hOtscLOpEdia

KiSah kLaSik uNtuK maSa dEpaN... MiMpi yaNg sEmpUrna...

Highlight!!!!!!!!!!

Popular Posts

8:57 PM

hOtspUrz... Menu berbuka.....

Posted by hOtspUrz

Seperti yg hOtspUrz informed last post pasal menu berbuka, haaa ni hOtspUrz tunaikan.. hehe..
sebulan kan berpuasa so byk la menu2 berbuka.. mne taknya lepas sehari ke sehari, menu utk berbuka pun mesti la beraneka dan pelbagai.. baru la keinginan nak makan tuh membuak2.. hehe.. tp jgn la pulak berlebih2 ye!! sifat syaitan tuh namanye.. walauapapun Alhamdulillah... hOtspUrz berjaya menyempurnakan ibadah puasa ni.. Aminn.. korg pulak mcm mne?? ade tercuti??? hehe.. tp klo bersebab yg munasabah tuh insyaAllah di maaf kan oleh-Nya..

berbalik kepada menu berbuka.. Al maklum la hotspUrz kan da kembali berkerja di hometown.. so hOtspUrz tinggal ngan parents la kan.. Juadah berbuka ni Alhamdulillah la memang byk.. Menu utama cnfrm2 la NASI!! (da duduk kat rumah kan).. sebelum ni zaman2 study especially final year tuh hOtspUrz elakkan memakan nasi.. maklum la on-diet katakan!! nak kurooooss.. ngee.. tp skg ni udah dilanggar pantang larang tuh.... Menu berbuka ni klo x di masak oleh my mum, hOtspUrz g beli kat bazar.. tapi selalunye yg beli tuh just kuih-muih je n makanan sampingan je.. yg main dish selalunye my mum la masak..

Bazar bulan puasa thn ni yg kerap hOtspUrz g ialah bazar Taman Ria.. coz havoc sket bazar neh, mcm2 ada!! but sumtime g bazar taman ria jaya... emm 2 bazar ni je yg hOtspUrz g.. bazar tmpt laen nan adooo.. ye la kan udah berkejaya neh mne sempat nak g bazar selalu..

Menu yg menjadi pilihan hOtspUrz adalah nasi berlauk, ayam goreng rempah, cucur udang, pulut panggang, roti john (make sure beli kat roti john sayang ye!!! - promote kedai ex-staff saudi!!) n popia basah!!! huhhh all those foods really heaven!!! nyum nyum... but the most important adalah AIR JAGUNG!!!!!! ohhh my!!!!! most of the year hOtspUrz x lepas ngn air jagung neh!!! ketagih tau!!! most of da day kowtt minum air jagung.. klo x de air jagung air soya.. emm tuh je la.. peneman hOtspUrz.. hehe..

so tu je la menu2 hOtspUrz sepanjang bulan puasa lepas.. insyaAllah jika dipanjangkan umur + dimurahkan rezeki berjumpa lagi ramadhan akan dtg....

0 comments: