hOtscLOpEdia

KiSah kLaSik uNtuK maSa dEpaN... MiMpi yaNg sEmpUrna...

Highlight!!!!!!!!!!

Popular Posts

9:34 PM

hOtspUrz... sje nak lepaskan sumtin...

Posted by hOtspUrz

actually hOtspUrz xde mood nak update blog neh coz lately feel too bored!!! arghh nothing to do coz fikir nk cari kje lain je.. haha.. most of the TIME!!!..

tetibe je rse mcm nak lepaskan sumtin!!!.. ye la asyk stress je memanjang.. kne la lepaskan jugek!!.. actually hOtspUrz sgt2 meluat ngan current company!! arghhh xbaek hOtspUrz!! haha.. nak wat cm ne da tpkse.. hehe.. from da 1st day joining this company, hOtspUrz bersemangat sgt2 coz nak implement lot of knowledge and nak share sumtin yg bley bg benefits to both parties.. mula2 mmg sibuk nak improve here and there!! bg suggestion ini suggestion itu, huhu.. maklum la fresh grad kan!! semangat dia lebey!!! xtau lg politik tmpt kje mcm mne.. tak tau lg managing director mcm mne.. xtaw lg general manager mcm mne.. ingat lg hOtspUrz suggest utk wat changing room yg proper.. tp smp skg nan adoo.. emm bg suggestion utk GMP issue.. tp smp skg xde la improvement yg membanggakan.. tp yg berubahnye kat company ni ialah internet kne block!!! printer pun bg sedakar ada je.. rosak berpuluh kali.. nak print pun kne share ngn department laen.. jauh plak tuh.. nak photostat kne letak password coz nak jimat kertas katanya.. tp sbnrnye kedekot!! ingat hOtspUrz xmampo nak photostat personal item kat kedai?? komputer dorg bg tp bos aku pakai m words 2007 but aku 2003!!! so klo bos wat file docx aku ni melopong je la.. mintak tlg convert dlu.. huhhh.. mtk IT department utk install m words 2007 da 2 bulan dah!! tp nothing!! telefon?? bos aku je ade ok!!! so that klo nak make a call kne la g kat meja bos.. huhhh.. klo nak luahkan ni sbnrnye byk lg.. tp xpe lah mls nak ungkit byk2.. hehehe..

skg ni setelah 8 bulan hOtspUrz kje kat sini, sume benda da dlm kepala otak!!!... dan da mula semakin xde mood nak kje + malas pun hinggap kat hOtspUrz neh... sume ni coz ade satu pihak je YANG NAK UNTUNG!!! and satu pihak lg kne KERAH wat kje mcm kuli batak!!!.. bukan niat hOtspUrz nak reward dari ape yg telah dilakukan.. but at least appreciate our effort in what we r doing to improve ur company!!! benefits from company?? sorry ye!! NOTHING!!! dtg lmbt 1 minit!!! kne HIGHLIGHT kat punch card!! yg aku blk lmbt lebih satu setengah jam korg xde plak nak HIGHLIGHT ye?? mmg mcm haremmm!!! kete aku jugek company rembat!!! klo letak logo company kat kete aku sah2 da mcm hak milik company!!! SIOT!!!! company suruh g wat audit tp SILA GUNA KERETA SENDIRI YE.. blk nt claim ye!!.. huhhh panas berapi hOtspUrz!!! tp nasib baek gak, audit kat seremban tempoh hr gne kete org laen.. da la claim mileage rm 0.35 je per KM.. emmm kedekot!! haji bakhil!!!..

latest g audit kat ipoh!! kete hOtspUrz menjadi kenderaan rasmi ye!!! tp after blk je dr audit neh mmg sakit hati tahap cipan!! siyes sakit hati!! bley plak jd issue coz g audit kat kilang member baek tokey kilang neh!! management ckp ktorg g audit neh xdpt permission dr tokey!! adoi pe kes plak yg director sign utk advance tuh hape?? then management ckp ktorg ni g xinform awl2 company tuh!! dorg xsmpt nak wat preparation.. arghh mampos xlayan!!! da kate audit!! so xkan la nak inform sebulan awl!! ktorg call company tuh then dia ckp ok utk ktorg g wat audit!! so ape kes korg nak ckp ktorg xinform awl2?? mcm haremm je.. ktorg ni wat kje mcm org gila utk company but at last ape yg dpt??? nothing!!! siyes hOtspUrz ckp!! kilang yg dikatakan member baek tokey kilang ni sbnrnye supply ayam kat ktorg!!! huhhh.. yg jd issue nye sb kilang member dia tuh SANGAT2 KOTOR!! bapak kotor!! supply ayam utk 1 of big manufacturer in northen region beb!!! at 1st smp kat kilang tuh!! huhh terdetik dlm hati hOtspUrz!!! ni giler ke ape!! bapak kotor kilang ni!!! da la supply ayam kat ktorg!! isyh!!! btol ke neh!! xsnggup nak mkn ayam yg dorg supply neh!! emmmmm spin chiller (klo korg nak tau ape bende neh try search kat google) BAPAK GELI GILER!!! berlumut!!! berdaki!!! kotor mampos.. adoii!!! patot la management marah sgt ktorg g wat audit!!! nak tutup kes ni rupanye!!!. tau la tu kilang member ko!!! tp soal hygiene + cleanliness mne bley compromise beb!!!

arghhh malas nak layan!!skg ni ade 1 lg audit kilang yg supply ayam.. but!! hOtspUrz da xde mood nak g!! coz klo g pun ape yg ktorg dpt? kete confrm2 la kne guna kete aku!!! emmm..

yg terbaru hari ni!! 30.06.2011!! HR department kuarkan polisi baru!! polisi baru?? ape jadahnye?? sejak msk kje kat sini xpnh pun dgr ade polisi!!

polisi yg mmg xmenguntungkan staff!! company yg menang!!! mileage utk bwh 500 km rm 0.40 but lebih 500 km tm 0.30!!!! dan g mne2 training or audit naek kete sendiri!!! tgk!!! spe yg untung?? minyak hitam + servis kete?? spe kne tanggung??? ingat mileage tu cukup?? staff allowance utk outstation manager rm 50, exec rm30 but staff allowance ni applicable utk stay more than 1 nite.. klo half day BAHAGI LA 2!!!

emm lagi luah lagi sakit la plak hati ni.. enough la post kali neh..

yg penting!!! hOtspUrz wake up!! cari kje laen yg better and prepared urself utk sebarang intvw!! hahahaha..

1 comments:

Boysbe9 said...

haha..sabar mat, sabar.

malam ni kita p tgk wyg. release tnsen.