hOtscLOpEdia

KiSah kLaSik uNtuK maSa dEpaN... MiMpi yaNg sEmpUrna...

Highlight!!!!!!!!!!

Popular Posts

9:17 PM

hOtspUrz... 10 August......

Posted by hOtspUrz

Untuk post kali ni, hOtspUrz nak down memory lane sket ye... mne taknye bulan-bulan puasa neh byk plak kenangan lama singgah dan bermain-main difikiran hOtspUrz..

sebenarnye hOtspUrz nak share sket memory lama hOtspUrz pada 10 OGOS 2010!!! Tarikh yang paling bersejarah dlm hidup hOtspUrz!! Tarikh dimana hOtspUrz di anugerahkan IJAZAH SARJANA MUDA SAINS DENGAN KEPUJUAN (errrr btol ke neh) SAINS MAKANAN & PEMAKANAN dari Universiti Kebangsaan Malaysia..

Alhamdulillah.. berkat doa Ibu dan Ayah hOtspUrz, akhirnya dapat juga hOtspUrz menggenggam segulung Ijazah.. aminn.. Bangga?? Hanya Allah saja yang tahu hati hOtspUrz di saat itu.. (bukan riak ye kawan-kawan).. Tapi tak tau la nak ckp mcm mne.. mmg ada satu perasaan yang sangat2 lain pada hari tersebut.

Persiapan utk Hari Bersejarah tu bermula di Seremban.. coz pd masa tuh hOtspUrz da kje kat pertanian pertiwi.. hehe (jd QC inspector je!!! gaji 2k beb!!!) hahaa.. then akak pun ade kat seremban.. so family dtg berkumpul kat seremban.. malam tuh tidur pun tak lelap!! coz ternanti2 hari yang penuh dengan kegemilangan.. (wah!!!!)... bersiap pkl 5 pagi tau!!! coz nak avoid jem kat seremban - Kl highway!!! (tapi tak jem pun!!! haiyooo beria sgt tuh sbnrnye!!!).. pape pun da prepared utk family nasi goreng pagi2 tuh.. mne taknye t terperap dlm DECTAR separuh hari..
So sampai2 je amek gmbr dlu.. ngeee.. so lokasi strategik kat UKM ni parking kat Masjid UKM lor.. so klo nak park kat situ kne la dtg awl2.. klo tak park kat luar jauh plak nt.. nak jln lintas main road plak.. on that morning, ade aku kesah!!! aku amek gmbr?? hahaha.. coz nak malu ape.. sume org pun amek gmbr jugek.. TAPI yang PENTING!!! camera PINJAM!!! hahaha.. thanks Anep!!! coz sudi bagi pinjam camera.. emm camera hOtspUrz xcukup power lor nak amek gmbr.. maklum la udah purba!!! beli mse zaman P.Ramlee masih bujang.. hehe..

That my parents!!! malangnye gmbr plak blurr.. emm nak wat mcm mne....

Pagi2 berkumpul jumpa geng dlu!!! haha.. sume senyum sampai ke telinga!!! gembira sgt2!!!

ex-rumate!!!!!!!!! sempat jugak hOtspUrz jumpa ex-rumate!!! alip pagi2 xnak pakai topi (err nama ape ea topi hitam tuh?? lupe dah!!!) coz nak jge rambut!!! to alip!!! sila pakai TIE ALUMNI UKM YE!!!!! mse konvo!! TIE 1st YEAR simpan wat kenangan!!! hahaha...

with ema emot!!!!emmm nampak sgt jubah hOtspUrz jubah lme!!! warna udah luntur!!! dengan besar plak tuh!! hOtspUrz punye la xcited nak pakai jubah saiz S!! tp nan ado!! yg dpt saiz L!!!!!!!!! ingat bley dpt saiz M pun jd la.. xde la nampak mcm ibu2 mengandung.. hahaha..

CHAN!!!!!!! ONE OF MY REALLY-REALLY BEST FRIENDS FOREVER AND EVA!!!! haaaaaa.. almost 4 years hOtspUrz kat UKM hOtspUrz xpernah renggang ngan Chanthana!!! thanks chan coz always be my side!!!! p mana2 pun mesti ngan chan.. haha.. sampai org ckp "klo ada chan mesti ada ko""klo ada ko mesti ada chan"!!! haishhhhh.. hahaha.. Akhirnya KITA DAPAT DEGREEEEEEE!!! haha.. chan ur jubah like langsir!!! too big for u lor.. haha... yang penting on that day chan bw handbag!!!! ...

Prince and Princess!!! hahaha.. title tu valid on food science masquerade party je ye hOtspUrz!! jgn nak perasan lebey.. hahaha... skg ni nina da further study in master!!! tabik spring to nina!!!! hOtspUrz plak xmampu nak further ye.. haha.. insyaAllah sampai seru hOtspUrz akan further study jugak..

Masa tgh sibuk2 nak Q masuk dewan sempat lg hOtspUrz bergambar ngn coursemate!!! Joe!!! our Food Sc "Yang Berhormat" hahaha.. miss him lor!! coz Joe mmg got talent in leadership!!! tabik spring to Joe!!! Just now he pursue for PHD!!!!! best Student!!! so tak perlu nak nak smbg master!! terus lompat ke PHD!!! wah!! later u got the Prof Dr. title in front of ur name lor!!!
sorg lg coursemate tuh yewnah!!!! ato eeewwwuuuu nah!!!!!!! haha.. siyes she's most of the stylish person in our class!! stylish mcm mne?? emm dia ni sport person.. so dia g kelas sgt2 sempoi!!! mmg menarik perhatian hOtspUrz!!! hahaha.. Chan always jeles!!! sorry chan.. skg ni dengar cite yewnah kje kat Carsberg Shah Alam.. emm quite interesting!!! so yewnah hari2 minum carsberg la ea?? tak mabuk ke?? hahaha..

Last but not least hOtspUrz sempat bergambar dengan Sha aka Cik Sengal Kude!!!!.. member yg paling sengal!! but sgt2 enjoy + gila2.. haha.. perkataan yg selalu kuar dr mulut sha " arghh nak kawen" haha.. tingat selalu kuar g mkn laksa + cendol kat laksa rimbun / rimba UKM.. haha.. rempit naik motor tuh!! hahaha.. siap ajk race.. haiyooo. siyes lawak..skg ni Sha kje nutritionist kat himalaya.. KLCC, PAVI, Mid, ngn Sungei Wang.. (knp jd nutritionist??) sb nak bergaya!! coz klo kje kilang xbley nak melaram baju lawa2 so jd nutritionist bley la nak pakai baju lawa2 then bley make up.. emm patot la skg ni makin bergaya!! tali pinggang tuh yg penting!! menyerlah sgt!! besar giler!! kalah teakwando belt!! hahaa...

so rite after that hOtspUrz pun masuk dewan.. hahaha.. cukup la coretan kenangan hOtspUrz 10 August untuk kali ni.. InsyaAllah nxt post utk gmbr + kenangan selepas Istiadat Konvo.. ngeee

0 comments: