hOtscLOpEdia

KiSah kLaSik uNtuK maSa dEpaN... MiMpi yaNg sEmpUrna...

Highlight!!!!!!!!!!

Popular Posts

10:54 PM

Memori 2009

Posted by hOtspUrz

January 2009


Permulaan 2009 hOtspUrz gigih mencari sumber kewangan tambahan.. Sempat la jugek kije part time ngan Brand X-perience jd promoter!! Kenangan kije ni memang best!!! coz dpt duit!! haha... tp gaji tak de la byk sgt.. cukup la nak berbelanja lebih.. haha.. outlet yg hOtspUrz kije kat Care4 Alamanda Putrajaya.. Partner kije kat outlet neh Arep, Awie ngan Maha.. ktorg selalu je g kije lambat!! haha.. spatutnye msk pkl 11pg tp selalunye ktrog sampai pkl 12 ato 12.30tghr!! haha.. tp lps dpt supervisor POYO nak mampos terus ktorg dtg awl.. hehe.. tp pun tak de la awl sgt!! yg penting ktorg wat kije!!! haha..

emm ni plak posting wajah dolo2!!! haha..gmbr neh hOtspUrz dpt mse g Kuantan-rumah pak ngah!!!. byk sgt gmbr dolo2 yg pak ngah simpan.. emm hOtspUrz sempat capture beberapa je.. hehe.. just utk bahan nak gelak!! hehe..

February 2009

Bulan February neh bulan hOtspUrz makan angin + jalan2.. haha mne tak nye bermula dgn gathering ex-timbalan pengarah eksekutif Pesta Konvo 36 ke Putrajaya!!! best sgt2 memori neh!! siyesly I'll kept this memories as part of my life!!!! Kami g Putrajaya ngan keta karmen!! thanks karmen!! tp yg xbley lupanye hOtspUrz ngn nasir tak nak duduk dpn!! hehe.. amin yg jd co-driver karmen hari tuh!!! Ktorg jln2 kat area Monumen Alaf Baru + Alamanda je.. coz nak berkayak tak dpt sb tgh under maintenance... huhhh best giler on that time!!! rindu KORG WEH!!!!!.. yg g gathering ni kami ber 4 je.. sivan ada hal pulak.. emm nak wat mcm mne tak de rezeki nak bkumpul 5 org ex-TPE!!.. memang gathering yg sangat2 hOtspUrz akan ingat sampai bila2.. coz byk benda yg terjadi on that day!!!... ape yg terjadi?? biarlah rahsia.... amin karmen nasir??? hahaha



Trip balik Kedah!!! hahaha.. hOtspUrz blk kedah naik flite Malaysia Airlines MH1142.. Harga Tiket MYR69 je!! haha.. Should be flight pkl 11.35am tp delay sampai pkl 2.25pm.. tp tak pe coz Malaysia Airlines call inform delay.. emm that y hOtspUrz pilih Malaysia Airlines!!! yg bestnye hari tuh hOtspUrz naik wide body aircraft!! Airbus A330-200.. on that filte hOtspUrz amek 2 bungkus kacang ngan 2 cawan juice! hehe...


emm ni pulek trips to Universiti Malaysia SABAH!!!!! for da 1st time hOtspUrz menjejak kaki ke SABAH ba!!!.. huhu.. ni pun sb join budak senior Food Science g Seminar dan Showcase Malaysian Institute of Food Technology..walaupun UKM kalah dlm sume kategori yg dipertandingkan tp UKM menang dari sudut DELIGASI TERAMAI!!! Sempat jugak hOtspUrz g kaki gunung kinabalu, poring hot spring (rahimah mailin kedai runcit!!), tgk jambatan tamparuri, PULAU MANUKAN!!!, pasar Philippine, dan mcm2 lg!! BEST GILER!!!

March 2009



Rehlah AJKD Pesta Konvo 35!!!! Pulau Redang!!!!! hahaha.. notin much to said.. yg penting happening sgt2.. 1st time g redang!!!! 1st time snorkeling kat tgh2 laUt!!!! haha..
tp yg tak bley lupanye dpt group ngan makcik karmen!! nama kumpulan Obor-obor!!! siyes kelako.. nasib malang group ktorg dpt hadiah saguhati je.. nyesal group ngan makcik.. hoho..

April 2009



Bulan April ni bulan Makan Free?? (byr ok dlm yuran - dinner kolej la) Dinner, dinner, dinner!! perghh mcm YB.. byk sgt jemputan.. haha.. ngarut!! siyes hOtspUrz fobia da ngn dinner coz mesti ADA ORG TIRU STYLE hOtspUrz!!! arghhh..stress udah le dinner PK 35 sme baju ngan anep mangkok.. thn 2009, dinner kolej emm sme ngan 3 org!!! wan tiru aku sejibik, amin plak hmpr2 coz dia tnye aku pakai pe dinner t.. Dinner Pk 36!!! adoyai!!! 3 org sme style!!.. mcm mne la nak dpt title KING of da NITE?? emm amin sejibik sme ngan aku.. dol plak nak gak pakai hat.. memang sobotaj tahap kude.. ehe..xpe this year aku ade sorg je lg pencabar.. huahahaha.. NASIR!! tis year jgn pakai sme ngan hOtspUrz ea.. and jgn over sgt style tuh.. t x menang .. hahaha..



emm april gak bulan hOtspUrz menunjukkan bakat 'keterean' bermain boling!!! let's bowl!! haha.. malas nak main time tuh coz klo tak JUARA mesti no 2.. hehe.. emm letih la bila first round strike hmpr semua frame.. huahaha.. pape pun memang rindu giler la nak main boling ngan korg balik.. hehe.. kpd semua yg nak main minum la dlu susu dumex coz minum susu dumex "anda dilahirkan untuk menjadi JUARA".. hehe..
Bulan April ni jugak bulan hOtspUrz merana kesakitan!!! GASTRIK!!! adoi.. siyes mcm nak mati rse sakit!!! hmpr tiap2 hari terlentang dlm bilik.. hOtspUrz amek final exam pun dlm keadaan sakit.. hmpr semua paper kuar awl then g Pusat Kesihatan.. Pernah kne injection sampai 2 kali!!! huhhh.
May 2009


Pesta Konvo 37!!!! Kredibiliti Pencetus Transformasi!! sb hOtspUrz post gmbr neh coz nampak kurus banget!! wakaka.. pinggang mcm saiz 28 je.. hehe.. emm berbalik kpd PK37!!! ni merupakan 1st program utk PK37!!! ramai gak senior2 dtg bg moral support!! TQ



Kembali ke hOmetOwn!!! haha.. pagi2 10 May 2009 da dpt msg2 sedey dah.. emm mls nak tulis balik kat cni.. adoi..pape pun thanks aman coz sudi hntr hOtspUrz ke Putrajaya Sentral.. sbnrnye hOtspUrz blk sungai petani kejap je.. lbh kurg seminggu je.,, pastu blk UKM.. haha

June 2009



hOtspUrz menjadi pengapit!!! 1st time!! haha..berdebar la pulek mse tuh.. mcm hOtspUrz plak kawen!!.. on that day jd bahan la mak sedara ngan tok!!! adoi.. sume asyk ckp pas ni hOtspUrz pulek la naik pelamin!! huhu.. pape pun skg ni pengantin da pun mengandung!!! haha..

July 2009



haha.. best giler g melepak dlm kebun syamil kat Gurun!! time nak g aman msg su0h dtg rumah dia naik motor je.. hehe rupa2nye hOtspUrz kne jd driver g Gurun.. ktorg msk kebun mcm pencuri!!! haha.. byk giler buah yg ktorg amek.. haha.. udah tuan kebun bg.. pe lg amek je lah..

August 2009
Convocation Ceremony!!!! haha time ni duit siyes kopak!! haha.. byk beli hadiah!!! tp hOtspUrz ikhlas ea utk semua hadiah tuh!!!!. hehe.. tahniah la utk semua member2 coz korg da grad... pesanan hOtspUrz jgn lupa konvokesyen hOtspUrz plak ye.. dtg bw hadiah besar2!!! coz korg sume da berkejaya!! hehe..
September 2009


Proposal Presentation!!! haha... xkn hOtspUrz lupa smp bila2 coz i'm da FIRST presenter!!!! then i'm da first person kne "what da HELL" from gOdfather!! adoiyai!!!


haPPy biRthday hOtspUrz!!! haha.. 08.09....



Class Picture!!! hehe.. after 3years studies at ukm baru la dpt bergambar ngan coursemate!!!
September jugak ada "sweet memories" . hOtspUrz akan bongkarkan after grad nt.. haha.. coz nak elak dr tindakkan AUKU!! huhu.. yg penting "berani kerana BENAR, takot kerana SALAH"



Hari Raya Aidilfitri!!! haha. raya 2009 adalah raya reunion utk member2 SMKBSP!!! huhu.. dpt la jumpa member2 yg da lme giler tak jumpa.. huh.. then blk semual UKM dengan penuh bermakna coz dpt naik sme flite ngan Tunku Puan Pahang!!! hehe

October 2009



Poster presentation!!! haha.. best giler tp melayang rm 40 utk poster tuh!! huh..
bulan ni hOtspUrz mencari duit poket tambahan.. hehe jd promoter anlene!!! best tau jd promoter neh coz sehari bley dpt rm 85!!! emm spe nak bg byk tuh?? haha

November 2009


Enjoy tolong thesis member kat PULADA!!! hehe.. yg penting dpt g jln2 kat jhr 4 free.. hehe.. best sgt coz dpt merasa hidup dalam KEM!!! 1st time tau.. bukan senang nak merasa hidup mcm tuh..makanan sumenye tiptop.. sedap!!!

December 2009



Sedia maklum bulan 12 ni bulan org kawen!!! jdnye tak terlepas la hOtspUrz menerima undangan perkahwinan!! haha.. klo tak silap hOtspUrz ada 5 kad jemputan!!! emm yg sempat 3 je hOtspUrz g.. yg lain sowi ye coz hOtspUrz da blk UKM.. menyambung pengajian utk semester terakhir!!! haha..pape pun SELAMAT PENGANTIN BARU buat semua member2 hOtspUrz yg da mendirikan rumah tangga.. Semoga Kekal Abadi Dunia Akhirat!!!.aminnnn..



Production of MTGase & ISP Sausage was began!!! haha.. nampak senang nak produce sausage neh.. tp bila da buat sendiri baru tau bertapa letih dan penatnye!!! Malas nak puji dir sendiri tp kpd member2 yg pernah rse sosej ni tau la mcm mne?? haha sedap kan?? sme mcm kat pasaran?? hehe.. pape pun hOtspUrz nak mintak maaf klo ade member2 yg teringin nak rse sosej yg dihasilkan hOtspUrz coz peruntukan terhad jdnye xdpt la nak bg sume member2 mkn ye.. telah dihadkan sbnyk 500g je stp batch.. dpt pun 5-6 btg sosej je.. kne simpan utk wat analisis.. hopely korg paham ye... hehe..

ok lah.. cukup setakat ini dlu utk coretan blog hotsclopedia utk memori 2009...
thanks coz sudi membaca dan menjengah ke hotsclopedia..

0 comments: