hOtscLOpEdia

KiSah kLaSik uNtuK maSa dEpaN... MiMpi yaNg sEmpUrna...

Highlight!!!!!!!!!!

Popular Posts

Firstly nak mintak kebenaran ye amer!!! coz a.shidi curi ko punye post kat blog.. haha..
sbg ganjaran a.shidi promote sket ko punye blog.. haaa spe2 yg nak bce text yg penuh bley click sini.

SEPTEMBER
Sangat bersopan santun & bertolak ansur Sangat cermat, teliti & teratur. Suka menegur kesilapan orang lain & mengkritik. Pendiam tapi pandai bercakap. Sikap sangat cool, sangat baik & mudah simpati Sangat perihatin & terperinci, amanah, setia & jujur. Kerja yang dilakukan sangat sempurna. Sangat sensitif yang tidak diketahui. Orang yang banyak berfikir. Daya pentaakulan yang baik. Otak bijak & mudah belajar. Suka mencari maklumat. Kawal diri dari terlalu mengkritik. Pandai mendorong diri sendiri. Mudah memahami orang lain (daya firasat yang tinggi) kerana banyak simpan rahsia. Suka sukan, hiburan & melancong. Kurang menunjukkan perasaannya. Terluka hatinya sangat lama disimpan. Terlalu memilih pasangan. Sukakan benda yang luas. Bersistematik..


emm da bce jgn plak fikir yg hOtspUrz ni perasan bagus ye.. sume ni daripada kajian Dato' Fadzillah Kamsah ye..hehe.. pape pun memang ade persamaan.. ntah la kan.. myb kebetulan.. tp yg penting percaya pada ALLAH yang 1!!!!!

3:09 PM

hOtspUrz @ Kem Tebrau & PULADA - PART 2

Posted by hOtspUrz

Selepas selesai mkn tghr semua blk ke tempat penginapan masing2... termasuk la hOtspUrz & din.. emm klo da blk ke bilik pe lg?? TIDO!!!!! haha.. hmpr sume tido keletihan.. tp yg pasti budak2 Palapes terpaksa meneruskan xtvt diorg... (biasa la kan klo askar pun mne ade rehat2).
Lebih kurang pkl 6 hOtspUrz ngn yg lain (Din, Ajue, Aimi & Miza) da bersiap2 utk discus utk mlm ni.. coz ktorg nak wat kije mlm tersebut. tp pd mlm tuh dinner sedikit terlambat.. may b ada masalah dari sudut komunikasi kot.. tp its okay hOtspUrz xde la lapo sgt..
selepas solat dlm pkl 8.30mlm baru mkn sampai.. jdnye sempat la ktorg setup tempat utk jlnkn penyelidikan.. mse tgh setup ni hmpr sume org asyk tgk je kat ktorg!! emm maklum la HOT!!!!! kan hehe.. hOtspUrz + hot = perasan thp pokemon.. hehe.. (tp xde la perasan ok)
selesai je setup ktorg dijemput utk mkn!!! huhhh layan VIP lg!! adoi malu la + kesian plak kat bebudak palapes coz dorg nak mkn kne beratur panjang pulek.. (itu la keadaan sbnr dlm askar kan?? kne berdisiplin).. huhh bagus la dorg ni sabor je beratur sblm dpt mkn.. tp yg best nye dorg dpt mkn dlm tray mcm asrama!!!! adoi kenangan2!!! hehe..
emm korg nak tau tak menu mkn mlm hari tuh??? emm korg jgn terkujat tau.. mkn dorg mewah sgt2!!! xsangka pulek dpt mkn makanan yg sedap2 dlm kem ASKAR!!!! huhu.. ingat mkn mcm kat hospital je (mkn kat hospital healthy tau!!! wlpun xcedap). menu mlm tuh nasi minyak + chicken chop!!! + sayur cmpur (carrot+corn+beans) + mushroom soup + black paper sauce + air sarsi + tembikai = SEDAP SGT2!!!!!!!!!!!!! ayam besar!!!!! (bukan ayam katik mcm kat cafe UO-mse hOtspUrz 1st year la)...mkn ktorg sme ngan budak2 palapes tau.. kira fair la kan... sblm mkn aimi amek gmbr dlu sbg bukti utk thesis dia.. (gmbr tuh ada kat camera aimi jdnye hOtspUrz xdpt la nak post kan kat dlm blog ni..)

Selepas semuanye selesai ktorg mulakan penyelidikan ktorg (main objective ktorg g kem tebrau+PULADA).. 1stly wat food survey (pandai2 je bg nme survey), merangkumi personal data utk responden, rekod mkn dlm mse sebulan, rekod mkn ingatan 24jam, rekod xtvt ingatan 24 jam dan mcm2 lg. haha mse ni hmpr sume responden yg mulanye beria2 nak wat survey.. tp ble da tgk soalan dan kertas yg dorg dpt mula la sorg2 merungut.. emm (xpe hOtspUrz & researcher lain paham) tp ktorg sbnrnye sangat2 berharap yg responden menjalankan tanggungjawab dgn sempurna!!! please tolong la ktorg ea!!!!!...

haaaa ni pulek gmbr bilik penginapan hOtspUrz!!! bilik ni utk pegawai2 lain-lain pangkat (LLP).. klo yg pangkat tinggi kat bilik sebelah..siyesly hOtspUrz tak terkujat pun ngan keadaan bilik mcm tuh dan x expect pun bilik mcm hotel coz tinggal dlm kem kan.. kira okay la.. tp Tuan Lazim aka lecturer FTSM ade ckp "emm klo aku tau lah mcm ni aku bawa cadar!!". ayat tuh sbnrnye merujuk kpd hOtspUrz.. tp hOtspUrz ckp blk.. emm xpe sy da biasa da mcm ni.. janji bley tdo.. siyesly katil yg hOtspUrz dpt agak kotor la.. tp nak wat mcm mne.. terima je lah.. its okay.. nothing to complain.. ^_^..dlm dorm ni bley muat 20 org kot.. mse mula2 sampai dorm ni panas giler!!!! dlm otak da terfikir!!1 adoi aku duduk jauh dr kipas.. emm mlm t kompom kepanasan.. tp bila mlm sejuk la pulek!!!..haha. best je tido. walaupun hOtspUrz tgh sakit2 badan!! huhhh.. ni sume akibat dr wat kije mlm tuh.. tp agak malang sket dlm bilik ni bila hujan.. emm siling bocor.. hari last kat sana habis beg hOtspUrz basah!!! sume baju+suar+spender+sweater basah!!! hOtspUrz blk pakai baju basah tau!!! sedey.. udah le sejuk.. emm


Second day ktorg duduk kat kem tebrau je.. xikot budak-budak palapes g PULADA sb letih+ nak analyze data yg diambil smlm... huhu tp sbnrnye tak de la wat pape pun.. hehe.. just tido seharian!!!! sampai Tuan Harizal (sentri) tercari2 ktorg kat mne.. padahal ktorg tdo dlm dorm.. hehe.. ngantok + busan tak tau nak wat pe.. tp yg penting makanan yg disediakan memang sedap giler.. menu utk tghr nasi beriani + daging + epal + kek.. huhu.. menu mkn malam terlupa pulek.. sorry ye.. tp yg pasti sume sedap2 dan hOtspUrz kenyang.. lalala..
mlm kedua ni hOtspUrz planing nak wat antropometri tp disebabkan sume budak2 palapes letih hOtspUrz sempat wat utk 5 org je.. mne tak letihnye dorg, seharian dilapangan menembak PULADA.. huhu.. memang pack la xtvt dorg.. Diorg balik pun da pukul 11 lebih.. nak tunggu dorg rest dlu + mandi.. kpd 5 org yg sempat hOtspUrz & din wat tuh sorry eyh coz ganggu mase korg nak rest.. thanks coz bg kerjasama yg sgt2 baik spjg hOtspUrz amek data..

emm stop jap dr cite tentang kem tebrau ea..
skg ni nak cite sket xtvt last wiken + 1st day masuk lab wat kije2 thesis.. haha..
planing nak beli wallet da lme coz wallet da koyak rabak da.. mne tak nye letak byk sgt duit syiling!!!! (duit kertas xde miskin)... tp sayang tau wallet lme coz da pakai hmpr 2 tahun setengah, beli kat mines (radioactive - ngah wat promotion 50%) hehe..
tetibe je hr ahad yani msg tnye da g beli ke wallet. emm then nak ikot g alamanda coz busan kat bilik.. (sha blk shah alam-ade org merisik.... tp merisik org laen)
ajak anep plak tetibe g rumah makcik la pulek.. ramai btol makcik dia neh.. haiya!!!!..
pape pun last wiken kuar ngan yani je..

emm ni la wallet hOtspUrz skg neh.. hehe.. lawa giler kan?? see da leg la spe pilih!!! haha.. sbnrnye mse nak beli mintak suggestion from yani.. mne tau dia ade idea & corak yg lbh lawa..hehe..emm wallet ni tak tau la bley tahan lme mne.. hopely lme la...skg ni baru2 sayang la.. xletak duit syiling.. tp nt da lme sket xtau r pe akn jd.. (teringat plak karangan mse darjah 6- aku sepasang kasut) skg ni kne wat aku sebuah wallet (sebuah ea?? ntah la-acan pakar bahasa btol x??) ngee..

emmm big apple!!! ni pun da lme giler hOtspUrz nak beli.. tp last wiken baru dpt.. huhhh.. mengidam la pulek..


beli 6 biji tp kongsi ngan yani. sorg 3.. sha jgn jeles ye.. emm sedap banget..


1st day masuk lab

haha.. ni la mamat yg hensem lg kacak bergaya!!! hoho perasan.. tekun kan hOtspUrz ni wat kije.. ade pulek paparazi amek gmbr!!! (tQ yani).. pada hal gmbr tuh baru nak start, meja kosong je.. hehe.. dengan jaya nye hOtspUrz bangun pagi n teros g fakulti dlm pkl 9pg!!! huhu.. ingat da awl tp ade org lg awal!! tp start wat kije dlm pkl 11pg!!!!! adoyai.. mcm mne tuh?? biase la 1st day masuk lab mesti la cempera + cewi (org utara tau maksud).. tercari2 radas, bahan dan yg paling penting en jamal aka supermicrob.. errrr supermicrob?? hehe.. tp mse nak wat kije2 tuh hOtspUrz tpkse mintak tolong aifa aka dr norrakiah Jr.. hehe.. coz dia la yg byk ajr hOtspUrz nak jalan kan microb test neh.. pening tau!!+leceh = stress... adoi..

haaa ni da last preparation utk test.. MRS Broth.. en jamal su0h wat 10ml je.. 52.2g dlm 1litre.. jdnye 0.522g je la hOtspUrz gune.. sket je kan.. ye la coz nak growth kan lactobacillus plantarum je. nak tau bley growth ke tak.. glassware sume da ditempah awl iaitu 9tube+penutup, 2 schott bottle, wire loop, kotak tips... tp bikar tak pulek tempah.. sengal kan?? sgt2... hehe.. jdnye mintak ka lat kai lun!!! tQ beri2 march ya.. tp 1 lg bikar hOtspUrz curi kat lab daging.. hahaha.. lantak la.. aku anak tiri god.. curi je la.. klo mintak xdpt....
pape pun sume da settle tp hOtspUrz bertapa dlm lab dari pagi sampai ptg tau!!! letih banget!!! udah le serabut sb terpecahkan bikar yg pinjam dr kai lun!!!! arghhh tension!!! knp la bley jatuh pecah!!! emm hOtspUrz lain kali jge barang org.. da la awk tuh pinjam.. pastu bg pecah pulak.. isyh2... teruk btol la hOtspUrz neh.. adoi!!! stress tau.. coz ntah la mcm mne bley tjatuh.. bikar ni pecah mse hOtspUrz baru siapkan MRS broth!!! pas tuh terus down coz tak bley accept!!!.. sume terkujat coz bunyi kuat sgt.. hancus sume kaca2!!!
hOtspUrz pe lg time tuh terus g cari cleaner mintak tolong sapu.. siap ckp mintak maaf ye coz menyusahkan plak.. haha.. sbnrnye ayat nak kipas je!!! wakakaka..... tp pape pun kai lun tak marah!!!!! kai lun baik hati tau!! huhu. kipas lg... hOtspUrz call kai lun gtau.. tp dia gelak je.. ntah la dlm hati dia. hopely lain kali dia sudi la nak pinjamkan lg alat radas.. huahahaha..


emm pas habis sume.. sempat gak tolong janah wat burger!!! tp kelako plak ble tgk janah hari ni.. coz mcm akak jge kantin sekolah (dressing dia) huhu.. janah jgn marah ye.. ngan apron + selipar.. emm sejibik.. huhu.. pape pun produk dia da ciyap.. hOtspUrz konye sosej bila nak wat?? emm ntah la.. coz sume bahan tak de lg.. yg order kat en bob, tak tau la bila tahun nak sampai.. rse nye aku grad dlu la kot baru nak sampai.. ato pun sampai syurga.. ntah2 sampai bila-bila..
arghh lantak la...


emm lps sume da bereh g la plak kaco + borak kat makmal penyediaan sblh makmal coklat.. emm sempat la beli sekotak.. tetibe teringin pulek.. haa. kat cni nak wat la sket promotion!!!! sekotak rm5.00!!! murah + sedap. cume design kotak skg ni agak buruk.. dlu cantik yg kaler purple.. coz simple sgt.. sorry kak mie klo terkomen lebey.. customer always right kan??? hehe.. kepada sesiapa yg nak beli bley la order kat hOtspUrz.. tp t dtg amek sendiri.. xde maknanye nak tolong hntr.. hahaha..tp setahu hOtspUrz coklat Food Sc ni selalu mendapat tempahan.. utk kenduri kahwin + birthday + raya.. emm mcm2 la.. rasa memang sedap.. tp xde la mcm cadbury tuh... sume coklat ni hand made tau.. haa hasil tangan kak mie.. (wah puji lebey nampak??)


huhh.. cukup2 la setakat ini.. kang merepek pjg2 nt tua nyanyok plak.. (kata2 org tua2).. tak tau la btol ke tak.. tp moral of da story dia su0h stop la kan.. haha..
emm tunggu tau part 2 kem tebrau..

6:35 PM

hOtspUrz @ Kem Tebrau & PULADA - part 1

Posted by hOtspUrz

wah titile je baru part 1.. emm ni mesti byk bende neh yg nak di ceritakan???.

haha.. al maklumla tangan ni gatal thp alergic mkn seafood + otak berpusing mcm roda impian..
hehe.. pape pun ape salah nye kan klo nak berkongsi sedikit sebanyak pengalaman hOtspUrz menjalani kehidupan sebagai palapes (sket je kot!!)..

okay la jgn nak melalut tak tentu pasal hOtspUrz!!!...

Bermula pd 17.11.2009....
hOtspUrz berkumpul di panggung seni bersama-sama PALAPES UKM, USIM dan geng2 Researcher Food Science Nutrition UKM!! wah researcher!!! haha.. 2 org je kowt penyelidiknye.. ko tuh hOtspUrz just ASSISTANT je!! di ulangi assistant je!!! haha..
arghh peduli!!! janji aku join gak g sne.. hehe..tp dlm hal ni hOtspUrz rse pelik gak knp USIM pun join?? jd assistant mcm hOtspUrz + din ke?? haha
tp lps bertanye, rupa2 nye USIM baru nak tubuh PALAPES, then diorg skg ni combine dlu ngan Palapes UKM.. kira anak angkat la (ayat Tuan Jury)..

Kami bertolak ke Kem Tebrau pada pukul 9.30pg.. Selepas semua bersarapan dgn menu mee goreng + air teh O panas (katering Kem Sg Besi). mse ktorg bkumpul & mkn sume geng2 palapes tgk coz myb dorg pelik kot knp ade mamat yg agak poyo (coz pakai formal) join dorg nak g jhr.. Da la agk poyo siap dpt layanan mcm tuan plak.. (hoho.. sbnrnye hOtspUrz agk segan + malu bila dilayan sedemikian). pape pun Terima Kasih kpd Puan Azimah aka kak azimah ( disuOh panggil kak coz Puan utk budak palapes je).. terhutang budi rse coz kak azimah layan ktorg dpn mesra.. tQ sekali lg.. hOtspUrz & da geng bertolak ke Jhr menaiki bus no 6 (Bus Kiffah). Perjalanan mengambil mse selama 5jam dan berehat seketika di hentian pagoh.. tp spjg dlm bus hOtspUrz bertafakur melayan kerusi empuk (ckp tdo kan senang) huhu..

emm xnk melalut sgt.. ok sampai je kat kem tebrau dlm pkl 2.15ptg sume budak2 palapes berbaris.. kami berehat sebentar ditepi bagunan kem (agak usang akbt lme ditinggalkan)sblm makan tghr... spjg berada disitu ramai plak yg btnye knp kami ni join palapes & kami ni sbnrnye nak wat apa.. hoho.. ok utk pembaca2 sekalian ni jwpn sbnrnye ye!! tujuan hOtspUrz & geng g kem tuh adalah untuk "mengkaji status pemakanan,aktiviti fizikal & ketumpatan tulang" budak2 palapes UKM.. kajian ini adalah untuk thesis Ajue & Aimi dan mereka yg memilih Palapes sebagai responden utk kajian dorg..


mse mkn tghr kami dilayan spt VIP!!! huhhhhh lg la hOtspUrz segan coz hOtspUrz sbnrnye lebih selesa mkn biasa je.. tp nak wat mcm mne coz itu protokol Palapes!!! Tetamu perlu diutamakan dan dilayan dengan mesra!!! Terima kasih ye atas layan tersebut!! siap ada dayang2 lg.. hahaha... mse mkn sempat borak ngan Tuan Irsaili (knl mse 1st year lg), Tuan Harizal, Tuan Lazin (lecturer FTSM).


hOtspUrz

11:51 PM

hOtspUrz kEsUnyian kat UKM

Posted by hOtspUrz

bErmula la episod UKM sunyi.. hampir 80% student da blk ke kampung halaman..
adoi tinggal la hOtspUrz kat UKM ni ngan pelajar2 Final Year yg lain tmasuk bebudak FKAB..
tetibe mlm ni terasa sangat sunyi.. dari petang td sbnrnye.. kuar g beli mkn pun cm sepi je..
terfikir plak mne perginye MONYET2 kat dlm UKM ni.. (monyet-binatang tau bukan kiasan ato pape-takot tersalah tafsir pulek).. tak kan monyet pun balik kampung??
adei!! pening2 hOtspUrz memikior nye..
g basuh baju pun xde dgr bunyi monyet..
monyet oh monyet jgn la merajok. korg main la kat luar tuh..
huhu.. hOtspUrz da bakal ke Tanjung Rambutan semula ke?? ngee..

emm td sempat gak hOtspUrz search kat tenet.. rupa2nye memang btol monyet udah balik kampung.. dan ade yg udah tak nampak rupenye.. coz xcited nak blk kg punye pasal...
siap make up.. huhu
aik??? siap berpayung nyet?? tau la musim tengkujuh!! payung tak bley blah.. kaler oRen!! siap handbag!!! aww!!! huhu

emm nyet ni xdpt tiket bus blk kg ke?? bw kete sendiri je.. emm tak pe yg penting environmental friendly!! xde asap.. xpakai minyak.. xde pencemaran!! huhu.. thumbs up la utk cik nyet neh.. huhu.. Berjaya juga saranan kerajaan untuk kita menjaga alam sekitar.. hoho

yg ni hOtspUrz nak marah.. nyet2!!! ape bende la ko neh.. lesen ade x tuh?? tau2 nak rempit je..
memang nak kne da neh. aku report kat polis!!!
tau xbahaya naik motor xde helmet ngan lesen.. lg pulak nak merempit ni.. klo xcident spe yg susah?? haa MPKJ jugek.. knp plak MPKJ?? ye la nak buang pangkai tgh jalan.. hoho.. kang sume langgar kotor pulek jalan tuh.. ngeee...

wah2!!! cik nyet ni udah dpt tiket blk kg!!!!. siap belek2 lg tiket dia tuh.. emmm tak pe la blk la kg tuh ye.. hOtspUrz ni raya haji xtau la dpt blk ke tak.. pk nak raya diperantauan.. huhu..
kpd cik nyet yg tgk tgk tiket tuh.. selamat kembali ke kampung halaman ye.. huhu

emmm!!!! mak bedah!!!! auwww!! mak bedah g mne tuh?? wah2 baju pink!!! baju rye ke bje deepavali?? siap posing tuh.. lentik badan!! wakakaka.. hOtspUrz giler!!!.. emm handbag LV ke tuh?.. hoho.. pandai pulek la mak bedah neh berfesyen kan..
kire malatop la mak bedah blk kampung.. sume org pandang t.. saham tinggi la tuh..
silap2 ade org masuk minang.. wakaka..


emm cukup2 la merepek tuh hOtspUrz!! tanjung rambutan da panggil tuh come come!!!
errr tak mao.. hOtspUrz nak stay kat UKM!!! nak wat thesis!! byk kije nak kne wat.. skg ni 1 hape pun blom mula..

hOtspUrz

3:30 PM

Kenari Biru

Posted by hOtspUrz

emm korg pnh dgr tak lagu ni??
klo tak pernah layan suda jgn ckp byk.. hoho
1st time dgr kelako beb tp layan je utk release tension
disamping gelak guling2.. hoho
klo hOtspUrz tnye mak ngan ayah kompom2 diorg tau.. silap2 layan giler mse muda2 dolo2..

ape tuh PULADA?? Bas Persada Express aku pnh dgr la..
emm PULADA ni klo tak silap hOtspUrz adalah
Pusat Latihan Tentera Darat Malaysia yg terletak di Ulu Tiram Johor..

hOtspUrz join PALAPES ke??
nak wat pe kat sne tuh hOtspUrz??
g rumah member ke kat area situ??
ade BAKTISISWA ke??
isyh tak kan tempat tuh ko nak g bercuti kot??
pelik la ko neh hOtspUrz...
pape je la!!! malas nak layan...

hahaha. rilex r jgn kecoh2.. hOtspUrz g sne utk berbakti kepada NEGARA la.
huahaha.. Ni sume gara-gara nak berperang ngan kumpulan militan "bendera" dari indon!!
huhu.. poyo btol hOtspUrz.. ko-k kat UKM pun ko join Khidmat Masyarakat je.
bukan Palapes pun..
emmm yg penting hOtspUrz g sne 3 hari start 17-19.11.2009..
dgr cite naik Truck Tentera!! huhu.. memang nak g berperang la neh..

kpd Palapes UKM yg akn g ke sana jgn terkujat plak ble tgk ade seko mamat yg badan tak 'tuff' mcm korg join g sne.. huhu.. maklum la korg da lme training kompom2 la badanj sume berketak2.. hahaha
n 1 more things nt smp kat sne berkawan la ngan aku!!! please!!! huhu.. t aku sensorg tak knl sesiapa.. tak kan nak ckp seorg diri!! t aku kne masuk balik Tanjung Rambutan!!!
emm merepek da hOtspUrz neh..
kepada korg yg nak tau ape hOtspUrz wat kat sne.. tungguuuuuu... 20.11.2009 hOtspUrz gtau ye.. sabar kanseparuh daripada iman..

hOtspUrz

8:58 PM

hOtspUrz aka sUpErmERdeka

Posted by hOtspUrz


Merdeka Merdeka Merdeka!!!!
hari ni 11.11.2009 tamat lah perjuangan hOtspUrz bagi Tahun 4, Semester 1, Sesi 2009/2010.
Alhamdulillah segala-galanya berjalan dengan lancar..
bermula dengan paper Food Toxicology pada 5.11.2009 dan berakhir dengan Pengurusan Industri Kimia dan Makanan..
Exam terakhir ni memberi tekanan yg agak tinggi memandangkan nota sangat2 sedikit dengan hanya ada 1 bab sahaja.. huhu.. tp untuk final exam ni, merangkumi kertas2 seminar dan esemen. penat??? agak lah.. tp buat pertama kalinya dlm hidup hOtspUrz sebagai student UKM, hOtspUrz g exam awal giler!!! pukul 2.15ptg da gerak dari bilik (tp singgah zar bakery beli roti jap lapo. huhu) dan juga hOtspUrz g panggung seni berjalan kaki!!!! huhu.. nak amek berkat exam.. peluh2 yg keluar tuh semua pahala!!! aminnn.. hoho
exam ptg td tetibe Dr Nik tegur hOtspUrz!!! huhu.. dia ckp ape?? emm dia dtg tgk hOtspUrz tulis jwpn.. then dia eh jgn tulis panjang2 sgt.. sikit2 je.. huhu.. for da 1st time lecturer ckp mcm tuh kat hOtspUrz!!! haha.. tergelak sensorg td.. mne tak nye.. tetibe exam kali ni idea mencurah2 pulek!! adakah hOtspUrz bakal DEAN LIST?? (jgn harap!! markah comm sc ko 9/15!!-paling rendah) huhu..tp lps Dr Nik ckp cm tuh terfikir plak kat kepala otak ni.. eh 1 soalan 30 markah, ade yg 40 markah.. tak kan nak jwb dlm point?? emm pelik la Dr Nik neh.. hoho..pape pun sume da selesai..
emm pas hbs exam td sempat mengadap DYMM GodFather!!! hoho.. dia marah lg!!! huhuhu sedey!!! xpe la hOtspUrz yg penting dia puji ko!! dia ckp u did well for Latihan Ilmiah!! huhu.. tanda2 dean list kembali bersinar agaknye!! (perasan tak hbs2)
dan hari ni jugak kecoh pasal corusemate ktorg LIZA (liza kiy) dia mengalami kecelakaan di kampung halaman kat pahang!!! dgr cite masuk ICU!!.. Kpd spe2 yg kenal n berdekatan ngan rumah dia g la melawat ye.. bw la buah2 tangan.. hoho.. dpt pahala tau melawat org sakit..tp hOtspUrz xdpt la nak g coz jauh.. sekadar mendoakan supaya liza cepat sembuh je..
tp sbnrnye wiken ni hOtspUrz nak tolong liza wat thesis dia.. tp da jd mcm ni terpaksa la postpone dlu..
ok la utk kali ni..

hOtspUrz

5:39 PM

hOtspUrz aka sUpErsNObbiSh!!!

Posted by hOtspUrz

emm ye ke?? tak tau plak..
tp tak pe.. hOtspUrz jd mcm neh pun sb environment yg push hOtspUrz jd mcm neh..
fair kan.. (for me lah) coz b4 this, who start 1st?

siyesly aku sangat2 lapang dada nak tolong spe2 yg memerlukan pertolongan aku
termasuk KO yg ckp aku snobbish!!!
is okay coz aku tau aku spe..

ko sedar tak ape yg ko ckp kat aku??
kalau sedar aku nak ckp TERIMA KASIH SAHABAT..
selama SEBULAN LEBIH ko diam at last ko ckp aku snobbish!!!
thanks..

for those yg tak ingat ape yg pernah hOtspUrz ckp kan dulu sekali lagi hOtspUrz tulis!!!
aku xkan lupekan korg SAHABATku kerna korg telah berada dihatiku..
dan aku mengharapkan korg juga begitu..

hOtspUrz

4:38 PM

KALAULAH hOtspUrz.....................

Posted by hOtspUrz

Emmm..
kalau lah hOtspUrz jutawan kawasan parlimen Bandar Baru Bangi da lme hOtspUrz beli sume model2 aircraft..
kalau la hOtspUrz jutawan peringkat kg baru KL da lme hOtspUrz beli 10 biji model2 aircraft.. kalau la hOtspUrz jutawan kawasan PUSANIKA da lme hOtspUrz beli 5biji model2 aircraft...
kalau la hOtspUrz anak sedara Dato' K da lme hOtspUrz kebas duit dia beli 1000 biji model2 aircraft...
tp masalahnye hOtspUrz hnylah insan biasa tiada duit mahu pun emas!!!
jd mcm mne ea nak dpt kan sume tuh??
TOLONG!!!!! xkn nak wat proposal kat bank utk pinjaman nak beli model2 aircraft neh??
xkn nak hntr surat memohon bantuan atau sumbangan kat MAxis!!!
emmm aduyai!!! da le stp 1 average harga MYR100-MYR180!!!!
wat mse skg ni hOtspUrz ade 2 biji je.. tu pun AirAsia ngn Delta AirLines.. sedey r..

MYR 140
adey!!!! tgk je la hOtspUrz tiap2 hari kat mudah tuh..

MYR 140
Model neh dari thn 2008 hOtspUrz nak beli.. tp smp skg da nak msk 2010 tak beli lg.. duet tak de!!!! duet dimana kau duet.. duet duet..

MYR 130
adoi!!! bile la dorg ni nak wat promosi buy 1 get 3 free?? klo wat promosi cm tuh kompom aku beli.. tp harga maintain la MYR130 tuh.. huhu.

MYR 175
Ni yg hOtspUrz xpueh hati.. udah le kecik harga mengalahkan yg lain (yg lain besar) arghhhh tak tahan!!! tak layan (ayat makcik karmen cantek) hoho

MYR140
comel kan?? emm korg jgn plak pk hOtspUrz nak maen sume neh.. actually hOtspUrz wat collection bende2 neh.. coz hOtspUrz memang minat ngan aircraft.. emm ble tahun eyh bley jd mcm tOny Fernandez tuh?? tunggu la kemunculan AIRHOTSPURZ aka sUpErbeRangan nak mampOs.. huhu
kepada sesiapa yg nak bg hadiah perkahwinan atau birthday atau hadiah simpati boley la dihulurkan kepada hOtspUrz ya.. (hadiah berupa rasuah dilarang sme sekali-iaitu hamper)
hOtspUrz sgt2 berterima kasih jika anda membantu..
"hulurkan tangan ringankan bebanan kewangan hOtspUrz"

hOtspUrz

7:13 PM

DeTOXIfication

Posted by hOtspUrz

emm hari ni baru hbs 1 paper!!!
ade lg 1 paper nxt week.. huhhh..
TOXICOLOGY???
no comment.. sume da lepas.. hopely dpt at least B...
pasrah je la..


Dan spjg hr ni hOtspUrz kureng bernasib baik!!!!
1. cari yelda (RA Iranian) tp dia xde!!
2. jumpe RA prof Salam, su E!!! tolong bg quotation ni kat yelda boley?? emm boley..utk ape ni?? quotation utk order barang.. emm KAMU UNDER SUPERVISOR MNE?? Prof Abdul Salam Babji.. (muka terkujat) eh ye ke KAMU UNDER PROF SALAM?? tgk nama kamu?? arghh!!! (mulai SEDAR DIRI AKU NI MAKIN DI ANAK TIRI KAN!! waaaaa!!!:(
3. jumpa kak mala: aa shidi nt prof aminah nak evaluate kamu untuk poster.. td kak mala da call chanthana.. bg tau yg lain ye..
4. episod MENGADAP godmother!!!, prof nak evaluate poster ke?? aa ye.. ok buat sekarang!! mne poster awk? alamak nak wat sekarang ke?? (after bincang ngan Jas & Janah kami wat hari ni jugek)
5. pkl 12.30 mengadap GODMOTHER utk presen, 1st person Jas!!!
6. Godfather dtg.. eh when uols free?? i want to discus with both of u (shidi & janah). I don't know what have u done for ur comm science!!!! (nada marah)
7. GodFather dtg bw kertas!!! haaa this ur comm sc!! what u hv done ha?? all the rubbish!! uif u put diagram u should explain a bit bout the diagram!! haa this reference!! u put in ur intro but where in ur reference?? u see!!!!
8. Both of u should follow Jas!! he done a good job!!!
9. episod kne ketuk kepala ngan kertas esemen!!!! adoi!!!
10. Dr naza pun terkujat tgk GodFather ketuk kepala ktorg!! Janah rilex je.. aku emm sedey!!!..
11. turn aku utk present dpn GODMOTHER!!, ok awk explain replication ape?? haaa.. emm bla bla bla.. Lecturer mne yg ajr awk?? sy nak tau!!! err salah ke prof?? ye la memang salah!!! tgk awk punye REFERENCE!!!.. ni semua salah.. hai....sy kne potong markah neh.. sy bg setengah je.. emm klo ikot2kan setengah pun tak bley dapat neh.. adoi!!!! ape la nasib aku neh??
12. ok explain pasal thesis awk..
bla bla bla... ok concentrate tau ngan thesis, cari byk infomation. jgn nak tunggu lg..
13. HOTSPURZ BLK BILIK TERUS TIDO TAK INGAT DUNIA!!!

hOtspUrz


4:57 PM

TERIMA KASIH HARSANY aka "ACAN TECHNO"

Posted by hOtspUrz

Semalam (isnin 02.11.09) yani gtau yg harsany ade kirim kad ucapan..
emm kad pe la yg acan tekno neh hntr.. haha.. knp acan tekno??
nme dlm hp la. mse mula knl dia kan dia budak sekretariat teknologi dan dokumentasi pesta konvo 35!! jdnye dlm phone book pun letak la acan tekno. mls da nak tkr!!! mne tau t tukar tak ingat plak.
emm pas kuar mkn ngan yani dlm pkl 2ptg yani tunjuk kad ucapan tuh.. haaa korg tgk la ea gambar kat bawah neh..
kluang boy pulek!!! tapi tanduk yg kat kepala tuh aku suka.. coz aku tau maksud dsebaliknye

First tyme bce kat kepala da fikir klo tak de ayat yg kenekan aku mesti tak sah!!! Acan ni klo bg ucapan ape2 pun mestinye terselit jenaka yg memang mempunyai maksud mendalam.. mne tak nye ucapan rye haji thn lps pun sempat nak ngate aku.. ingat lg ayat nye " slmt hr rye jugak, cume asal tgok lembu kerbau nk kne sembelih, terbyg akn dirimu"!!!! emm sengal kuda kepang btol..
Dalam ngh kusyuk membace spt dlm gmbr neh:
emm korg nak bce, silakan ye.. coz ape salahnye berkongsi ngan sume org utk bende baik..

sampai kat ayat ni hOtspUrz da gelak sensorg da.. emm mknan ye

ayat paling last dlm 1page kad ni memang baek punye.. acan2 bile la kamu nak berubah.. hoho.
dr 1 day kenal mse join pesta sampai skg still sme.. tp sume tuh da jd treadmark acan!!!..
pape pun THANKS a lot coz still ingat member2 yg masih bertingkus lumus mentelaah buku ni.. emm mentelaah ke hOtspUrz?? teeetttt..

Untuk last page memang kne la ngan kehidupan student.. "jangan asyik dok nak membuta saja"
emm tp bile study je penyakit TOXICOPILLOW dtg. mcm mne?? bantal plak asyk merengek panggil come come sleep here.. tak bley tahan la plak.. hoho
emm pape pun sekali lagi hOtspUrz ucapkan TERIMA KASIH byk2 kat acany coz kirimkan kad ni.. tak sangka ada lagi sahabat yang masih ingat kepada sahabat di UKM ni.. Doa2kan la supaya hOtspUrz dpt DEAN LIST ye..

okay lah wat mse skg.. see u again..
hOtspUrz

4:40 PM

OTAK-POKET-TISU-DUIT-SAHABAT-UKM

Posted by hOtspUrz

Kalau korg senang ape yg ade dlm kepala otak??
Kalau susah?? ape plak yg bermain difikiran??
kalau dtg ke ukm dgn kete mewah dan poket yg penuh ngan duit pe korg wat??
klo dtg ukm motor kriss KBA7612 dan poket kering tinggal tisu untuk mengusap peluh, ape plak yg korg wat??
klo korg hidup penuh ngan keriangan ade tak korg fikirkan member2??
klo korg hidup ngn kedukaan ade tak terlintas di otak terfikirkan member2??

emm intro mcm panas je kan.. tak marah bende pun..
sj nak menimbulkan persoalan..
kita kan manusia penuh ngan sifat 'pelupa'..
manusia kan. tak perfect!!!

insyaAllah buat mse skg ni aku still tak kan lupekan semua member yg pernah aku kenal dulu..
insyaAllah aku akn ingat DALAM SENANG atau pun SUSAH..
insyaAllah aku akn ingat sampai bila2...
sebab aku pernah ungkapkan
"korg semua dalam hati aku"

tp aku tak pasti la klo korg pun begitu..

kepada kwn2 yg "ter" singgah ke ukm nak mintak pertolongan aku, silakan
insyaAllah aku akan tolong selagi Allah mengurniakan kesihatan yang baik.
aku sentiasa ikhlas membantu sedaya yg mungkin.
sebab ape?? sebab korg kwn2 aku ada dihati aku.. sampai bila2..

UKM "mengilhamkan harapan" mencipta masa hadapan
untuk mencipta masa hadapan sesuatu yg perit perlu diharungi..
SAHABAT-UKM-hOtspUrz...