hOtscLOpEdia

KiSah kLaSik uNtuK maSa dEpaN... MiMpi yaNg sEmpUrna...

Highlight!!!!!!!!!!

Popular Posts

9:46 PM

hOtspUrz..... di hari Aidilfitri...

Posted by hOtspUrz

Selamat Hari Raya Aidilfitri!!! Maaf Zahir & Batin...

untuk post kali neh, hOtspUrz just nak share sket corat coret raya!!! haha.. ala tak byk pun kesah-kesah klasik hOtspUrz.. maklum la hOtspUrz pun xde la beria sgt di hari raya.. ate teman sedo diri (umur udah meningkat!!) hahaha..

Untuk tahun 2011, hampir kesemua adik beradik hOtspUrz beraya di sungai petani kedah kecuali kakak no 2 yg terpaksa bekerja di hari raya.. katanya dpt gaji triple!!! haiyooo mata duitan sungguh ye... tapi tahun ni bertambah pula bilangan ahli keluarga.. mana taknye akak sulong n akak ipar dpt baby sblm bulan puasa.. both dpt baby girl..

Oleh itu, bertambah juga la bajet duit raya hOtspUrz ye!!! hadoihhhh kopak la poket!! nak buek mcm mano den jo yg blom berumah tangga... sebagai pak su aka acu yg sentiasa style terpaksa la isikan duit dlm sampul raya.. hahaha..

tema raya tahun ni dipilih oleh my mum iaitu "merah".. ala tak kesah la merah makngah ke, merah jambooo ke, merah hati ke, merah bibir ke, atau pun merah padam.. emm yang penting ado kaler merah tuh.. tp dlm merah2 tuh cuma abg ipar je tersalah tema.. emm tak pe la yg penting raya.. biru pun boleyy..

utk tema merah ni hOtspUrz beruntung la sikit, mane taknya hotspUrz udah ada baju melayu kaler merah!!! emm kalau tak silap la kan baju ni baju raya tahun 2008!! saiz XL okey!!! so bila da saiz besar gedabak mcm tuh makanya tersimpan aje dlm almari.. Bila tema merah dibangkaitkan semula, my mum terpaksalah "re-size" kan baju neh menjadi "M"!!!! haaa.. jgn jeles ya!! tapi yg agak kelakonye... baju aje yg sempat di re-size kan, seluar malam raya nak iron baru la terfikir!!! makanya.... terpaksa la pakai "pin"!!!! sapa yg tau?? pakai sampin!!! xdenye org nampak.. haha.. tu la ayat my mum.. korg nampak?? haha..

Disamping sibuk dengan baju raya, tak disangka-sangka anak buah teringin pulek nak bersampin!!! hahahaa.. "amie nak pakai sampin mcm acu!!" so jd la mcm gambar di bawah ye.. udah mcm buy 1, u will get 1 more free!!! "baju acu sama mcm amie la!!"

Bila da sampul raya terisi, jdnya perlu lah berposing tatkala duit raya diberi.. hahaha.. bajeeeet!!!! arghh peduli!! isi nya terisi duit kaler ape?? emm klo udah tema kaler merah duitnye pun sme ler!!!.. cukup la kan.. wat ape nak bg byk2.. PTPTN tgh kejor!! jdnya paham-paham aje la.. tunaikan tanggungjawab anda sebagai peminjam ye!!..

Alhamdulillah untuk tahun ni, hOtspUrz sempat beli kuih raya untuk dijadikan juadah di hari raya.. kiranya meriah la jugak meja kat hall depan rumah tuh.. Juadah wajib untuk raya tuh mesti la ada.. Ketupat, serunding, rendang, nasi impit ngn kuah kacang.. huhhh heaven.. Sebelum solat sunat sempat jugak ye hOtspUrz menjamah sedikit makanan... kan kita di sunatkan utk menjamah sedikit juadah sebelum menunaikan solat..

yang penting serunding daging dibuat menggunakan daging sumbangan company hOtspUrz kje!!! haaa dpt 2 kilo tau!!! Indian Beef aka Buffalo meat!!! emm Alhamdulillah..

ala jgn nak buat2 hairan ye dengan buffalo meat tuh.. yg korg sume makan burger daging tuh hape nye!! ingat dorg nak bg local beef?? mampoo ke beli sekilo RM 19? emm indian beef jugek menjadi pilihan ye.. ala daging kotak tuh.. majority nye buffalo ye.. emm sudah la mls nak elaborate panjang lebo.. hehe.. yg penting raya.. haa mana taknye sampai ke dapur rumah pun sempat bergambo..tong sampah?? emm itu props!!! hahaha..

Apa-apa pun hOtspUrz nak ucapkan sekali lagi
"Selamat Hari Raya Aidilfitri"
Maaf Zahir & Batin..


0 comments: