hOtscLOpEdia

KiSah kLaSik uNtuK maSa dEpaN... MiMpi yaNg sEmpUrna...

Highlight!!!!!!!!!!

Popular Posts

6:35 PM

hOtspUrz @ Kem Tebrau & PULADA - part 1

Posted by hOtspUrz

wah titile je baru part 1.. emm ni mesti byk bende neh yg nak di ceritakan???.

haha.. al maklumla tangan ni gatal thp alergic mkn seafood + otak berpusing mcm roda impian..
hehe.. pape pun ape salah nye kan klo nak berkongsi sedikit sebanyak pengalaman hOtspUrz menjalani kehidupan sebagai palapes (sket je kot!!)..

okay la jgn nak melalut tak tentu pasal hOtspUrz!!!...

Bermula pd 17.11.2009....
hOtspUrz berkumpul di panggung seni bersama-sama PALAPES UKM, USIM dan geng2 Researcher Food Science Nutrition UKM!! wah researcher!!! haha.. 2 org je kowt penyelidiknye.. ko tuh hOtspUrz just ASSISTANT je!! di ulangi assistant je!!! haha..
arghh peduli!!! janji aku join gak g sne.. hehe..tp dlm hal ni hOtspUrz rse pelik gak knp USIM pun join?? jd assistant mcm hOtspUrz + din ke?? haha
tp lps bertanye, rupa2 nye USIM baru nak tubuh PALAPES, then diorg skg ni combine dlu ngan Palapes UKM.. kira anak angkat la (ayat Tuan Jury)..

Kami bertolak ke Kem Tebrau pada pukul 9.30pg.. Selepas semua bersarapan dgn menu mee goreng + air teh O panas (katering Kem Sg Besi). mse ktorg bkumpul & mkn sume geng2 palapes tgk coz myb dorg pelik kot knp ade mamat yg agak poyo (coz pakai formal) join dorg nak g jhr.. Da la agk poyo siap dpt layanan mcm tuan plak.. (hoho.. sbnrnye hOtspUrz agk segan + malu bila dilayan sedemikian). pape pun Terima Kasih kpd Puan Azimah aka kak azimah ( disuOh panggil kak coz Puan utk budak palapes je).. terhutang budi rse coz kak azimah layan ktorg dpn mesra.. tQ sekali lg.. hOtspUrz & da geng bertolak ke Jhr menaiki bus no 6 (Bus Kiffah). Perjalanan mengambil mse selama 5jam dan berehat seketika di hentian pagoh.. tp spjg dlm bus hOtspUrz bertafakur melayan kerusi empuk (ckp tdo kan senang) huhu..

emm xnk melalut sgt.. ok sampai je kat kem tebrau dlm pkl 2.15ptg sume budak2 palapes berbaris.. kami berehat sebentar ditepi bagunan kem (agak usang akbt lme ditinggalkan)sblm makan tghr... spjg berada disitu ramai plak yg btnye knp kami ni join palapes & kami ni sbnrnye nak wat apa.. hoho.. ok utk pembaca2 sekalian ni jwpn sbnrnye ye!! tujuan hOtspUrz & geng g kem tuh adalah untuk "mengkaji status pemakanan,aktiviti fizikal & ketumpatan tulang" budak2 palapes UKM.. kajian ini adalah untuk thesis Ajue & Aimi dan mereka yg memilih Palapes sebagai responden utk kajian dorg..


mse mkn tghr kami dilayan spt VIP!!! huhhhhh lg la hOtspUrz segan coz hOtspUrz sbnrnye lebih selesa mkn biasa je.. tp nak wat mcm mne coz itu protokol Palapes!!! Tetamu perlu diutamakan dan dilayan dengan mesra!!! Terima kasih ye atas layan tersebut!! siap ada dayang2 lg.. hahaha... mse mkn sempat borak ngan Tuan Irsaili (knl mse 1st year lg), Tuan Harizal, Tuan Lazin (lecturer FTSM).


hOtspUrz

3 comments:

amy said...

gila best korang nyer layanan..haha
kitaorg sendrik cari makan k. hahaha...

Aliff Lazim said...

layanan spti vip tu same mcm layanan kepada artis ke? hahaha

hOtspUrz said...

haha.. memang best walaupun sakit 1 badan!!! ngee.
aliff layanan dorg lebih dr layanan hartis tau.. mcm PM.. wah!!!