hOtscLOpEdia

KiSah kLaSik uNtuK maSa dEpaN... MiMpi yaNg sEmpUrna...

Highlight!!!!!!!!!!

Popular Posts

10:17 PM

hOtspUrz - - - a bit disappointed!!!!!!

Posted by hOtspUrz

hOtspUrz nak share sket kekecewaan yg dihadapi last week!! actually amek mase tau nak share coz that situation sgt2 mengecewakan dan sakit hati!!!!..

last week hOtspUrz had attend an intvw kat sebuah Kilang (Irish Company- mainly produce most advance technologically ingredients).. haha xperlooo nak inform nama company kan..
siyes!!! at 1st tak de pun rasa nervous coz b4 this da byk kali attend intvw.. then ditambah pula 2 org interviewer lelaki + malay.. so tak de la nak risau sgt kan.. coz normally org lelaki ni sempoi sket.. then malay tuh plak u know kan.. malay+english= malayngish.. haha.. (english sy tak de la terer ok!! muet dpt BAND 2!!!)

but!! all my assumption totally WRONG!!! emmm mcm gampang!! siyes!!! HR manager sgt2 annoying!! langsung tak respect hOtspUrz as interviewee..
hello!! klo jwpn yg hOtspUrz bg tak betol ato xkne pada tempatnye, TOLONG la jgn Gelak (mcm haram) depan2 hOtspUrz!!! coz that things was really2 annoying and disgusting!!!

soalan utk intvw at that company mmg2 SUSAH gila!! perghhh soalan FINAL exam kat UKM pun tak susah mcm neh!! soalan masa VIVA Thesis pun tak de la mcm neh.. haiyoo.. nak mintak kje je pun!!! tension beb!!!
"which step or in what process in ur current company they put the CCP"?
actually our core CCP is cooking temperature.. we must ensure that our core products temperature is more than 72oC coz to ensure salmonella bacteria has been killed.

72oC?? emm which journal, book or any printed document that referred?? (mangkok HR manager + QA manager ask me!!!) weh korg ni biar betik.. sampai mcm tuh sekali tanya.. da mmg kan for salmonella bact, they can live until 72oC!! so that the fact!!.. tp aku pun menipu je la..i refer to FOOD SCIENCE & NUTRITION book!! printed by McGraw Hill.. huhh nasib baek..

How many principles in HACCP?? 7 and hOtspUrz pun elaborate la 1 per 1!!! then. HR Manager lg!! how many percent u confident with that answer!!! Yes i confident with my answer!!!.. HOW MANY PERCENT????? (mcm haremmm) 100% sure!!...

actually byk lg soalan yg sgt2 saiko dan menyakitkan hati!! tp yg last sekali hOtspUrz tak kan lupakan!!! siyes!! for the whole of my life!!!... HR manager: Y u put GPA in ur resume instead of CGPA?? or u wanna showed that u get 3 pointer?? even though ur pointer actually 2 pointer?? I also get 2 pointer but i'm proud with that!!! look like u r cheating us!!! coz if company accepted u to join us then later we know bout ur pointer, company has the right to terminate u 24 hrs! coz of misleading!!...


NI JAWAPAN BALAS HOTSPURZ!!! for that question coz hOtspUrz xsempat nak balas masa tuh coz that intvw habis dengan mengejut coz ada org nak guna that room for meeting!!!!
1. Ya, i use to put MY GPA instead of CGPA coz i wanna showed a trick to viewer..
2. I'm proud with my pointer that y i PUT my result in my resume!!! GPA is also my real pointer?? so?? then i also giving u a copy of my whole transcript?? so
3. look like i cheating u??? what the HELL u wanna said?? i cheating u?? if i cheating u, I'M not even giving u the actual pointer!!! in my resume, already state that GPA!!! so that 1 also my pointer.. and in my transcript also got that pointer!! so kat mana aku menipu neh?? also i already provide everything!!!! ORIGINAL TRANSCRIPT!!!! and photocopy transcript.. so PLEASE refer to that for the whole of my result!! ok.. saya menipu lagi kah?? if i cheating u.. saya tak kan bagi semua tuh ok for proven!!!! tak kan la aku nak p bagi tau result aku satu per 1 kat HANG on that interview!!! so 3 point sumtin tuh my last result and my CGPA mmg 2 point sumtin.. so btol kan kat resume saya?? GPA 3 point sumtin.. kat mana lg cek menipu neh?? awak tuh kan HR manager!! tgk la btol2 semua document yg saya provide!!! sia2 la klo semua dokumen yg anda suruh saya photocopy then anda tak utilize!!! such a waste!!!! MISLEADING?? sapa yg misleading?? u o me?? everything dah saya provide.. klo awk tak tau tentang org yg diinterview tanya la.. nak terminate??? that 1, is not my fault!! sapa yg tak teliti btol2 segala dokumen tuh.. n i'm not cheating u bout my result and also my qualification at all!!!!...

so DO I LOOK LIKE I CARE??? gua tak heran la bro!! tak dpt kje kat situ pun tak pe.. gua still ada kje lg.. xbenti2 lg pun...

"ni la org melayu.. bila ada jawatan yg hebat nak tunjuk belagak ngan org melayu yg baru nak berjinak2 dlm alam pekerjaan"
but for hOtspUrz!!! aku tak heran la bro!!!..

0 comments: