hOtscLOpEdia

KiSah kLaSik uNtuK maSa dEpaN... MiMpi yaNg sEmpUrna...

Highlight!!!!!!!!!!

Popular Posts

6:41 PM

mEmori rEdaNg pEsta kOnvo 35...

Posted by hOtspUrz

6 march 2009 tercatat la sejarah aku ke pulau redang...
At first cm tak nak g coz byk sgt kije nak satlekan, time tuh motor pulek batuk kering (kua asap putih emm br je pas overhaull)... ditambah pulek ngan otak serabut ngan masalah dunia... haha cm nak ganti pak lah pulak.. tp mase tuh memang aku ngah serabut.. tp selepas fikir semasak2nye aku wat kptsn utk join bersama2 AJKD pesta konvo 35 yg lain g redang!!!!!.. Malam nak btolak tuh aku baru pack barang.. dlm tentative nak bertolak pkl 9mlm tp 9mlm baru aku pack barang.. haha.. coz time tuh still 50-50... emm sempat lg ym ngan karmen aka action karmen tnye dia nak gerak g pusanika pkl bape..

Lebih kurg pkl 10 mlm br aku g pusanika.. haha sj je g lambat.. coz mkn megi dlu.. lapo sgt..;)
Sampai je kat pusan, wah da ramai gak yg dtg.. emm mula da tak sabo2 nak g redang.. amek baju n suar, mkn.. pastu beratur.. then tunggu bus UKM yg sengal.. haha.. nasib baik aku dtg lmbt, klo dtg awl pun kne tunggu bus...

Lebih kurg pkl 11mlm bus dtg n terus bertolak ke redang.. tp dlm perjalanan mcm2 hal pulek.. bus depan asyk rosak je then byk sgt benti kat tepi jalan.. aduyai!!!! letih r cm nih.. aku plak mula2 duduk sblh ijam tp pas rse buhsan aku pun g lepak kat blk ngan nasir n anep.. haha then lepas buat ketupat, letih dan ZZZZZzzzzzzzz..

Sedar2 da pkl 7pg then sampai kat jeti nak ke PULAU REDANG!!!!

Ni la muke2 kanak2 riang setelah menjejakkan kaki di redang!!!.. muka ceria tp aku letih banget deh.. perjalanan jauh, penat!! (laen kali nek flight okay!!. haha gedix).. mse ni tgh tunggu 1group lg yg naik ferry 1 lg.. then tunggu utk dpt kunci bilik.. emmm

Lepas da dpt kunci bilik, terus je g bilik coz da letih sgt2.. then sampai2 je.. emm sedey nak cite.. haha.. aku tak de katil!!!!! dlm bilik tuh ade 3 katil je, tp kitorg ade 4 org. emm... takpe.. pastu acan, nasir n ijam satukan 3katil tuh utk aku bley tdo gak.. tetibe dazwan ckp kat blik dia ade 3 katil tp 2 org je kat bilik tuh.. emm aku pun pindah le bilik pe lg..haha. sori kawan2 aku terpakse pindah!!! haha sj je kan nak cite pasal katil tuh?? gedikx kuase 2.. haha.. udah la mls da... nxt story pulek..

Ni pulek kanak2 tadika kemas bangi g wat lawatan sambil bercuti kat redang.. sb tuh posing cm tuh... haha.. ni klo tak silap mlm terakhir kat redang, sb tuh semua da sengal kuda da.. kamera tuh tunggu bis bateri je coz setiap saat nak bergambo.. haha kenangan kan.. pe salahnye.. ..

haaaa. ni la group utk xtvt mse kat redang.. name group ni mula2nye action karmen tp tetibe pulek syarat utk nama group mesti hidupan laut.. emm terpakse la tukar ke OBOR-OBOR!!!!.. Karmen aka makcik as group leader. tp aku sebagai exco group nak singkirkan dia coz sb weak of leadership la group aku kalah semua xtvt!!!! emm tunggu la post mortem!!!! hahaha..tp bila bergambar semua wat 1 coz tak dpt terime kenyataan group kalah dpt saguhati je.. emm haha..

Ni la pulau yg ade kat ngan pulau redang.. emm cantik banget air n pulau2 kat c2.. emm cm tak nak blk pun ade.. coz tenang n best sgt.. mase amek gambo ni aku da dlm tongkang utk naik ferry ke jetty kat kuala terengganu...

Hahaha.. ni la gambo yg paling aku suka.. gambo ni diambil mse ktorg tgh rehat2 jap b4 naik bus blk UKM.. kat area astaka... nak tau tak nak dptkan pose ni byk kali ktorg melompat.. letih kaki... tp ni la hasil.. wah nak puji lebih2 t syok sendiri pulek.. haha.. okay la.. setakat ni je..

0 comments: