hOtscLOpEdia

KiSah kLaSik uNtuK maSa dEpaN... MiMpi yaNg sEmpUrna...

Highlight!!!!!!!!!!

Popular Posts

9:52 PM

hOtspUrz... suatu ketika dahulu!!!!!!!!

Posted by hOtspUrz

First of all hOtspUrz saja nak ungkit kisah-kisah klasik hOtspUrz untuk tatapan dan panduan.. hOtspUrz tak kan lupa sampai bila-bila tragedi ni dan akan terus tersemat dihati!!!!! watch out!!! kepada sesiapa yg telah menyebabkan semua ini berlaku!!!! sampai bila2 hOtspUrz tak akan maafkan!!! huishhh!!!

Kisah klasik ini berlaku semasa hOtspUrz masih lagi menjadi Mahasiswa!!!  Untuk makluman sesetengah maklumat akan di sensor sedikit untuk mengelak KONTROVERSI!!!! hahahaha..

Kisah Bermula dengan POST KONTROVERSI dari hOtspUrz!!!

"firstly nak gelak guling2 ats katil aku yg empok coz pagi jumaat lepas (4.sept.2009) Jaksa K-Y ade wat fire drill!!!!! tp aku rse superduper senior tak support LANGSUNG!!!! terutamanye blok K15B dan 15C!!!!

1st comment aku!!! : KOrang JAKSA neh tak de pendekatan lain ke selain wat FIRE drill yg ntah pape neh?? MOST OF SEMESTER sme je!!! tukar la sket beb!! cari pendekatan lain selain wat fire drill neh..
2nd Comment aku!!!: Kepala OTAK ko wat mse bulan puasa!!! aku letih nak tdo!!! kaca tahap SIALAN!!! program MURAHAN cm ni aku tak layan.. ko nak blackout??? aku TAK KISAH r K-Y kan sejuk atas bukit?? ko nak BUNYI siren?? bunyi la.. yang penting bantal ade tilam empok aku layannnnn je tido!!!!! sampai subuh pun tak sedar..!!!
3rd Comment aku!!!: Korg MELALAK mcm anjing KEPANASAN tuh pe kes?? melalak kebakaran 5oX!!! mcm kanak2 TERENCAT!!!! ko ingat aku nak layan?? ADA AKU KESAH??? mampos lu r!!!
4th Comment!!!: Kuli BATAK ko jerit kedatangan diambil??? sekali lg ADA AKU KESAH?? ko nak wat pe ngan kedatangan tuh?? nak nme utk dpt msk SYURGA ke?? boley blah la... NAK BUANG KOLEJ??? SILA KAN LA wahai JAKSA, Pengurusan, PEngetua (yg tak wat kije) n Felo (asyk beromen je)!!! aku tak heran la klo korg nak buang aku dr K-Y neh.. KOrg ingat aku nak sgt K-Y yg makin hari makin CELAKA!!!!!!
5th Comment!!!: Time fire drill SIBUK je nak MELALAK soh org turun la, bangun la n bg kerjasama la.. TIME tak de AIR?? ape korg wat?? JAKSA KEBAJIKAN & YDP>??? korg tido je kat bilik FREE korg kan?? emm FIKIR LA PAKAI OTAK!!! FELO??? ape kije korg?? Dr B-B?? ko ni wat kije ape ea?? elaun FELO dpt tp asyk layan laki je ea??? air tak de ko wat tak kesah je kan?? tangki bocor pun ko wat tak tau.. memang HOTAK LU!!!!
6th Comment!!!: Melalak merayu mintak kijesame kunun.. PESTA KONVO nak TOLONG KOrg utk report tahunan JAKSA korg tak nak plak bg kijesame.. org da wat program kat korg pun tak nak join.. skg korg nak mintak kijesame aku???!! sorry la beb.. tak de mse aku nak LAYAN program2 hampeh mcm korg wat ni.. AKU bdk konvo tak layan program KOLEJ Yg CIPUT neh!!!!

cukup la ye aku lepas geram kat cni.. kepada sesiapa yg terasa padan muka ko!!! sedar sendiri la klo da dpt kolej free wat la kije bebaik.. pk program yg lebih up to date!!!...

LU PIKIR LA SENDIRI!!!!!"


haaaa ni la hasil daripada ketidakpuasan hati hOtspUrz dikala menjadi penghuni di sebuah kolej!!! di Universiti berstatus Penyelidikan.. Namun selepas sahaja post ini di ketahui oleh ORANG2 BESAR KOLEJ mula la dorg kepanasan!!! dan akhirnya hOtspUrz menerima ini; jeng jeng jeng!!!!!!


Tindakan terus di ambil tanpa ada bicara!!!! hebat!!! sangat-sangat diktator!!! dan kesalahan dengan tindakan tatatertib sangat-sangat tidak berkaitan dan kesalahan hanyalah dicari oleh PENYAMUN duit pelajar semata-mata untuk MEMBUANG hOtspUrz dari kolej!!!!


Kesalahan: menulis  artikel yang memburukkan imej kolej, pengetua, felo dan JAKSA tetapi butiran kesalahan (eja kesalahan pun tak betol!!! U penyelidikan tuh!!!) adalah seperti dalam gambar di atas!!!! semua tuh sbnrnya nak knekan hOtspUrz semata-mata!!! coz klo seseorg pelajar dikenakan tindakan saman melebihi RM100!!! secara serta merta di buang kolej!! So cara MUDAH penyamum duit pelajar menggunakan kaedah ini lah!!!! TERIMA KASIH!!! PENYAMUN!!! 14 sept 2009!!! hOtspUrz dibuang kolej yg berada di atas bukit!!! dan hari yang sama hOtspUrz mendapat kolej penginapan yang baru!!!! Alhamdulillah!!! tanpa rasa sedikit pun kecewa hOtspUrz melangkah keluar kolej tersebut dan terus memindahkan barang ke KOLEJ yang lebih dekat dengan FAKULTI dan tidak perlu menaiki motor!!! 

Kesalahan yang sgt2 hOtspUrz tak boleh terima adalah :
1. kesalahan mengotor bilik!!! aku stay 2 org dlm bilik klo nak saman kne la saman sekali roomate aku tp aku sorg je yg kne?? adil kah?? mmg nak buang aku dari kolej sbnrnye!!!
2. menampal poster? bongok ke ape!! notice board tak bg aku lekat jadual kuliah n thesis pun tak boleh?? mmg cekala btol penyamun duit pelajar neh!!!.
3.  jemur pakaian yg ini aku terima coz mmg aku sidai baju kat tempat yg tak sepatutnya.. 
4. meletak selipar / kasut di luar bilik!!!!! huishhh sgt2 kelakar!!! mental PENYAMUM duit pelajar tahap sampah!!!  masalahnya bukan aku sorg letak selipar/kasut kat luar bilik!!! semua org wat mcm tuh!!! bodoh!!!

Maksimum denda untuk singkirkan pelajar dari kolej adalah RM100!!! so hOtspUrz kne denda RM102!! lebih rm 2 so kne la tendang dari kolej tersebut!!!! 

Apa2 pun sekarang ni hOtspUrz da menjadi ALUMNI U tersebut!! dan menjadi ALUMNI Kolej AB bukannya Kolej -Y. Dan kini telah mempunyai kerjaya!!!  Terima kasih untuk pengalaman tersebut dan ingat lah!!!! hOtspUrz!!! FIGHT FOR THE RIGHT!!!! hahahaha... SELAMAT ULANG TAHUN hOtspUrz!!!

9:58 AM

hOtspUrz... 8 September

Posted by hOtspUrz


Syukur Alhamdulillah.. hOtspUrz masih lagi bernafas di kala tarikh 8 September 2012!!! Sudah 28 tahun jantung hOtspUrz masih lagi berdegup dan nadi masih berdenyut. Mudah2n dipanjangkan umur hOtspUrz dengan terisinya segala yang bermanfaat. 


Tiada yang ingin hOtspUrz azam kan cuma bermohon agar di permudahkan segala urusan DUNIA & AKHIRAT.. mudah2an hOtspUrz tergolong dalam kalangan Mukmin yang BerIMAN!!!.


Suka hOtspUrz imbas kembali karektor2 Hamba Allah yang dilahirkan pada bulan September dan nombor 8!!!!
SEPTEMBER
Sangat bersopan santun & bertolak ansur Sangat cermat, teliti & teratur. Suka menegur kesilapan orang lain & mengkritik. Pendiam tapi pandai bercakap. Sikap sangat coolsangat baik & mudah simpati Sangat perihatin & terperinci, amanah, setia & jujur. Kerja yang dilakukan sangat sempurna. Sangat sensitif yang tidak diketahui. Orang yang banyak berfikir. Daya pentaakulan yang baik. Otak bijak & mudah belajar. Suka mencari maklumat. Kawal diri dari terlalu mengkritik. Pandai mendorong diri sendiri. Mudah memahami orang lain (daya firasat yang tinggi) kerana banyak simpan rahsia. Suka sukan, hiburan & melancong. Kurang menunjukkan perasaannya.Terluka hatinya sangat lama disimpanTerlalu memilih pasangan. Sukakan benda yang luas. Bersistematik..

Number 8
You have a very strong personality and people will find it hard to understand you. You are more likely to suffer in your younger years. You might be also the one responsible to look out for your family. You often suffer all the way through life. You will learn life in a very practical way. You are the one who will fight for justice and may even die in the war too. You are normally very reserved with a handful of friends and most of the time, live life alone and always prepared to help others. However, once you settle down, (which is often late), then your had lucks will disappear. You will face unexpected problems such as encountering poisonous animals, and accidents. You are highly- disciplined, persistence, and courageous, and it is your strength that will take you to success. You are a great part of a family team
You are a fighter!.

Last but not least ucapan yang tak pernah hOtspUrz dapat hilangkan dalam ingatan ini adalah:

  • Posted 09/07/2009 12:37 am
  • bile aku bg comment..
    mksdnye ada la something yg ko wat..
    n bnda tuh..
    wat aku geli ati..

    sbb menjelang ramadhan al-mubarak ni..
    mlm kite kena beramal..
    jdk siang kita beribadat..
    n lewat ptg kena cari mknn kn..
    nasi lemak ke..murtabak ke..
    ko suke x..hahaha..

    org lain pose..
    kite pon pose..
    tp org lain dah xmo wat dose..
    aku dtg nk tmbh dose..(aku dah agak dah bdak ni nk ape..huhu)

    kebetulan ari lahir mu hampir tiba..
    aku ngn rase sensitifnye ingin mengungkapkan 78 patah kate..
    lantak la..
    nak dgr ke xnk..
    aku dah taip..hahaha

    tika rmdhn trus terasa..
    kian hampir syawal menjelma..
    ko jd insan btuah..
    merasa nikmat bpuasa..
    even tgok dr blkg cam xda kesan drpd pose tuh..

    ko memg btuah..
    mampu meraikn ari lahir dlm suasana rmdhn..
    berbuka ngn umt islam sluruh dunia..
    seolah meraikan hari bmkna tuk ko..
    pdhal diorg memg lapo nk mkn..
    pastuh terasa cam ade majlis pesta tuk ko..
    padhl..tu bazar rmdn kot..
    hahaha..

    slmt hari lahir en. shidi hotspur.

Terima Kasih Sahabat2 sekalian atas ucapan dan ingatan kalian!!! Sesungguhnya tidak mampu hOtspUrz balas KESEMUANYA!!! Hanya Doa yang mampu hOtspUrz kirimkan untuk Kalian.. 

Ikhlas Dari Insan yang Bernama : Ahmad Murshidi Bin Amir...