35 je per KM.. emmm kedekot!! haji bakhil!!!..

latest g audit kat ipoh!! kete hOtspUrz menjadi kenderaan rasmi ye!!! tp after blk je dr audit neh mmg sakit hati tahap cipan!! siyes sakit hati!! bley plak jd issue coz g audit kat kilang member baek tokey kilang neh!! management ckp ktorg g audit neh xdpt permission dr tokey!! adoi pe kes plak yg director sign utk advance tuh hape?? then management ckp ktorg ni g xinform awl2 company tuh!! dorg xsmpt nak wat preparation.. arghh mampos xlayan!!! da kate audit!! so xkan la nak inform sebulan awl!! ktorg call company tuh then dia ckp ok utk ktorg g wat audit!! so ape kes korg nak ckp ktorg xinform awl2?? mcm haremm je.. ktorg ni wat kje mcm org gila utk company but at last ape yg dpt??? nothing!!! siyes hOtspUrz ckp!! kilang yg dikatakan member baek tokey kilang ni sbnrnye supply ayam kat ktorg!!! huhhh.. yg jd issue nye sb kilang member dia tuh SANGAT2 KOTOR!! bapak kotor!! supply ayam utk 1 of big manufacturer in northen region beb!!! at 1st smp kat kilang tuh!! huhh terdetik dlm hati hOtspUrz!!! ni giler ke ape!! bapak kotor kilang ni!!! da la supply ayam kat ktorg!! isyh!!! btol ke neh!! xsnggup nak mkn ayam yg dorg supply neh!! emmmmm spin chiller (klo korg nak tau ape bende neh try search kat google) BAPAK GELI GILER!!! berlumut!!! berdaki!!! kotor mampos.. adoii!!! patot la management marah sgt ktorg g wat audit!!! nak tutup kes ni rupanye!!!. tau la tu kilang member ko!!! tp soal hygiene + cleanliness mne bley compromise beb!!!

arghhh malas nak layan!!skg ni ade 1 lg audit kilang yg supply ayam.. but!! hOtspUrz da xde mood nak g!! coz klo g pun ape yg ktorg dpt? kete confrm2 la kne guna kete aku!!! emmm..

yg terbaru hari ni!! 30.06.2011!! HR department kuarkan polisi baru!! polisi baru?? ape jadahnye?? sejak msk kje kat sini xpnh pun dgr ade polisi!!

polisi yg mmg xmenguntungkan staff!! company yg menang!!! mileage utk bwh 500 km rm 0.40 but lebih 500 km tm 0.30!!!! dan g mne2 training or audit naek kete sendiri!!! tgk!!! spe yg untung?? minyak hitam + servis kete?? spe kne tanggung??? ingat mileage tu cukup?? staff allowance utk outstation manager rm 50, exec rm30 but staff allowance ni applicable utk stay more than 1 nite.. klo half day BAHAGI LA 2!!!

emm lagi luah lagi sakit la plak hati ni.. enough la post kali neh..

yg penting!!! hOtspUrz wake up!! cari kje laen yg better and prepared urself utk sebarang intvw!! hahahaha..

9:16 PM

hOtspUrz ......... teruskan berusaha!!!

Posted by hOtspUrz

hari silih berganti, masa kian berlalu tanpa berhenti sedetik pun.....nampaknye sekali lg hOtspUrz GAGAL!!!! gagal dlm interview.... Last intvw kat nestle utk manufacturing tech.. within 2 weeks after intvw we will call back.. if u didn't receive any call that means unsuccessful.. so mmg da 2 minggu sudah!!! but i'm still positive!!! mungkin Rezeki daripada-Nya belum sampai.. namun hOtspUrz masih terus mencuba. mne tau ade peluang dan rezeki lain..

kecewa?? bohong la kan klo hOtspUrz ckp xkecewa..memang la hOtspUrz kecewa sangat2.. mne tak nye sume BIG company & MNC hOtspUrz da cube.. 1st try Kraft Penang, Kerry Ing, Maestro Swiss - wat minuman malt coklat vico.. sume gagal walaupun 1 of that company viewed hOtspUrz punye resume 6 kali!!! but myb ade candidate lain yg lebih hebat!!!... but hOtspUrz da beri yg terbaek!!!... actually hOtspUrz dpt perbaiki segala kelemahan sbnrnye.. dari setiap intvw hOtspUrz akan perbaiki segala kelemahan yg mmg ada!! ye la kan manusia xde yg perfect!!! but hOtspUrz try to improve!!!

Yang terbaru, hOtspUrz dpt email dari KFC marketing... alhamdulillah!! ada yg respon ngn application hOtspUrz!!InsyaAllah dengan berkat dari-Nya rezeki tuh akan ada dimana-mana, cuma terus berdoa agar dimurahkan rezeki dan dibuka pintu rezeki.. 27 june 2011 neh hOtspUrz akan turun KL sekali lagi.. kawan2 tolong doakan kejayaan hOtspUrz ya.. aminn..

but korg mesti terfikir knp hOtspUrz giat bebeno cari kje lain... emm 1st!!! hOtspUrz still xpuas hati lg dengan ape yg ada.. haha.. (xde 100% pun).. hehe..actually nak la dpt kje yg proper.. gaji byk!!!! working env yg best + company bg byk benefits and management yg friendly staff!!!...current company adoi nan ado!!! siyes!!! but working env kat R&D department mmg best!! coz bOs sgt2 sporting!! even aku wat salah!! typo ke document kne reprint byk kali pun dia xmarah!! ngee!!! hOtspUrz ngular pun dia relax je (xde la ngular sgt!! haha.. tp klo da xde kje so nak wat pe lg kan.. ngular la..). yg xbestnye company ni kedekut!! kedekut tahap bakhil!! tp nak suruh org wat mcm2.. sorry beb!! nak g audit pun kne naek kete sendiri!! haiyoo.. kete company utk kegunaan AHLI KELUARGA tokey!! arghh boleh blah!!. geram da la neh.. hehe.. HR department pun teruk!! siyes!! giler teruk HR sini.. suck sgt2!! HR manager just wat kje yg nak selamatkan dia je.. jaga tempat duduk dia + berscandal ngan GM!!! haiyoo buruk sgt owt perangai mcm tuh.. be professional sket weh!! staff lain nampak kowt!! xmalu ke??

emm malas la nak komen byk2 pasal current company.. gaji pun ciput!! haha.. hadoi!! eee stress taw ngan food industries neh!! kje bapak byk tp gaji ciput sgt2!!! siyes.. rse nyesal pun ade gak amek course food neh.. hahahahaha.. ye la.. ingat dgn amek degree 4TAHUN!! gaji bley la dpt 4 RIBU keatas.. tp nan adoooooooo!!!! fresh grad klo company cikai!! tahap cipan starting bari 1.5k!!! jeeeeeee...


dlm meluahkan perasaan neh.. terfikir plak somtin... bila la hOtspUrz dpt g jejalan oberC!!! emm teringin nak wat Trip Report kat Malaysian wings.. hehe.. naek kapal terbang!! tp nak la yg full service!! xmao LCC.. hehe.. adoii....

9:50 PM

hOtspUrz.... really-really hope!!

Posted by hOtspUrz

some of you already be informed that, hOtspUrz was attending interview at nestle.. but i don't have a feel to write anythings regarding to the interview Q&A coz that caused me feel STRESS!!!

but for those read this post!!! please!! please!! please pray for hOtspUrz luck!!! i'm really2 hope that, they r choosing me!!!!! to join them!! seriously!! i'm really2 hope!!! YA ALLAH murahkan lah rezekiku!!! aminnn..

current company make me feel bored!!! for god sake!!! i don't have mood to working with them anymore!!! don't know why!! but may be i need some interesting working environment and better salary!!! (oh don't said bout that coz i'm the only degree holder at here have the lowest salary)..

As usual hOtspUrz just wanna share some picca..
so korg layann sudah!!!.. teruja siot!!!!! coz hOtspUrz da ade 3 die-cast model!! 1st Malaysia Airlines B737-800 9M-MXA - new livery scheme, 2nd AirAsia A320-200 9M-AFW - AT&T William F1 livery scheme, 3rd AirAsia A320-200 9M-AFC - World Best Low-Cost Airlines Livery (previously was Man U livery!!!)