hOtscLOpEdia

KiSah kLaSik uNtuK maSa dEpaN... MiMpi yaNg sEmpUrna...

Highlight!!!!!!!!!!

Popular Posts

7:07 PM

hOtspUrz last wiken siri yg ke 2

Posted by hOtspUrz

seperti biasa hOtspUrz melakukan rutin wiken ngan bekeje!!!!
hOtspUrz still setia dgn Dato' Michelle Yeoh!!! ahaha.. kije promoter susu anlene la!!!!
tapi kali ni hOtspUrz da berubah tempat!!!! hahaha.. kpd sesiape yg da g skodeng kat tempat lme iaitu bintang bangi, sorry beb korg tak dpt cr selebriti aka hOtspUrz.. huhu
last wik hOtspUrz kije kat ALAMANDA PUTRAJAYA!!! huhuhu.. tempat yg hOtspUrz tunggu2 nak kije!!!!. emm kat Alamanda ni env. dia best. ramai org n ramai promoter!! bley rse produk org lain!!!. tp skrg ni kat Alamanda yang berubahnye sket ialah RULES!!! Care4 da ketatkan prosedur!!! emm bagus utk kslmtn dia la but then a bit burden utk promoter. haha.. just my oppinion okay!!!...Y hOtspUrz said like that?? coz tempat simpanan brg2 promoter kat area garbage!! then tempat ni selalu dikunci n kne cari security klo nak g tempat tuh.. huhh.. menyusahkan sket r.. dia plak ade tempoh mse utk g tempat tuh. semua ni da ditetapkan!!! adoi.. menyusahkan gak r,.. haha. tak pe yg penting lps da buka bOoth utk sampling sume da berjalan lancar..

emm berbalik pasal ANLENE!! kat outlet ALAMANDA ni hOtspUrz berjaya menjual sebanyak 168 packet!!!!!!! MELEBIHI TARGET TAU!!!.. last 2 wik kat bintang hOtspUrz jual sbyk 25packet dlm mse 3 hari.. tp kat Alamanda 168packet dlm mse 3 hari!!! huhu.. best gler!!! bley la dpt BONUS!!!! coz klo dpt jual melebihi target company ni ckp nak bg extra Rm 100!!! huhuhu.. best2!!..sume tuh bkn senang tau nak dpt!! kne rajin r tarik customer n explain kat diorg sehingga diorg beli.. but hOtspUrz tak paksa tau customer tuh su0h beli.. haha. tak bley paksa2 t diorg marah.. pape pun penat selama 3hari tuh berbalas ngan hasil jualan!!! memang enjoy sgt!!! emm terlupa plak sume tuh bukan hasil hOtspUrz sorg je coz kat Alamanda hOtspUrz berdua kije!!! member sorg lg ni budak sekolah form 4!!! nme dia wei jian!!! haaa kami berdua r all out cari customer!!..

dlm 3 hari bekije kat Alamanda hOtspUrz ade sket rse menyampah n menjengkelkan n meluat dan yg sewaktu dgnnye!! haaa nak tau ngan spe hOtspUrz rse cm tuh?? emm sume ni gara2 SECURITY GUARD care4!!!! kat area staff entrance!!! eee memang dia tuh da le bodo!!! kecik2 tak nak blja rajin2 da jd pak/mak guard nak belagak ngan org!!! da itu kije ko as a kuli wat je la!!! jgn nak bebel2 tak tentu pasal.. ko ingat ko da cukup hebat kot!! isyhhhhhh!!!! menyampah gler r.. klo korg bley rse la ape yg hOtspUrz rse kompom2 korg pun menyampah gak.. mne tak nye tak de budi bahasa langsung!!! mcm NATES!!!.. huhhh.. situasi yg hOtspUrz alami mcm ni
1. nak g rehat pkl 2.45 ptg.. beratur panjang.. tp tetibe org dpn hOtspUrz kne marah coz tak bley g rehat!!! sb off duty card da hbs.. emm kan molek klo mak guard ckp mcm ni.. emm bley tak korg rehat pkl 5 nt coz off duty card da habis!!! kan sedap didengar n hOtspUrz n sume org paham.. tp yg berlakunye mcm ni.. emm eh korg ni boley tak rehat nanti2.. skg ni tak de card tau!!! semua nak rehat!!! ni promoter la ni habis card hari ni!!! pegi2!!! huhhhh... ya Allah.. nasib baik la hOtspUrz ni budak UKM yg paham bahasa + ade budi bahasa yg TINGGi!!!. lalu hOtspUrz pun blah dr tempat tuh g semula smbg kije.. (on that day hOtspUrz rehat pkl 6ptg!!!!!! lapa nak mampus!!!)
2. situasi sume org nak msk kije!!!! isyh!!!! aku serabut la ngan korg ni bley tak tunggu kejap!!!! haa yg ko nak g mne plak?? tunggu dlu aku nak check!!! haaa ni amek card ko nak sgt!!!! emm tak hbs2 emo mak guard neh!!! ntah pape la.. meroyan agak nye!!! ke dtg bulan? isyh2 siyesly aku nak maki gle dlm hati!!! tolong la itu kije ko kan mak guard??? ko tuh bukan manager pun!!!! memang la kije byk!! buat step by step tak bley ke?? emm tu la dlu org su0h bljr pandai2 xnk!!! asyk ponteng sekolah!! skg da kije sbg pak/mak guard baru la padan muka ko!!!!
3. mak guard ni tak pernah muka senyum atau sewaktu dgnnye.. emm makcik awk tuh da la kije berhadapan ngan org ramai.. senyum la sket baru la hilang stress dtg bulan ato meroyan tuh.. ini tidak asyk masam je muka.. terfikir plak hOtspUrz emm stress kan jd guard ni.. huhu.. ..

tp pape pun hOtspUrz layan je.. stp kali jumpa mak guard tuh mesti hOtspUrz bg salam n ckp terima kasih coz nak saiko sket org2 cm tuh agar dia berbudi bahasa!!!..
kepada pak / mak guard yg bce nukilan hOtspUrz sila la ubah sikap yg selalu ada dlm diri guard neh.. sblm org lain menyampah memaki hamun anda.. huhu..

lastly!!! kpd sesiapa yg g ALAMANDA sila la singgah ke bOOth Anlene!!! lepas minum FREE tuh beli la 1 packet!!!.. hahaha.. okay la nak cau dlu..

2 comments:

saypOOL rafhtello said...

dpt gaji blnje mkn..
ok..set!!

hOtspUrz said...

emmm.. eh tak paham la ape yg dikomenkan itu?? emm pakai bahasa ape ea?? hoho