hOtscLOpEdia

KiSah kLaSik uNtuK maSa dEpaN... MiMpi yaNg sEmpUrna...

Highlight!!!!!!!!!!

Popular Posts

11:40 AM

Selamat Pengantin Baru Hafizi & Haslinda!!!!

Posted by hOtspUrz


emm tak habis2 hOtspUrz post pasal kawen, kawen, kawen!!! tp yg kawen nye org lain bukannye hOtspUrz!! huhhhh nak wat mcm mne da xde rezeki lg!!! (hoi ko tuh student!!! gatal nak kawen awl ke?? nak bg anak org tuh mkn hape?? duit pun pinjam kat PTPTN!!) hoho.. lalalalala...

time2 cuti neh memang la semua org da tak bley tahan nafsu!!, mak ayah sibuk la ngan preparation nak sambut menantu.. wah kenduri habis-habisan!!! grand giler la.. nak kne lawan jirannye kenduri.. hahaha.. (ntah le ade ke mak ayah korg fikir mcm tuh??). klo ada, terserah le kpd bajet korg.. klo kaya no problem!!! hOtspUrz nak halang xde faedahnye.. da itu kehendak korg.. huhu..

hal ni tak de kaitan pun ngan majlis perkahwinan Hafizi & Haslinda.. hOtspUrz tulis just utk info dan ckp-ckp org yang teringin nak berkahwin je.. huhu.. sje syok2 merepek meraban.. tp yg penting tak de la sampai tanjung rambutan memanggil.. ^_^..

Spt yg dberitahu pd post sblm ni.. da ramai member skolmate & poly da berkahwin.. Jiran aka member mse kecik2 pun da btunang.. padahal dia muda lg dr hOtspUrz!!! emm nak wat mcm mne, dia da kije, duit da byk.. nak wat pe lg?? kawen la.. bill air dia pun da lme sgt tertunggak!!!. hoho.. terkejut gak mse dpt tau yg dia da btunang!!!... da rezeki namanye.. redha je la..

emm ok lah berbalik kpd Hafizi & Haslinda!!! hOtspUrz kan ade gtau bakal menjadi pengapit?? hahaha.. kelako sgt!!! nsb baik pagi hari kenduri Hafizi call ckp xpe dia da ade pengapit lain!!!! huuhu.. lps dia ckp xjd, terus hOtspUrz ckp YES!!!! huhu aku tak yah jd pengapit!!! bley pakai baju baru!!! hahaha, klo tak dia suoh pakai baju putih ato hitam, suar slack!!! coz pengantin pakai suit!!! adoi da la kemeja putih tak de.. suar slack pun tak de.. ye la da tak gtau awl2.. tp sempat gak Hafizi ckp oooo hg memang tak mau jd pengapit aku la ye?? haha.. bukan bermaksud xnk tp just aku tak prepare ke arah tuh.. klo gtau awl InsyaAllah aku jd pengapit.. siyes!!! mne tak nye bley la muka hOtspUrz msk dlm gmbr korg!!! hehe.. mne tau ade org berkenan ngan pengapit yg hensem lg kacak bergaya neh!!! huhu..

emm mse g kenduri neh hOtspUrz g ngan member sekolah gak nme dia sUe!!! dia dtg amek kat rumah!! haha TQ sue.. mak hOtspUrz da pelik time sue dtg amek.. aik lor pompuan ka yg mai amek?? haha. ntah2 mak hOtspUrz mesti fikir calon menantu!! huhu.. jgn sue da berpunya tau!!!... mse smp kat rumah pengantin pun ade gak org pandang2!!!. mesti dorg ckp spe lah budak yg hensem lg kacak bergaya tuh?? wakakaka perasan nak mampos hOtspUrz!!!!.. hehe peace!!.. org pandang sb bw hadiah besar gedabak kot!! hehe hOtspUrz beli hadiah special sket kat hafizi neh.. besar la jugek!! harga?? rahsia.. huhu beli siap pakai bank card tau!! mcm org kaya je.. (dah le budak supermarket tuh tnye, abg nak bayaq ka?? jwpn aku : aa nak baya!! - alamak ter key eLL la pulek!!) wakakaka.. emm berbalik kpd rumah kenduri!! mak hafizi ada kat dpn tuh utk sambut tetamu.. sempat la bg salam kat mak dia.. then tgk dr raut muka mak hafizi mcm lain je.. mesti mak hafizi terfikir aik kemat (nama panggilan mse sekolah) ni bawa awek dia ka?? mcm berkepit ja dorg ni!! haha.. mse bagi hadiah sempat gak mak hafizi buat lawak!! isyh beratnye hadiah neh?? ada batu ka dlm neh?? hehe.. aku ckp aa makcik sy letak batu bagi berat sket.. hehe. (sume tuh dlm nada gurau ea)...


Sblm makan hOtspUrz & sUe jumpe pengantin dlu.. salam-salam then jumpa parent dorg.. tp tak bley blahnye Hafizi panggil aku AIZAT!!! adoi!! pe kes neh?? gua bukan aizat gua hOtspUrz! then jmp parent Haslinda plak.. Mak dia asyk tgk je aku!! alamak knp makcik?? (dlm otak aku la) tetibe mak dia tnye linda.. emm mak mcm pernah tgk je dia neh>?? la ye la mak dia ni 1 kelas masa sekolah dulu kan.. Sue plak menyampuk, aa la makcik, dulu dia lain skg ni da lain hensem da!!! ( wah hensem!!!!- wakakaka) tetibe SAHAM 1 malaysia hOtspUrz naik mendadak!!! wakakaka PERASAN!!!!. hehe.. ooo patut la mcm pernah tgk.. hehe.. aku senyum je.. ye la malu siot jumpe mak org.. pastu sempat jumpe eddy (pak aji - zaman skol dlu dia pakai songkok).. pastu g la mkn ngan sue!!.. yg tak bley blah tempat ktorg pilih meja vip!!! (meja kat dpn meja pengantin makan beradab) haha. perghh hotspot tuh.. sume org bley tgk. da le mkn ngan sue je.. adoi.. malu gak den neh.. saham single tuh jatuh la pulek..hahaha..

lps hbs mkn g bergambar ngan pengantin!!! tp camera tak bawa.. emm pakai handphone je lah!!
Majlis perkahwinan tuh sbnrnye ada 2 pasangan. Adik Fizi pun kawen gak time tuh.. Dgr cite isteri adik dia org sidam (kat kedah gak).. tp mse kenduri neh majority yg dtg member adik fizi.. member2 fizi bpe kerat je yg dtg.. mne tak nye member lain semua da jauh2.. kat sarawak, sabah, KL, Perak.. kesian la plak ngan fizi. ble tnye je spe da dtg dia ckp fendi ngan korg berdua je.. huhu.. ada 2 org lg dtg ptg.. huhhh.. mcm tak meriah la plak bila member2 sekolah tak dtg.. tp pape pun majlis tuh gempak!!! makanan tiptop!!! sedap!!! (hOtspUrz mkn sket je ye)..hhuhu..

ok lah tu la sedikit sebanyak cerita hal majlis perkahwinan fizi & linda..
Ucapan hOtspUrz utk kedua pasangan ini Semoga Ikatan Perkahwinan Kekal Abadi Dunia Akhirat!!! Aminnnn...


2 comments:

saypOOL rafhtello said...

mcm abg syidi..

hOtspUrz said...

mcm a.shidi?? emm pengantin lelaki tuh mcm a.shidi ke?? ohhh noooooooooooooooooooooo