hOtscLOpEdia

KiSah kLaSik uNtuK maSa dEpaN... MiMpi yaNg sEmpUrna...

Highlight!!!!!!!!!!

Popular Posts

3:09 PM

hOtspUrz @ Kem Tebrau & PULADA - PART 2

Posted by hOtspUrz

Selepas selesai mkn tghr semua blk ke tempat penginapan masing2... termasuk la hOtspUrz & din.. emm klo da blk ke bilik pe lg?? TIDO!!!!! haha.. hmpr sume tido keletihan.. tp yg pasti budak2 Palapes terpaksa meneruskan xtvt diorg... (biasa la kan klo askar pun mne ade rehat2).
Lebih kurang pkl 6 hOtspUrz ngn yg lain (Din, Ajue, Aimi & Miza) da bersiap2 utk discus utk mlm ni.. coz ktorg nak wat kije mlm tersebut. tp pd mlm tuh dinner sedikit terlambat.. may b ada masalah dari sudut komunikasi kot.. tp its okay hOtspUrz xde la lapo sgt..
selepas solat dlm pkl 8.30mlm baru mkn sampai.. jdnye sempat la ktorg setup tempat utk jlnkn penyelidikan.. mse tgh setup ni hmpr sume org asyk tgk je kat ktorg!! emm maklum la HOT!!!!! kan hehe.. hOtspUrz + hot = perasan thp pokemon.. hehe.. (tp xde la perasan ok)
selesai je setup ktorg dijemput utk mkn!!! huhhh layan VIP lg!! adoi malu la + kesian plak kat bebudak palapes coz dorg nak mkn kne beratur panjang pulek.. (itu la keadaan sbnr dlm askar kan?? kne berdisiplin).. huhh bagus la dorg ni sabor je beratur sblm dpt mkn.. tp yg best nye dorg dpt mkn dlm tray mcm asrama!!!! adoi kenangan2!!! hehe..
emm korg nak tau tak menu mkn mlm hari tuh??? emm korg jgn terkujat tau.. mkn dorg mewah sgt2!!! xsangka pulek dpt mkn makanan yg sedap2 dlm kem ASKAR!!!! huhu.. ingat mkn mcm kat hospital je (mkn kat hospital healthy tau!!! wlpun xcedap). menu mlm tuh nasi minyak + chicken chop!!! + sayur cmpur (carrot+corn+beans) + mushroom soup + black paper sauce + air sarsi + tembikai = SEDAP SGT2!!!!!!!!!!!!! ayam besar!!!!! (bukan ayam katik mcm kat cafe UO-mse hOtspUrz 1st year la)...mkn ktorg sme ngan budak2 palapes tau.. kira fair la kan... sblm mkn aimi amek gmbr dlu sbg bukti utk thesis dia.. (gmbr tuh ada kat camera aimi jdnye hOtspUrz xdpt la nak post kan kat dlm blog ni..)

Selepas semuanye selesai ktorg mulakan penyelidikan ktorg (main objective ktorg g kem tebrau+PULADA).. 1stly wat food survey (pandai2 je bg nme survey), merangkumi personal data utk responden, rekod mkn dlm mse sebulan, rekod mkn ingatan 24jam, rekod xtvt ingatan 24 jam dan mcm2 lg. haha mse ni hmpr sume responden yg mulanye beria2 nak wat survey.. tp ble da tgk soalan dan kertas yg dorg dpt mula la sorg2 merungut.. emm (xpe hOtspUrz & researcher lain paham) tp ktorg sbnrnye sangat2 berharap yg responden menjalankan tanggungjawab dgn sempurna!!! please tolong la ktorg ea!!!!!...

haaaa ni pulek gmbr bilik penginapan hOtspUrz!!! bilik ni utk pegawai2 lain-lain pangkat (LLP).. klo yg pangkat tinggi kat bilik sebelah..siyesly hOtspUrz tak terkujat pun ngan keadaan bilik mcm tuh dan x expect pun bilik mcm hotel coz tinggal dlm kem kan.. kira okay la.. tp Tuan Lazim aka lecturer FTSM ade ckp "emm klo aku tau lah mcm ni aku bawa cadar!!". ayat tuh sbnrnye merujuk kpd hOtspUrz.. tp hOtspUrz ckp blk.. emm xpe sy da biasa da mcm ni.. janji bley tdo.. siyesly katil yg hOtspUrz dpt agak kotor la.. tp nak wat mcm mne.. terima je lah.. its okay.. nothing to complain.. ^_^..dlm dorm ni bley muat 20 org kot.. mse mula2 sampai dorm ni panas giler!!!! dlm otak da terfikir!!1 adoi aku duduk jauh dr kipas.. emm mlm t kompom kepanasan.. tp bila mlm sejuk la pulek!!!..haha. best je tido. walaupun hOtspUrz tgh sakit2 badan!! huhhh.. ni sume akibat dr wat kije mlm tuh.. tp agak malang sket dlm bilik ni bila hujan.. emm siling bocor.. hari last kat sana habis beg hOtspUrz basah!!! sume baju+suar+spender+sweater basah!!! hOtspUrz blk pakai baju basah tau!!! sedey.. udah le sejuk.. emm


Second day ktorg duduk kat kem tebrau je.. xikot budak-budak palapes g PULADA sb letih+ nak analyze data yg diambil smlm... huhu tp sbnrnye tak de la wat pape pun.. hehe.. just tido seharian!!!! sampai Tuan Harizal (sentri) tercari2 ktorg kat mne.. padahal ktorg tdo dlm dorm.. hehe.. ngantok + busan tak tau nak wat pe.. tp yg penting makanan yg disediakan memang sedap giler.. menu utk tghr nasi beriani + daging + epal + kek.. huhu.. menu mkn malam terlupa pulek.. sorry ye.. tp yg pasti sume sedap2 dan hOtspUrz kenyang.. lalala..
mlm kedua ni hOtspUrz planing nak wat antropometri tp disebabkan sume budak2 palapes letih hOtspUrz sempat wat utk 5 org je.. mne tak letihnye dorg, seharian dilapangan menembak PULADA.. huhu.. memang pack la xtvt dorg.. Diorg balik pun da pukul 11 lebih.. nak tunggu dorg rest dlu + mandi.. kpd 5 org yg sempat hOtspUrz & din wat tuh sorry eyh coz ganggu mase korg nak rest.. thanks coz bg kerjasama yg sgt2 baik spjg hOtspUrz amek data..

0 comments: