hOtscLOpEdia

KiSah kLaSik uNtuK maSa dEpaN... MiMpi yaNg sEmpUrna...

Highlight!!!!!!!!!!

Popular Posts

jOurney tO da eaSt.... sume ni gara2 nak have fun, gathering + g kenduri member kawen...emmm korg jgn byk soal pasal kawen ye.. hOtspUrz da malas nak pk!!! huahaha.. stress weh klo terpk pasal KAWEN!!! haiyoo...

so bila da dijemput siap ngan kad diposkan ke alamat rumah.. ape lg get ready la utk plan nak g kenduri.. lagi pun da lme sgt tak jumpe ALUMNI UKM (xmao ckp member kOLEJ teeetttt coz aku kan kne buang and aku secara rasmi mse 4th year menjadi ALUMNI KOLEJ AMINUDDIN BAKI!! - Agama di Junjung Tamadun di Pimpin!!! haaaa kolej ko ado??????? huhu..

arghhh kembali kpd tajuk!!! huhu.. so yg cnfrm g kelate hOtspUrz semestinya, aman, cikgu bersara alip, doktor oxygen wan dan pembantu jururawatnye. huahaha.. member dia lor..

so malas nak cite panjang2 just layan je picca ye...bertolak dari sp terbaek pkl 9.30 pg...

benti rehat jap kat tasik temenggung (tasik banding).. dlu tempat neh kawasan rehat but skg ni da berubah wajah menjadi resort!!! so nak rehat kan sila la ke belom rainforest resort.. (promote free ye).. ktorg ni just menikmati keindahan je.. tak mampu nak stay kat resort tuh lg.. ON THAT TIME LA!!! duit ade byk tp tak bw cash.. huahaha.. tp sempat gak jd pelancong kat belom rainforest resort tuh kat tandas!!! rm 0.50 ok per entry!! huhu.... then aman mcm nak minum2.. so ktorg g kat tempat rehat satu lg.. tp tempat ni ramai sgt member2 en martompok.. coz rambut dorg sepesen je.. huhu.. (sorry martompok)..

lepas rehat bagai.. kami teruskan perjalanan.. huhhh jauh giler neh!!! hOtspUrz rse da lme sgt da atas jalan.. emm nape tak sampai2 lg neh.. tetibe plak aman lapar coz tak makan lg.. so benti kat puncak banjaran croker!!!! (dengan kindifen aman ckp banjaran croker!!) emm geography hOtspUrz A ok!!! aman croker tuh kat sabah kot!! semenanjung neh banjaran titiwangsa je yg ado!!!.. haha.. tp tempat neh sejuk beb!! hOtspUrz just layan roti ngan 100plus je..


lps kenyang perut so hati pun hepi!! haha.. teruskan perjalanan la ape lg.. emm dlm perjalanan baru hOtspUrz tau!! jalan barat ke timur neh pun ade terowong!! tp tak de la mcm terowong karak o gua tempurung.. emm nampak sgt kan hOtspUrz outdated sket.. ye la bukan selalu pun ikot jalan tuh.. dlu pun g kelate naik bus mlm.. so on da way tdo je la.. tak de maknanye menikmati permandangan malam.. nampak ape je?? huhuhu..

ok malas da nak elaborate panjang2.. sabtu pkl 12 lebih siap2 g kenduri!!! haaaa. so layan je picca kat bwh neh.. huhu.. SELAMAT PENGANTIN BARU AREP + SURAYA!!!



so b4 pengantin ngan aktiviti dorg, ktorg amek kesempatan dlu utk huru hara kan bilik dan katil pengantin.. huhu..


aktiviti malam hari plak ktorg neh makan je.. nak g mne lg kan.. emm tp sempat gak g wakaf che yeah (tak tau ejaan btol ke tak).. just cuci2 mata je.. tak beli pape pun.. kat tempat sendiri pun ade!! huhu.. 1st day ktorg makan kat nasi beriyani (style gak restaurant neh).. tp aku mkn nasi mendi... emm tak tau la sb pe nama mcm tu... but quite nice nasi tuh.. location?? hOtspUrz da lupe.. ala klo teringin g cari sendiri.. emm tetibe tingat nasi beriyani ghazal ngan anje kat bangi!! arghh heaven!!!..

kat sne tiap2 malam (lewat malam) g lepak kat hayaki kopitiam.. emm 24 hrs tuh.. hebat!!! oldtown kopitiam pun tutup pkl 1 pg.. kat hayaki neh harga bley tahan lor.. sedap gak (aku amek french toast je pun!!) tp air sirap bandung dia style!!! so mse kat kelate tuh tak de la diet!!! cuma hOtspUrz neh cepat kenyang je.. so tak de la makan byk sgt.. huhu... (dlm hati kne jge pmkn!!) hahaha

satu kemestian klo g kelate adalah beli belah kat pasar siti khadijah!! so hOtspUrz pun tak terlepas lah.. mak da pesan baju kaften sehelai.. ape lg hOtspUrz pun beli lah.. ditambah ngan kain batik + kain pelikat.. so settle utk parents.. then kemestian seterusnya beli KEROPOK lekor!! hOtspUrz beli keropok kering + keropok sira.. emm byk gak lor berhabis duit beli.. tak dilupakan hOtspUrz beli utk member2 kat lab saudi.. hahaha.. see hOtspUrz g bercuti still ingat korang.. hehe..

aman ngan alip tak ketinggalan membeli belah.. wan plak tak beli pape sgt pun.. just beli keropok je.. maklum la dia akn stay kat kelate lebih sehari dr ktorg..

emm cukup lah utk setakat neh... till next time ya!!!


1 comments:

Aliff Lazim said...

Aliff Lazim likes your post. Hehe. ;)